luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  iPhone 13: Când se lansează și la ce preț

  de Special Arad | 22 iunie 2021, 11:14 AM | Advertorial | IT

  0

  Noile date indică faptul că noile modele de iPhone vor avea senzori de 48 megapixeli și că Apple renunță la opțiunea Mini după iPhone 12.

  Analiștii din industrie spun că noul model iPhone va fi prezentat în septembrie 2021. Apple nu a anunțat nimic și nu există niciun semn că va exista un anunț în septembrie, deși, cu excepția anului 2020, toate anunțurile despre noile modele de iPhone au avut loc în septembrie.

  Data lansării: Analiștii de pe piața de tehnologie spun că iPhone 13 (presupunând, desigur, că acesta este numele noului model) va fi lansat în septembrie 2021 și că nu va exista nicio întârziere până în octombrie, cum s-a întâmplat în 2020. Nu există nicio confirmare oficială și, în acest moment, nu este altceva decât o presupunere.

  Modele: Apple ar putea lucra pe trei linii de produse: iPhone 13, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. Unii analiști subliniază că va exista iPhone 13 Mini cu o baterie mai puternică decât cea actuală, în timp ce alții spun că Apple va abandona complet gama Mini după ce vânzările iPhone 12 Mini au fost un eșec.

  Preț: Cel mai ieftin model, iPhone 13, ar începe, conform zvonurilor, la 720 de euro, în mod suspect aceeași valoare care i-a fost acordată iPhone 12 înainte de a fi prezentat. Cel mai scump model, iPhone 13 Pro Max, ar costa aproape dublu, tot conform zvonurilor.

  Caracteristici: În plus față de modificările tradiționale de design (despre care se va spune întotdeauna că seamănă cu unul sau alt model anterior) și zvonurile care indică o reducere a marginilor sau de eliminare a acestora, se vorbește despre baterii cu capacitate mai mare, dar și modele care renunță la toate porturile, ceea ce, în acest moment, nu are niciun sens și încărcarea exclusivă MagSafe.

  Când iese iPhone 13? A spune că noul model de iPhone va ieși cândva între septembrie și noiembrie 2021 este, de fapt, doar o estimare. Apple, ca de obicei, nu a anunțat nimic, așa că putem spune că iPhone 13 va ieși în septembrie (în acest caz, 2021), care este luna în care se lansează în mod tradițional noile modele de iPhone. Unii analiști au renunțat la faptul că prezentarea va avea loc în septembrie anul acesta, fără a încălca tradiția, așa cum s-a întâmplat în 2020, dar având în vedere situația actuală a pieței, este imposibil de știut. Ultimul zvon indică faptul că Apple a câștigat timp în procesul de producere a ecranelor OLED ale modelelor iPhone 13 prin schimbarea furnizorilor.

  Se vorbește, de asemenea, că Apple s-ar putea baza la noile modele iPhone 13 pe un afișaj Super Retina XDR cu tehnologie ProMotion (cea din iPad) și LTPO. Dacă Apple are în vedere adăugarea unui senzor de amprentă pe ecran la modelele iPhone 13, acesta ar fi folosit alături de Face ID ca metodă alternativă de autentificare biometrică.

  De asemenea, un faimos analist specializat pe Apple a spus că modelele iPhone 13 de ultimă generație, probabil gama Pro, vor folosi un senzor mai mare de 48 de megapixeli pentru camera principală. Potrivit acestuia, în nota adresată investitorilor publicată de Apple Insider și MacRumors, „acest lucru se va traduce într-un senzor cu o dimensiune a pixelilor de 1,25 µm, mai mic decât cei 1,7 µm ai iPhone 12 Pro Max”.

  Senzorul cu rezoluție mai mare ar putea permite de asemenea captarea video de 8K. Sunt de asemenea așteptări că Apple va folosi un ecran OLED (LTPO) cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz (ProMotion) pentru prima dată în 2021. Analiștii bănuiesc acest lucru, având în vedere că în 2020 au fost lansate modelele Samsung Galaxy S20, OPPO Find X2 Pro, Realme X3 Superzoom și OnePlus 8 Pro care aveau deja o rată de reîmprospătare de 120Hz, aceștia fiind toți concurenți direcți ai Apple pe aceeași piață. Întrucât și versiunile ulterioare ale tuturor acestor modele le includ, este logic ca analiștii să aibă încredere că Apple le va încorpora în modelele high-end ale iPhone 13, Pro și Pro Max. Dar, din nou, nu există nicio confirmare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.