iPhone 11 și 11 Pro cu modemuri Intel, Apple iPhone 5G va avea modem Qualcomm

  de Special Arad | 21 September 2019, 3:45 PM | IT

  0

  (foto: HDblog.it)

  Apple iPhone 11, iPhone 11 Pro și 11 Pro Max sunt echipate cu un modem Intel , în conformitate cu  PCMag. Evident, revista a putut analiza modelele vândute în Statele Unite, însă este absolut plauzibil că nu există diferențe nici cu celelalte iPhone-uri distribuite pe piața internațională.

  Pe de altă parte, nu există niciun motiv să credem altceva. Gigantul american Apple a folosit întotdeauna modemuri Qualcomm pe terminalele distribuite în SUA, astfel încât prezența unui modem Intel în aceste variante lasă loc posibilității ca iPhone-urile internaționale să fie oarecum diferite. Deși Intel a decis să renunțe la piața modemurilor pentru dispozitivele mobile (în special în perspectiva 5G) – decizie care a avut loc doar în urmă cu câteva luni – probabil ca modemurile ce echipează noile Apple iPhone să fi fost gata de utilizare de ceva timp.

  Reamintim că, ulterior, Apple a achiziționat o mare parte a diviziei de modemuri a Intel și a brevetelor Intel privind modemurile. În acest sens nu ar trebui să existe probleme în ceea ce privește asistența în timp (în principal destinată lansării de patch-uri și actualizărilor de securitate pentru firmware).

  Conform site-ului italian HDblog care citează PCMag, smartphone-urile Apple iPhone 11 și 11 Pro sunt echipate cu un modem Intel XMM 7660, care este singurul ale cărui specificații corespund celor menționate de Apple în timpul prezentării. Acest lucru ar trebui să garanteze performanțe mai mari cu 20% decât ultima generație de iPhone-uri, iar primele teste rapide pe teren par să fi obținut rezultate mai mari de 13%.

  Din câte se pare noul modem Intel poate fi utilizat la potențialul său maxim numai pe iPhone 11 Pro, deoarece sunt echipate cu antene MIMO 4×4 , în timp ce iPhone 11 adoptă încă un sistem MIMO 2×2. Noua înțelegere între Apple și Qualcomm nu a produs încă rezultate, dar era legitim să ne așteptăm la acest lucru, întrucât relațiile dintre cele două companii au fost reconectate pe parcursul unei etape avansate de dezvoltare a modelelor din 2019, deci nu a fost posibilă schimbarea unei componente cheie precum modemul într-o fază avansată de dezvoltare.

  Qulacomm va furniza modemuri abia din 2020 și va fi de atunci furnizorul principal pentru seria Apple iPhone din 2020. Tot atunci, conform informațiilor va fi lansat și primul Apple iPhone 5G. Nu putem să nu remarcăm că primul Apple iPhone 5G vine destul de târziu în comparație cu cel mai mare rival al Apple, compania Samsung. Aceasta a lansat deja un Samsung Galaxy S10 5G, seria Galaxy Note 10 5G, Galaxy Flod 5G și un smartphone mai ieftin, Samsung Galaxy A90 5G.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.