sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Ionuț Badea și-a intrat în pâine: „Echipa construită de Gyuszi Balint este foarte bine organizată”

  de Lucian Dănilă | 1 februarie 2022, 4:31 PM | Sport

  0

  Ionuț Badea a fost prezentat astăzi în calitate de nou antrenor principal ale echipei UTA. Fostul „secund” al echipei naționale a participat la primul antrenament cu noii săi elevi și a vorbit despre intențiile cu care a venit la Arad.

  Poliglot și cu un discurs foarte bine articulat, Badea emană o eleganță rar întâlnită la nivelul primei ligi a fotbalului românesc. Fin teoretician, Badea va trebui să demonstreze practic că experiența și cunoștințele sale despre fotbal pot scoate UTA din pasa neagră în care a intrat de zece etape încoace.

  „Am ales să vin la acest club în primul rând pentru că există un capital, și mă refer aici în primul rând la capitalul uman, la energia suporterilor, din punct de vedere al organizării aici este deja un club construit și asta nu poate duce decât la o repartizare mult mai clară a responsabilităților, deciziile se iau mult mai rapid și mai ușor. Energia acestui club este ceea ce rezidă în spirtul de grup care a răzbătut în multe situații din istoria recentă a UTA-ei. E onorant pentru mine că m-ați primit aici și din prisma vieții culturale a orașului, pe care o cunosc foarte bine. Există o condiție meteorică a antrenorilor din păcate dar care la acest club este lovită de conservatorismul președintelui Alexandru Meszar, un om pe care l-am cunoscut până acum din aparițiile sale discrete dar ca un prim feedback după discuțiile de până acum, este un tip integru, o persoană cu care poți relaționa ușor și de care poți lua o mare încredere tocmai din cauza acestui conservatorism“, spune Ionuț Badea.

  Încă de aseară, Badea posta pe contul său de Facebook un text prin care transmitea că la Arad simte că ar putea câștiga trofee. Cele scrise acasă au fost transmise astăzi prin cuvinte în fața camerelor de luat vederi.

  „UTA are toate condițiile pentru a câștiga trofee, pentru a participa în cupe europene sau cel puțin pentru a-și propune pentru început obiective mai mari decât cele care au fost până acum. Ca o glumă, aș spune că am cerut conducerii bonus pentru calificarea în play-off“, a continuat Ionuț Badea.

  „Echipa construită de Gyuszi Balint este foarte bine organizată, cu o ușoară problemă de finalitate a lucrurilor pe care le-au început, dar asta ține foarte mult de aspectul mental care poate influența în anumite momente evoluțiile jucătorilor și sunt convins că voi putea consolida atât principiile cu care vreau să vin, atât cele ofensive cât și cele defensive. Sunt un tip foarte analitic, am capacitatea de a transmite mesaje, chiar dacă sunt tânăr am multă experiență în această meserie. Am preluat destul de multe echipe, dacă nu chiar majoritatea în situații dificile: Internațional Curtea de Argeș se afla la retrogradare, U. Cluj era aproape de retrogradare, am dus-o pe locul 8, FC Brașov la fel, la Chiajna toată lumea mi-a zis că sunt nebun să merg acolo pentru că toți o credeau retrogradată și ne-am salvat cu două etape înainte de final. La Astra nu am reușit, timpul era prea scurt dar acolo m-a atras perspectiva de a juca finala Cupei României“, a continuat noul antrenor al Bătrânei Doamne.

  Badea a condus primul antrenament al echipei desfășurat pe baza sportivă ICRTI. Au fost alături de el și componenții staff-ului, mai puțin preparatorul fizic care va ajunge mâine. Antrenor secund este vechiul său colaborator Dragoș Radu, iar în ceea ce privește antrenorul cu portarii, avem parte de o revenire: Dan Țapoș. Ionuț Badea are în staff și un analistul video în persoana lui Gabriel Glăvan, o funcție despre care Badea spune că este extrem de importantă, pentru că „un antrenor profesionist în zilele noastre nu poate lucra fără un analist”. Preparatorul fizic va fi Vlad Nicoară și vine de la lotul național Under 21, urmând să ajungă mâine la Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.