marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ionel Bulbuc: „Dacă pesediștii vor să cunoască județul, PNL le poate da informații despre Arad și despre proiectele arădene”!

  de - | 15 septembrie 2022, 2:59 PM | Comunicate contra cost

  0

  Vicepreședintele Consiliului Județean Arad și vicepreședinte al organizației municipale PNL Arad a criticat atitudinea PSD în legătură cu două subiecte de interes pentru comunitatea arădeană. „Primul se referă la plângerile PSD privind starea unor drumuri județene, formulate în ședința de ieri a Consiliului Județean. Las la o parte faptul că unii dintre consilierii PSD nu înțeleg că nu poți investi într-un drum pe care urmează să îl modernizezi în scurt timp. În afara reparațiilor de întreținere, nu poți face nimic altceva acolo. Declarațiile acestor consilieri sunt populiste și cu atât mai grave cu cât nu au reușit, nici după doi ani în Consiliul Județean, să înțeleagă cum funcționează finanțările europene, deși majoritatea drumurilor județene din Arad sunt modernizate cu bani europeni. Dar, cum spuneam, nu insist pe asta, este problema PSD că trimite consilieri nepregătiți în Consiliul Județean. Aș vrea să mă refer însă la altceva, mai grav. PSD a blocat toate proiectele de modernizare a drumurilor județene, în mandatul premierului Victor Ponta. Știu, a fost demult, dar noi a trebuit să muncim ani de zile să reparăm abuzul PSD de atunci, față de arădeni. Vă reamintesc, pentru că nici domnii consilieri PSD astăzi nu mai știu că partidul lor a blocat modernizarea drumului Arad-Șiria, a drumului Arad-Felnac, construirea celor două pasaje peste centură. Și le-a blocat atât de bine, că am avut nevoie de ani de zile să le putem debloca, să aducem bani europeni și să începem cel mai important program de renovare și modernizare a drumurilor județene din România! Consiliul Județean are în lucru, în diferite faze de execuție, unele deja finalizate, peste 700 km de drumuri județene, din rețeaua de 1180 km. Noi, administrația PNL, am adus bani pentru drumuri de unde s-a putut, mai ales de la Bruxelles. Ce au făcut consilierii județeni PSD pentru arădeni și pentru drumurile județene? Ei nici măcar nu știu că avem o finanțare de 42 de milioane de euro pentru tot nordul județului și se plâng că drumurile nu sunt de bună calitate acolo. Ne bucurăm că și-au dat seama și ei, după ce noi lucrăm de doi ani pe proiectul ăsta și am asigurat finanțarea lui, ca prioritate a județului în următorul exercițiu financiar european.

  Poate se întreabă domnii consilieri județeni PSD cum pot ajuta Aradul? Bine, nu cred că se întreabă, că nu îmi amintesc să fi făcut nimic pentru județul nostru. Dar dacă totuși, prin absurd s-ar întreba (repet, nu cred că îi interesează!) le dau o sugestie: să vină la discuțiile inițiate de președintele Consiliului Județean, să își lase primarii PSD din județ, cei 2-3, să vină cu problemele lor să le rezolvăm la Consiliul Județean, să își trimită parlamentarii la Consiliul Județean să înțeleagă nevoile județului și să înceapă într-un târziu să reprezinte Aradul la București.

  Să socotească domniile lor cât a pierdut Aradul atunci când PSD conducea România. Că noi le putem spune cât a câștigat doar în ultimii ani, pe guvernările de dreapta și de când am preluat în această echipă, cu Iustin Cionca președinte, conducerea Consiliului Județean. Avem în lucru proiecte de peste 5 miliarde de euro în județul Arad, în modernizarea drumurilor județene, construirea de spitale noi, extinderea rețelei de gaz, extinderea rețelei de apă și canalizare, modernizarea căii ferate de la Curtici la limita cu județul Hunedoara și de la Arad la Timișoara”, a declarat Ionel Bulbuc.

  Al doilea subiect se referă la construirea noului complex matern-pediatrie.

  „Din nou, cei de la PSD ar trebui să se hotărască dacă ei muncesc pentru Arad sau împotriva Aradului. Cum să te răstești la Consiliul Județean pentru construirea de spitale, când în loc să dea bani sistemului de sănătate din Arad, PSD i-a luat, atunci când a putut? Nu am văzut nicio supărare a medicilor din PSD atunci când ministrul pesedist al Sănătății confisca de la Arad banii pentru RMN. Niciun cuvânt nu au suflat atunci cei de la PSD. Consiliul Județean condus de PNL a decis să cumpere totuși un RMN, din banii arădenilor, să salvăm vieți, să putem oferi bolnavilor o șansă în plus. Și după un an am recuperate banii aceia din fonduri europene. Dacă era după PSD, nici astăzi Aradul nu avea RMN. Așa cum Aradul, fără proiectele depuse de administrația liberală, nu ar fi construit un spital nou de Oncologie, un spital nou de Psihiatrie și nu ar avea în lucru extinderea Unității de Primiri Urgențe, modernizarea Psihiatriei din municipiu, construirea unui sediu nou pentru Medicina Legală, renovarea Spitalului Municipal, dotările de ultimă generație de la TBC, Anatomie Patologică și Boli Infecțioase nu ar avea un Laborator de Cardiologie Intervențională, RMN, trei computere tomograf, două angiografe și nici nu ar lucra la proiectului Complexului Matern-Pediatrie. Eu nu cer demisia consilierilor județeni PSD. Înțeleg că deși ei nu cunosc proiectele Aradului și nu înțeleg mare lucru din proiecte, ei sunt cele mai bune produse ale PSD la nivel județean. Le cer doar să se documenteze, să vină la Consiliul Județean unde noi îi putem informa și unde pot învăța, fără nicio rușine, de la oamenii de acolo, ce înseamnă să scrii proiecte, să le gestionezi și să modernizezi Aradul cu adevărat, nu prin comunicate de presă, nu prin postări pe Facebook sau declarații în doi peri. Dacă au nevoie, dacă pesediștii vor să cunoască județul, PNL le poate da informații despre Arad și despre proiectele arădene”, a declarat Ionel Bulbuc.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.