Ion Țiriac a intentat trei procese contra WTA. În replică, și CEO-ul WTA l-a dat în judecată

  de - | 19 august 2018, 1:19 PM | Internaţional

  0

  Ion Țiriac a dat în judecată WTA (Women’s Tennis Association), și pe CEO-ul acesteia, Steve Simon. Patronul turneului de la Madrid nu e de acord cu decizia forului, prin care se premiază în mod egal jucătorii, indiferen de sex, anunță profit.ro.

  În ultimul an s-a creat un adevărat val de dezbateri în legătură cu faptul că femeile și bărbații sunt remunerați în mod egal. Meciurile din circuitul masculin oferă mult mai mult spectacol, dar și audiențe superioare. În plus, la turneele de Grand Slab, Federer, Nadal sau Djokovic sunt obligați să joace după sistemul 3 din 5 seturi, ceea ce înseamnă mult mai mult efort și timp petrecut pe teren.

  Conform sursei citate, Țiriac a intentat trei procese, în România, Cipru și Spania, considerând că nu e normal ca el, ca patronul al turneului de la Madrid, să fie obligat să plătească în mod egal fetele și băieții. În contra-partidă, Steve Simon a intentat și el un proces, cerându-i românului să caute rezolvarea conflictului la forurile de arbitraj sportiv, și nu în instanța civilă.

  „O femeie care lucrează în industria modei câștigă mai mult decât un bărbat. În tenis, lucrurile nu sunt la fel. Contribuția economică pe care o generează circuitul feminin este mai mică în comparație cu cea din circuitul masculin. Am cerut de multe ori ca WTA să stabilească premiile într-un mod rațional și să le echilibreze”, spunea Ion Țiriac, pentru El Mundo Deportivo.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.