sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ion Ghiță, un nume uriaș în lumea comentatorilor radio, s-a stins din viață

  de - | 5 august 2023, 6:50 PM | Naţional

  0

  (foto: fanatik)

  Este doliu în lumea comentatorilor sportivi. Ion Ghiță, un nume uriaș în lumea comentatorilor radio, care a fost coleg cu nume mari precum Sebastian Domozină, Ion Ghiţulescu sau Teoharie Coca-Cozma, s-a stins din viață.

  Potrivit cotidianului Opinia Buzău, Ion Ghiţă a fost profesor la Şcoala nr. 5 din Buzău şi un celebru comentator sportiv, un apro­piat al vechii echipe a Gloriei Buzău, om de radio. Născut pe 22.03.1935 la Cortişte, judeţul Buzău, Ion Ghiţă a absolvit Universitatea Bucureşti, secţia Filologie.

  A făcut parte din generaţia de aur a crainicilor sportivi ai României, alături de nume mari precum Domozină, Ghiţulescu, Seco­şan, Coca-Cozma etc. Pe când Gloria evolua în prima ligă, între ‘83 şi ‘87, vocea inconfun­dabilă a lui Ion Ghiţă era ascultată de sute de mii, poate chiar milioane de microbişti din toată ţară în cadrul celebrei emisiuni „Fotbal minut cu minut”.

  sursa: stiripesurse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.