sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Iohannis, despre pensiile speciale: „Când ajunge legea la mine o să vă spun dacă e suficientă sau dacă trebuie să mai lucreze o dată”

  de - | 28 martie 2023, 7:20 PM | Politikos

  0

  Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni despre proiectul privind reforma pensiilor speciale, că „pensiile sunt o temă foarte, foarte serioasă” și că „trebuie să avem grijă să reformăm sistemul astfel încât să fie echitabil și sustenabil”, potrivit Digi24.

  Președintele a precizat, însă, că nu comentează forma legii adoptată în comisiile de specialitate din Senat. „Știți că nu comentez legi care sunt în parcursul parlamentar. Eu mă expirm atunci când ajunge legea pe masa mea. Pot să vă confirm ce am spus și ultima dată: Pensiile sunt o temă foarte, foarte serioasă. Și nu numai pentru pensionari, cât și pentru politicieni. Trebuie să avem grijă să reformăm sistemul astfel încât să fie echitabil și sustenabil. Adică pensionarii să primească real ce li se cuvine după o viață de muncă, dar trebuie să ne asigurăm că sistemul este foarte solid și aceste pensii pot fi plătite peste 10, 20, 30 de ani. Despre asta vorbim. Restul sunt discuții pe detalii, de care se ocupă Parlamentul și când ajunge legea la mine o să vă spun dacă o consider suficientă sau dacă trebuie să mai lucreze o dată”, a declarat Klaus Iohannis.

  Comisiile juridică, de apărare şi de muncă din Senat au adoptat un raport de admitere la proiectul de lege privind pensiile speciale. Printre modificările admise se numără faptul că nicio pensie specială nu va fi mai mare decât veniturile din timpul activităţii, se interzice cumulul pensiilor speciale, se introduce un impozit progresiv de până la 15% şi se prevede că pensiile speciale vor fi indexate cu rata inflaţiei.

  Citește mai mult pe digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.