duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Iohannis, mesaj de Ziua Romilor: În această perioadă avem nevoie de solidaritatea și responsabilitatea tuturor, indiferent de etnie

  de - | 8 aprilie 2020, 11:05 AM | Politikos

  1

  Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor. Președintele își exprimă solidaritatea cu cei care luptă împotriva rasismului și face apel la respectarea măsurilor impuse de autorități, pentru a limita răspândirea pandemiei COVID-19. 

  „În această perioadă extrem de dificilă, în care prioritatea absolută este limitarea efectelor negative produse de epidemia COVID-19, societatea românească are nevoie de proba solidarității și responsabilității fiecărui cetățean, indiferent de etnie. Respectând întocmai măsurile autorităţilor, romii trebuie să fie primii care să-și protejeze sănătatea și viața familiei și a celor apropiați. Doar așa, sărbătoarea etniei romilor de astăzi, precum și apropiata Înviere a Domnului vor putea fi izvoarele de speranță ale acestei grele primăveri”, transmite președintele.

  Klaus Iohannis își exprimă solidaritatea în lupta împotriva rasismului și vorbește despre „depășirea carențelor sistemelor publice” în rezolvarea problemelor romilor.

  „Îmi exprim solidaritatea față de toți cei care luptă împotriva rasismului și sprijin demersurile care asigură deplina integrare și apartenență a romilor la spectrul de valori, libertăți, drepturi și îndatoriri cetățenești consacrate de Constituția României. Depășirea carențelor sistemelor publice în privința modului în care sunt tratate problemele concetățenilor noștri de etnie romă și eliminarea cauzelor marginalizării lor sociale sunt chestiuni pe care avem responsabilitatea să le rezolvăm cât mai temeinic”, a mai spus acesta.

  Sursa: Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.