Ioan Kett-Groza revine în centrul atenției cu o nouă expoziție personală

  de Tomck@t | 13 martie 2018, 11:56 AM | Cultură

  0

  Maestrul Ioan Kett-Groza se pregătește să-și verniseze cea mai nouă expoziție de artă plastică, cu lucrări de grafică şi pictură. Expoziția va fi deschisă mâine (14 martie), de la ora 18, în Sala Clio a Complexului Muzeal Arad.

  Expoziţia este organizată de Asociaţia Kölcsey, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură. În cadrul vernisajului va vorbi despre lucrările lui Ioan Kett-Groza colega acestuia din cadrul UAP Arad, artista plastică Siska-Szabó Hajnalka.

  Expoziția va rămâne deschisă până în data de 25 martie 2018.

  Ioan Emil Kett-Groza s-a născut la Arad pe data de 3 august 1941, este pictor şi grafician, membru al Uniunii Artiștilor Plastici – filiala Arad și un profesor respectat la Școala Populară de Arte din Arad. A absolvit Facultatea de Arte Plastice la Universitatea de Vest Timişoara, la clasa profesorului Luca Adalbert. De-a lungul anilor, Kett-Groza a expus în mai multe orașe din România, Germania, Ungaria, Italia, Belgia, Turcia, Spania, Serbia sau chiar în oraşe și mai îndepărtate, cum ar fi Tokyo (Japonia) sau Mont­­­real (Canada).

  În anul 1999 a fost distins cu „Premiul special pentru pictura suprarealistă” al Uniunii Artiștilor Plastici – filiala Arad și în 2006 cu „Premiul pentru contribuție grafică” al Asociației Culturale Kölcsey.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.