duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ioan Kett-Groza revine în centrul atenției cu o nouă expoziție personală

  de Tomck@t | 13 martie 2018, 11:56 AM | Cultură

  0

  Maestrul Ioan Kett-Groza se pregătește să-și verniseze cea mai nouă expoziție de artă plastică, cu lucrări de grafică şi pictură. Expoziția va fi deschisă mâine (14 martie), de la ora 18, în Sala Clio a Complexului Muzeal Arad.

  Expoziţia este organizată de Asociaţia Kölcsey, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură. În cadrul vernisajului va vorbi despre lucrările lui Ioan Kett-Groza colega acestuia din cadrul UAP Arad, artista plastică Siska-Szabó Hajnalka.

  Expoziția va rămâne deschisă până în data de 25 martie 2018.

  Ioan Emil Kett-Groza s-a născut la Arad pe data de 3 august 1941, este pictor şi grafician, membru al Uniunii Artiștilor Plastici – filiala Arad și un profesor respectat la Școala Populară de Arte din Arad. A absolvit Facultatea de Arte Plastice la Universitatea de Vest Timişoara, la clasa profesorului Luca Adalbert. De-a lungul anilor, Kett-Groza a expus în mai multe orașe din România, Germania, Ungaria, Italia, Belgia, Turcia, Spania, Serbia sau chiar în oraşe și mai îndepărtate, cum ar fi Tokyo (Japonia) sau Mont­­­real (Canada).

  În anul 1999 a fost distins cu „Premiul special pentru pictura suprarealistă” al Uniunii Artiștilor Plastici – filiala Arad și în 2006 cu „Premiul pentru contribuție grafică” al Asociației Culturale Kölcsey.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.