duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Drept la replică. După investigația Special Arad, CMCA a anulat cazările „Jolly Joker” și ne acuză de rea intenție

  de Tomck@t | 24 iulie 2023, 12:17 PM | Administraţie | Topic special

  8

  Sediul CMCA (foto: Google Street View)

  Investigația Special Arad despre sumele cheltuite de Centrul Municipal de Cultură pe cursuri de perfecționare și cazări în perioada 30 aprilie – 25 iunie 2023 nu a rămas fără o reacție din partea instituției. Bineînțeles, CMCA consideră „tendențioasă și neadevărată informația”, argumentând că cele cinci achiziții pe SEAP (Serviciul Electronic pentru Achiziții Publice) pentru cazări – care erau în plus, fără cursuri de perfecționare echivalente – au fost anulate.

  … Doar că aceste cazări au fost anulate abia după publicarea articolului, exact în aceeași zi (17 iulie), la trei luni după achiziție.

  Achizițiile pe SEAP pentru cazări în plus și fără vreo justificare valabilă, denumite în investigația Special Arad „pachetul Jolly Joker”, sunt următoarele:

  •  11339 lei – în perioada 30.04-07.05.2023 pentru 4 salariați (link arhivat / link actual)

  accept refuz 1

  •  3018 lei – în perioada 07-14.05.2023 pentru un salariat (link arhivat / link actual)

  accept refuz 2

  •  14174 lei – în perioada 14-21.05.2023 pentru 5 salariați (link arhivat / link actual)

  accept refuz 3

  •  6036 lei – în perioada 21-28.05.2023 pentru 2 salariați (link arhivat / link actual)

  accept refuz 4

  •  14174 lei – în perioada 28.05-04.06.2023 pentru 5 salariați (link arhivat / link actual)

  accept refuz 5

  În imaginile inserate mai sus, precum și în linkurile arhivate / linkurile actuale se vede clar că toate aceste achiziții au fost refuzate în data de 17.07.2023, data publicării investigației.

  E de menționat că în scrisoarea (drept la replică) trimisă la adresa redacției, CMCA nu a recunoscut că ar fi fost vorba de o greșeală, de achiziții pe care instituția a uitat să le mai anuleze, ci ne-a explicat că ele nu există, că au fost anulate și că „nu este decât o încercare de a distorsiona realitatea astfel încât articolul să arunce o lumină nefavorabilă” asupra instituției.

  Însă dacă Special Arad nu ar fi scos aceste achiziții în evidență, avem toate motivele să bănuim că ele ar fi rămas oferte acceptate pe SEAP și în ziua de azi.

  Cu alte cuvinte, nu a fost nicio „rea intenție” sau „eroare” în articolul Special Arad. În schimb, a fost o greșeală administrativă din partea CMCA, pe care a corectat-o doar ulterior, acuzându-ne că „distorsionăm realitatea”. 

  Din dreptul la replică a Centrului Municipal de Cultură am mai reținut că aceste cursuri de perfecționare și cazări sunt rezervate exclusiv angajaților CMCA (nu aveau voie să aducă însoțitori cu ei pe bani publici) și am mai reținut că suma totală alocată de către Consiliul Local Municipal pentru aceste servicii a fost de 80.000 lei, sumă ce ar fi fost depășită (peste 100.000 lei) dacă cele cinci cazări achiziționate nu ar fi fost anulate după investigația Special Arad.

  Fără comentarii suplimentare, redăm mai jos dreptul la replică al Centrului Municipal de Cultură:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Stat în stat această structură politizata a primăriei care are pe mâna milioane de euro.
   De ce este nevoie de această instituție? Primăria nu putea însărcina aceste responsabilități câtre o direcție pt cultură a consiliului local sunt destui funcționari care se puteau ocupa împreună cu, consilierii.

   +11 voturi
   +1
   -1
  2. Probabil ca de mult ori tacerea e de aur. Cum naiba sa te creada cineva ca esti de buna credinta cand tu anulezi o achizitie facuta in aprilie la cateva luni dupa, adica in iulie??? Ti-a luat cateva luni de zile sa iti dai seama ca a gresit codu CPV??? Unde mai pui ca anularea s-a facut in ziua in care a aparut articolul, ba mai mult catre finalul zilei de lucru?! Nu e e deloc credibil.

   +11 voturi
   +1
   -1
  3. Normal că sunteți „rău-intenționați”:
   – sunteți dintre singurele organe de presă (ar mai fi unul, dar cam atât…) – și chiar DINTRE CETĂȚENI AI URBEI -, care „nu pupâ pu.ala popii”, pardon, A „JUPÂNILOR” Aradului, că deh…, s-au înmulțit…! 😣
   .
   Se vede că le merge al naibii de bine traiul pe spatele proștilor de arădeni, care încă „pun botul” la teatrul lor ieftin, de „bunî conducători”. 😡
   .

   PS: uitați-va ce se întâmplă la Oradea:
   .
   https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-26410390-video-drumul-expres-din-vestul-tarii-care-gata-anul-acesta-cum-arata-acum.htm,
   .
   iar la Timișora, intrarea dinspre Dumbrăvița e gata peste 50% în nici 3 luni, cåțiva km buni PE 4 BENZI și o mulțime de sensuri giratorii la intersecțiile majore.
   Chiar și coborârea de la Sånandrei, de pe Autostradă spre intrarea din DN a Timișorii, a evoluat f. mult.
   .
   La Arad au trebuit peste 2 ani să INLOCUIASCĂ linia de tramvai de pe Pădurii, să cârpescă câteva straduțe sî (aaaa, era să uit) să DECOPERTEZE și să REASFALTEZE o porțiune de stradă ÎN STARE ÎMPECABILĂ (fără un singur petec sau groapă!!!), dar acum „la marea cârpeală”, – cu intrările si capeții str. Poetului dinspre bariera CF, rămase CELE VECHI (culmea astea chiar necesitau reîmprospătare).
   .
   „Somn ușor, arădeni…”
   Trăiască „rău-inteționații” ! 😉😀

   +7 voturi
   +1
   -1
  4. Dacă nu era nimic dubios, nu e cazul de anulari, DUPĂ ce a apărut articolul.

   Ar fi mai interesant sa aflam cum si-au dat seama ca e greșit codul, daca anularea nu are legătură cu articolul scris de voi. De ce a durat 3 luni sa se vada ca a fost o greșeală???

   Dacă vreți sa nu vă faceți de rușine ca instituție, mergeți in concediu pe banii voștri, cum facem toti din domeniul privat!! Rusine conducerii acestei instituții. Răspunsul e de toată jena..

   +6 voturi
   +1
   -1
  5. Hai sa nu exageram cu laudele vecinilor doar așa de dragul artei. La Timișoara, la drumul de legătura ce trece prin Dumbrăvioara se lucrează de câțiva ani și e vorba de vreo 2 contracte reziliate. Mergeți pe unul din forumurile de specialitate de infrastructura sa vedeți ce bătaie de joc e la Timișoara cu drumurile de legătura cu autostrada și cu centura orașului. Ce le mai place arădenilor sa se victimizeze.

   --2 voturi
   +1
   -1
  6. CMCA este un sifon de bani publici pentru mafia PNL. Directoarea Daniela Pădurean Andreica lucrează pe modelul Doru Orban sau A. Meszar, ca și alți „directori” interpuși de pe la TOP, Compania de apă sau alte țâțe dulci de unde se deturnează banii spre „cine trebuie”.

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.