duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Update Invazie de căpușe pe o stradă din Grădiște. „E plin de ele pe trotuar!”

  Strada Egalității din Grădiște

  Rubrica „Telefonul cititorului” este special creată pe Special Arad pentru a oferi posibilitatea cititorilor noștri să ne semnaleze diferitele problemele cu care se confruntă în municipiu, ori județ, pentru care caută rezolvări din partea autorităților. Un astfel de semnal de alarmă am primit astăzi din partea unei familii care locuiește în cartierul Grădiște și care de câteva zile are casa invadată de căpușe.

  Familia locuiește pe strada Egalității din Grădiște, în apropierea podului către Podgoria, și a început să observe chiar în urmă cu câteva săptămâni că animalele pe care le are sunt zilnic pline de căpușe. Astfel, a chemat o firmă specializată care a dezinfectat întreaga curte, însă problema tot nu a dispărut. Săptămâna aceasta, doamna care ne-a contactat a observat că „sursa” problemelor nu era propria curte, ci chiar strada. Trebuie menționat că strada în cauză nici măcar nu este abundentă de spații verzi, având mai mult părți asfaltate, și doar petice de verdeață între trotuar și partea carosabilă.

  „E plin de căpușe pe trotuar, le vezi cum stau pe ciment”, ne-a spus arădeanca. „Cinci căpușe am omorât de pe unul dintre câinii mei numai astăzi! L-am curățat și ieri și alaltăieri… Și mai tot găsesc! Ce să fac? Nu pot chema firma să-mi curețe curtea săptămânal că ele vin de pe stradă! Primăria ce face?”, ne-a mai spus supărată femeia.

  capusa

  Ce spune Primăria Arad?

  Știind că în această perioadă Primăria a anunțat continuarea acțiunii de dezinsecție și deratizare în municipiu, am contactat purtătorul de cuvânt pentru a îi relata problema care ne-a fost adusă în atenție și am fost informați că de regulă tratamentul împotriva căpușelor se aplică în zonele cu vegetație bogată, în zonele de agrement, ori locuri de joacă, însă că vor interveni și în acest caz care le-a fost adus în atenție.

  „Acțiunile de dezinsecție desfăsurate periodic în municipiul Arad presupun și aplicarea de tratamente împotriva căpușelor (vectori de boli bacteriene, virale sau parazitare) în zonele verzi cu vegetație densă din parcuri, spații publice și de agrement, baze sportive, aflate pe domeniul public și privat al municipalității. În cazul în care ne sunt semnalate și alte zone din municipiu invadate de căpușe vom interveni punctual în cadrul următoarelor acțiuni de dezinsecție”, ne-a transmis municipalitatea, specificând că pentru astfel de situații cetățenii sunt îndemnați să sesizeze la Registratură, pe telefonul cetățeanului (0257 984), ori chiar direct ca mesaj pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Arad.

  Update, 8 iunie

  Primăria municipiului Arad ne-a informat că a trimis o echipă pentru a remedia problema:

  „În urma sesizarii făcute de locuitorii de pe strada Egalității, în cursul serii de ieri s-a aplicat de către operatorul contractat de municipalitate tratamentul împotriva căpușelor”, ne-a scris purtătorul de cuvânt al Primăriei, trimițând și o imagine pe care o puteți observa mai jos.

  d82c3adf dcc7 4a45 8fca 0bc1946c54f2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.