marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Inundații devastatorare în Japonia. Peste 150.000 de persoane vor fi evacuate

  de - | 10 septembrie 2015, 3:11 PM | Internaţional | Video

  0

  Peste 150.000 de persoane au primit ordin de evacuare în estul Japoniei din cauza unor inundaţii şi alunecări de teren, care au provocat dispariţia unei persoane, a informat media locală, citată de agenţia DPA și Mediafax în pagina electronică.

  Un bărbat se afla în stare critică după ce a căzut într-un şanţ în oraşul Nikko, situat la 140 de kilometri nord de capitala Tokyo, a transmis radioteleviziunea NHK. Cantitatea totală de precipitaţii a depăşit 400 de litri pe metrul pătrat în oraş începând de luni, un nivel la care nu s-a mai ajuns timp de decenii, a transmis Agenţia de Meterorologie a Japoniei.

  O femeie a dispărut după ce o ploaie torenţială a declanşat alunecări de teren în oraşul Kanuma, situat la 100 de kilometri nord de oraşul Tokyo, a mai transmis NHK.

  Regiunea „se confruntă cu un pericol iminent”, a declarat joi dimineaţa Takuya Deshimaru, un reprezentant al Agenţiei de Meteorologie, făcând referire la prefecturile Ibaraki şi Tochigi.

  Imagini difuzate la televizor au arătat cum un pod a fost luat de apele unui râu revărsat în oraşul de nord-est Minami Aizu, iar unele case au fost distruse în oraşul Kanuma.

  Agenţia a emis avertizări meteorologice privind viitoare alunecări de teren şi revărsarea râurilor în estul şi nord-estul Japoniei, cu ploi abundente în regiune chiar şi după ce activitatea taifunului Etau a scăzut la nivel de depresiune extratropicală miercuri seara.

  Cel de-al 18-lea taifun al acestui sezon a lovit centrul Japoniei miercuri, rănind 11 persoane.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.