duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  News AlertCod portocaliu și Cod galben de inundații pe râuri din 8 bazine hidrografice. Este vizat și județul Arad

  de Special Arad | 20 ianuarie 2024, 1:53 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Arhiva Special Arad)

  Hidrologii au prelungit până luni avertizările Cod portocaliu și Cod galben de inundații. Acestea vizează râurile din 8 bazine hidrografice. Începând de sâmbătă, de la ora 12.00, până luni dimineața, la ora 6.00, este în vigoare un Cod portocaliu, pe râurile din bazinul hidrografice: sectorul situat în aval de confluenţa cu râul Talna (sector îndiguit, judeţul Satu Mare).

  De asemenea, un Cod galben este în vigoare tot de sâmbătă, de la ora 12.00, până luni, la aceeași oră, pe râuri din bazinele hidrografice: (sector îndiguit, judeţul Satu Mare), Crasna (sector îndiguit, judeţul Satu Mare), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Crişul Negru (judeţel: Bihor şi Arad), Mureş (judeţul Alba), Bârzava (sector îndiguit, judeţul Timiş) și Moraviţa (sector îndiguit, judeţul Timiş).

  Același cod este valabil și în intervalul sâmbătă, ora 12.00 – duminică, ora 12.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Şieu (afluent al râului Someşul Mare, judeţul Bistriţa Năsăud) și Niraj (afluent al râului Mureş, judeţul Mureş).

  În intervalele menționate, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, sunt posibile creşteri de debite şi niveluri, cu probabilitatea depășirii cotelor de apărare.

  Citește și: Investiție istorică uriașă pentru Aeroportul din Arad. Președintele CJ Arad este cel care a făcut marele anunț cu privire la relansarea „zborurilor”

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.