vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Întreaga echipă medicală a lui Diego Maradona, trimisă în judecată. Toți 8 sunt acuzați de omor

  de - | 19 aprilie 2023, 7:52 PM | Internaţional

  0

  GSP informează că Neurochirurgul Leopoldo Luque și alte șapte cadre medicale riscă până la 25 de ani după gratii. Sunt considerați vinovați de moartea lui Diego Maradona.

  Pe 25 noiembrie 2020, la 26 de zile după ce împlinise 60 de ani și la trei săptămâni după o operație pe creier, Diego Maradona a suferit un stop cardiac care i-a fost fatal. Ulterior, raportul medical privind moartea lui Maradona a arătat că a fost „abandonat” de echipa medicală, având parte de un tratament „inadecvat, deficient și nesăbuit”.

  Camera de Apel a tribunalului din San Isidro a confirmat ieri trimiterea în judecată a celor opt cadre medicale, după ce luna trecută au fost ascultate mărturiile lor. Potrivit cotidianului argentinian La Nacion, toți sunt acuzați de omor, cu potențiale circumstanțe agravante.

  Toți au acționat cu neglijență, deși știau că neglijența lor va avea ca efect moartea pacientului.

  „În rolul pe care l-au deținut, inculpații aveau posibilitatea să prevadă și să găsească soluții la afecțiunea cardiacă de care suferea Diego Maradona”, a afirmat judecatorul.

  Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o condamnare între 8 și 25 de ani de închisoare, dar procesul va avea loc cel mai probabil în 2024.

  Citește articolul detaliat pe GSP.

   

  Citește și: N-am crezut că zeii pot muri vreodată… Diego Maradona, ne-ai lăsat săraci după ce ne-ai îmbogățit viața • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.