Întreaga clădire a Colegiului Economic e un șantier în lucru | Foto

  de [email protected] | 6 martie 2019, 3:14 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Reabilitarea clădirii Colegiului Economic a început în luna decembrie 2018, iar termenul de finalizare este de 12 luni. Asta înseamnă că, în mod normal, elevii își vor putea continua studiile în sălile lor de clasă începând cu semestrul al doilea, după vacanța de iarnă. Gheorghe Falcă a invitat astăzi presa în clădirea transformată în șantier de lucru pentru a vedea în ce stadiu se află reabilitarea care a costat 18.241.315 de lei (aproape 4 milioane de euro).

  În timp ce elevii colegiului învață, temporar, în clădirea Facultății de Ştiinţe Socio-Umane şi Educaţie Fizică şi Sport a UVVG de pe str. Mihai Eminescu (singura instituție ofertantă pentru chiria sălilor), la Colegiul Economic se lucrează intens la consolidarea zidurilor, a turnului și a învelitorii turnului și se revizuiesc elementele deșapate. De asemenea, se înlocuiește complet învelișul de țigle și de tablă, parchetul, se reface cantina, sala festivă și sala de educație fizică, precum și curtea interioară, iar spre finalul lucrărilor se va renova și fațada.

  Lift exterior și mai multe obiecte sanitare

  Se reabilitează și hidroizolațiile la nivelul solului, se mărește numărul obiectelor sanitare, se reface canalizarea menajeră și pluvială, ventilația, instalațiile PSI (sistemul de stingere a incendiilor) și de curent. Cât despre dotări, se va crea un circuit închis de TV și un lift exterior pentru facilitarea accesului persoanelor cu handicap, se modernizează – cu toate dotările necesare – bucătăria și laboratorul de cofetărie și patiserie, toate sălile de clasă, precum și sala festivă.

  Clădirea Colegiului a fost construită în anul 1885 și are un demisol, un parter și un etaj, suprafața desfășurată 4678 mp și suprafața construită 1578 mp. Cât se reabilitează din suprafața construită? Tot, după cum se observă în imaginile realizate la fața locului (vezi galeria foto de la finalul articolului!) și în planșele atașate mai jos (cele semnalate cu benzi gri sunt construcții noi – sau mai bine zis consolidări ale zidurilor – și locurile semnalate cu roșu sau galben urmează a fi demolate):

  Investiţia se ridică la suma de 18.241.315 lei și este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, din care o contribuţie de 707.083 lei este din bugetul local.

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.