duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Întâlnire între Vlad Botoș, europarlamentar USR, și Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola (P)

  de - | 10 februarie 2024, 8:10 AM | Comunicate contra cost

  0

  La nivel european România este privită din toate perspectivele. Înalții demnitari își iau informațiile din mai multe părți și dialoghează cu politicieni ai tuturor partidelor, iar europarlamentarul Vlad Botoș, USR, membru al grupului Renew Europe are porțile deschise pentru a face cunoscută și perspectiva opoziției asupra democrației, statului de drept și economiei țării noastre.

  Săptămână aceasta la Strasbourg, Vlad Botoș a avut o întâlnire cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

  Europarlamentarul român spune că ”Pentru liderii europeni este foarte important să aibă informații corecte și complete din toate Statele Membre despre cum funcționează sau nu democrația, despre valorile cele mai importante pentru cetățenii din statele noastre, dincolo de cifrele și declarațiile oficiale.

  Avem discuții frecvente pe tema României și a direcției generale în politica românească, cu atât mai mult cu cât țara noastră este vecină cu Ucraina, iar relațiile noastre cu Republica Moldova, care a ieșit hotărât de sub tutela Rusiei, fac ca stabilitatea democrației românești să fie extrem de importantă.

  Am discutat nu doar despre viitorul politic al țării noastre și al Uniunii Europene, dar și despre statul de drept, despre valorile democratice, despre cum putem să combatem manipularea și dezinformarea, dar mai ales cum să luptăm cu mașina de influență a Rusiei.

  Mă bucur să văd acest interes deosebit pentru România al Robertei Metsola, colega mea, Președintă a Parlamentului European și sper să pot spune și pe viitor că România este un partener de încredere.”

  Aceasta nu este singura întâlnire a eurodeputatului cu înalte personalități ale politicii Uniunii Europene. Ca membru al grupului politic Renew Europe în Parlamentul European, întâlnirile acestuia cu Comisarii europeni, dar și cu alți demnitari de la nivel european și din alte State Membre sunt destul de frecvente și România este un subiect important al acestor discuții, mai ales că suntem a 6-a țară ca mărime din Uniunea Europeană.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.