Inspectorii de muncă ar putea verifica locuințele angajaților care muncesc de acasă

  de - | 14 iunie 2017, 8:09 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Un proiect legislativ de modificare a Codului muncii care reglementează munca de la distanță (tele-munca) a fost supus dezbaterii publice de Ministerul Muncii, acesta aducând mai multe clarificări despre cum ar trebui să se desfășoare lucrul în afara sediului unei companii, scrie vocea.biz.

  Potrivit proiectului, în cazul în care un angajat muncește de acasă sau din alt loc în afara sediului companiei la care este angajat mai mult de o zi pe lună, acest lucru trebuie stipulat în contract sau trebuie menționat într-un act adițional.

  Un angajat nu poate fi obligat să muncească de acasă, iar dacă acesta refuză să facă acest lucru, conform proiectului legislativ, nu poate fi tras la răspundere. De asemenea, angajatorul este obligat să pună la dispoziția angajatului mijloacele necesare de desfășurare a muncii – un computer, o conexiune la internet sau un telefon mobil.

  Citește continuarea pe vocea.biz

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.