vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Inspectorii ANAF au descoperit o evaziune fiscală de 18 milioane de lei la o firmă arădeană de publicitate

  de - | 13 septembrie 2015, 5:52 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Administratorul unei firme din Arad este cercetat penal pentru evaziune fiscală de peste 18 milioane de lei, care a fost descoperită în urma unei inspecţii fiscale de rutină făcută de ANAF.

  Potrivit unui comunicat de presă remis de Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice, un agent economic din municipiul Arad a făcut obiectul unei inspecţii fiscale de rutină pentru verificarea modului de calculare, declarare şi achitare a impozitului pe profit şi a TVA, descoperindu-se o evaziune fiscală ce depăşeşte 18 milioane de lei.

  Obiectul principal de activitate al firmei îl constituie „Activităţi ale agenţiilor de publicitate”, iar verificările au vizat perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2014.

  Inspectorii fiscali au descoperit o serie de nereguli, stabilind că firma datorează statului un impozit de profit de 5.187.638 de lei.

  Conform comunicatului, „din analiza evidenţei contabile a societăţii se constată că aceasta înregistrează o serie de cheltuieli cu serviciile realizate de diverşi furnizori, pentru care nu poate face dovada realizării efective a acestor servicii”.

  De asemenea, facturile de achiziţie a mărfurilor nu conţin informaţii cu privire la datele privind expediţia, iar avizele de însoţire a mărfurilor nu conţin informaţii cu privire la mijloacele de transport utilizate.Societatea se află în imposibilitatea de a pune la dispoziţia organelor de inspecţie fiscală documentele de transport pentru bunurile achiziţionate, respectiv livrate în perioada 01.01.2011 – 31.12.2014. Organele de inspecţie fiscală au constatat că societatea nu a putut prezenta pentru cheltuielile cu descărcarea de gestiune a mărfurilor livrate, documente justificative care să facă dovada realităţii si că acestea au fost achiziţionate efectiv, drept pentru care aceste cheltuieli sunt nedeductibile fiscal”, se mai arată în comunicat.

  Verificările au scos în evidenţă nereguli şi privind TVA, la acest capitol firma datorând statului 9.183.802 lei. Inspectorii au mai calculat sume accesorii care ajung la 3.654.354 lei.

  Pe numele administratorului a fost depusă sesizare penală la DIICOT pentru o evaziune fiscală de 18.025.794 lei.

  Totodată, întrucât societatea a întocmit în mod eronat decontul de TVA, nu a efectuat inventarierea patrimoniului, nu a depus declaraţiile informative cod 394, a desfăşurat activităţi într-un loc care nu a fost declarat la Registrul Comerţului, s-a aplicat şi o amendă de 16.000 lei şi confiscarea sumei de 9.694.480 lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.