joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Inspectori ANAF, prinși în timp ce luau mită. Au primit arest la domiciliu

  de Special Arad | 28 ianuarie 2023, 7:33 PM | Naţional

  0

  Doi inspectori ANAF au fost prinși în flagrant de procurorii DNA primind mită pentru a aplica o sancțiune mai mică decât cea prevăzută de lege în privința neregulilor constatate la o societate comercială.

  DNA a transmis într-un comunicat de presă că „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 ianuarie 2023, a inculpaților: Iliescu Andrei Ioan și Popescu Alin Ion, inspectori în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită”, informând totodată că „la data de 28 ianuarie 2023, judecătorii Tribunalului București au admis propunerea de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a celor doi inculpați, formulată de procurorii anticorupție”.

  Potrivit procurorilor DNA, „la data de 26 septembrie 2022, inculpații Iliescu Andrei Ioan și Popescu Alin Ion, în calitatea menționată mai sus, în urma efectuării unui control la o societate comercială, ar fi pretins de la administratorul acesteia (martor în cauză) suma de 10.000 euro din care ar fi primit în aceeași zi o primă tranșă în valoare de 24.000 lei”.

  Citește continuarea aici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.