duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Inspecția Judiciară intervine în războiul dintre Kovesi și Comisia Parlamentară

  de - | 23 ianuarie 2018, 12:45 PM | Naţional

  0

  Răsturnare de situaţie în cazul refuzurilor repetate ale Laurei Codruţa Kovesi de a se prezenta la audieri la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. Inspecţia judiciară a decis să intervină în forţă şi a adresat Comisiei o scrisoare prin care cere documentaţia legată de corespondenţa purtată de comisie cu şefa DNA.

  “Vă solicităm să ne transmiteţi copii conforme cu originalul de pe documentaţia ce a constituit procedura de citare a doamnei procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi în cadrul Comisiei, precum şi răspunsurile acesteia la solicitările formulate de dumneavoastră în scris”, se arată în scrisoarea transmisă de reprezentanţii Inspecţiei Judiciare.

  Procurorul şef al DNA a primit trei solicitări din partea comisiei de anchetă pentru prezentare la audieri, însă toate invitaţiile s-au confruntat cu refuzuri din partea Laurei Codruţa Kovesi.

  După primele două refuzuri de a se prezenta la audieri, Kovesi a primit de la comisie o scrisoare cu două întrebări. Şefa DNA a fost întrebată dacă s-a aflat acasă la Gabriel Oprea în seara celui ce-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009 şi, dacă da, cu ce scop, însă întrebările adresate de către parlamentarii din comisie nu au primit niciun răspuns.

  sursa: stiripesurse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.