luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Înscrierile în învățământul primar și calendarul simulării naționale de Bacalaureat

  de Special Arad | 16 martie 2018, 8:30 AM | Educaţie

  0

  (foto: Lugojeanul.ro)

  Înscrierea în învățământul primar
  La finalul primei săptămâni de înscriere în învăţământul primar, potrivit datelor înregistrate în sistemul electronic, la nivelul unităţilor de învăţământ au fost completate 1902 de cereri-tip de înscriere în învăţământul primar, astfel: 1672 de cereri pentru copii aparţinând circumscriptiei şcolare şi 230 de cereri ale copiilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât cea de circumscripţie.
  Părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie 2018, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8:00 – 18:00 (luni-vineri), la sediul unităţilor de învăţământ.
  În ziua de 27 martie 2018, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.
  Până la această dată, au fost evaluaţi psihosomatic 239 de preşcolari care vor împlini 6 ani după 31 august 2018, în vederea înscrierii în învăţământul primar în anul şcolar 2018-2019.

  Simulare Examen Național de Bacalaureat 2018
  În perioada 19 martie 2018 – 22 martie 2018 va avea loc Simularea Examenului Național de Bacalaureat. Aceasta este destinată atât elevilor de clasa a XI-a, cât și celor de clasa a XII-a. Conform calendarului desfășurării Examenului Național de Bacalaureat 2018, anunțat de Ministerul Educației Naționale pe www.edu.ro, elevii de clasa a XI-a fac simularea examenului de bacalaureat în paralel cu cei de clasa a XII-a.
  Probele au loc după cum urmează:
  Calendar simulare Bacalaureat clasa a XI-a:
  • 19 martie – Limba și literatura română/E)a)
  • 20 martie – Limba și literatura maternă/E)b
  • 21 martie – proba obligatorie a profilului/E)c

  Calendar simulare Bacalaureat clasa a XII-a:
  • 19 martie – simulare proba scrisă la limba română
  • 20 martie – simulare proba scrisă la limba maternă
  • 21 martie – simulare proba obligatoriea profilului
  • 22 martie – simulare proba la alegere a profilului
  Rezultatele la simularea Examenului de Bacalaureat vor fi anunțate atât pentru elevii de clasa a XI-a, cât și pentru elevii de clasa a XII-a, în data de 30 martie 2018.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.