Înjurături, amenințări și păruieli la Primăria Șeitin! Viceprimarul și secretarul comunei au făcut cunoștință cu parchetul instituției în care muncesc pentru cetățeni

  de Mihai Todoca | 6 ianuarie 2022, 7:03 PM | Administraţie | Dezvăluiri | Topic special

  4

  (foto: Primăria Șeitin)

  Viceprimarul trântit la pământ a depus o plângere pentru purtare abuzivă împotriva secretarului

  Cui nu-i place puțin scandal să facă bine să nu se angajeze la primărie! Și nici să nu facă politică! Din nefericire sau, poate, din fericire pentru alegători (fiindcă află tot ce „zboară” deasupra lor) scandalul tinde să devină o stare de fapt în Primăria din Șeitin. Nu este pentru prima oară când auzim de… tot felul de „împungeri”, ca să le denumim așa, care au loc în primăria din Șeitin, dar până acum nu am auzit de o adevărată altercație.

  Lucru care s-a și întâmplat, altercația fiind cuvântul de ordine cu care s-a început în această administrație prima săptămână de lucru din noul an. Din ceea ce ne-a declarat consilierul local Emilian Ștefoi, martor la incident, viceprimarul din Șeitin, Dorin Florea, cel care susține că a fost victimă, depunând după spusele lui și o plângere penală pentru purtare abuzivă, altercația a avut loc în data de 3 ianuarie , iar cel care face obiectul plângerii depuse de viceprimar este nimeni altul decât secretarul general al comunei, Florin Mărienuț. Acesta nu a dorit să comenteze cele întâmplate, cum dealtfel nu a dorit nici primarul Mircea Totorean, deși întâmplarea a avut loc în clădirea primăriei pe care o „păstorește”.

  Martorul de care pomeneam se declară surprins de cele văzute: „M-am dus la primărie să semnez niște acte. Am ajuns la compartimentul agricol, unde era și vicele și un funcționar. După ce mi-a adus actele la semnat, funcționarul a ieșit din birou , după care a intrat secretarul Mărienuțiu. Era o problemă, din punctul meu de vedere, cu un anume contract cu o șaormerie, drept urmare l-am întrebat pe secretar dacă e legal acesta. Am discutat și apoi a intrat și vicele în conversație. Și spontan au început înjurăturile și amenințările, vicele a încercat să deschidă ușa, iar secretarul i-a pus mâinile în piept, a tras de el, nu știu exact cum și ce a făcut, dar au ajuns amândoi pe jos, iar viceprimarul a dat cu capul de mobilă ”, a completat Emilian Ștefoi, consilier local din cadrul Consiliului Local Șeitin.

  Am luat legătura și cu viceprimarul Dorin Florea care ne-a spus cam același lucru, precizând că nu poate reproduce înjurăturile pe care secretarul Mărienuțiu i le-ar fi adresat: „Nu am nimic de ascuns. Era împreună cu un consilier local, discutau cât timp consilierul semna niște documente. Am intrat și eu în discuție, întrebându-l pe dl Mărienuțiu dacă strada Horia figurează ca piață. Și de aici a început totul, tot scandalul. I-am spus să tacă și să iasă afară, pentru că a început să mă înjure… După care și-a pus mâinile pe mine, m-a bruscat, m-a trântit…”

  Întrebat dacă a depus o plângere , viceprimarul ne-a răspuns afirmativ: „Da, am depus o plângere împotriva lui pentru purtare abuzivă. Nu mi se pare normal să se ajungă la asemenea comportamente într-o instituție publică”.

  Cât despre o eventuală împăcare viceprimarul ne-a spus că: „Nu știu, nu știu încă. Mi se pare normal să-și ceară scuze, dar… nu pot spune acum că mi-aș retrage plângerea, instanța va rezolva”.

  Cel acuzat de provocarea altercației fizice, secretarul Florin Mărienuțiu nu ne-a răspuns la primul apel, drept urmare l-am sunat pe primarul Mircea Totorean. Acesta nu a dorit să declare mai nimic, nici că acuză acest presupus comportament, nici dacă a încercat să medieze starea de conflict:

  „De ce m-ați sunat pe mine? Eu nu știu nimic”.

  „Deoarece domnul secretar nu ne-a răspuns” a venit răspunsul nostru.

  „Nu știu, eu nu am fost în primărie. Sunt altercațiile lor, nu vreau să fiu imparțial (??- nota red.)”, ne-a spus primarul citând parcă dintr-un segment din îndrăgita emisiune „D’ale lu’ Mitică”.

  Nu am dorit să ne dăm bătuți și am insistat din nou la cel acuzat că a dat de pământ cu viceprimarul și l-am sunat din nou pe Florin Mărienuțiu, iar de data aceasta ne-a răspuns:

  „Da? Ce altercație? Nu, nu am nici un punct de vedere. Dacă există o plângere, atunci înseamnă că este și o anchetă…Nu doresc să comentez nimic”, a încheiat acesta.

  Astfel, începutul anului 2022 pentru unii s-a lăsat cu îmbrânceli, plângeri și declarații. Nu putem să găsim un motiv real (decât, poate, banul sau… dragostea) pentru care niște oameni aleși în primărie ajung să devină protagoniștii unei întâmplări care le pune instituția pe harta rușinii, dar cumva nu ne mai miră nimic. Nu este nici primul caz de acest fel și suntem convinși că nu va fi nici ultimul.

  Va urma…

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Prezentarea este destul de trunchiată. Dl. Secretar este o persoană respectabilă, iar dacă s-a ajuns la asemenea gesturi cel mai probabil și dl. Viceprimar are o vină. Să nu uităm totodată de presiunea pe care aparatul politic indiferent de culoare o pune pe aparatul administrativ și în speță pe funcționari, începând cu Secretarul General din fiecare U.A.T.

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Oare viceprimarul să nu aibă nici o vină ? Interesant e că Ștefoi cel viteaz sa nimerit exact atunci acolo, numa bun ca martor…tocmai atunci…Interesant!!! Poate liderii PSD se vor gândi totuși că se fac de râs mereu cu reprezentanții lor locali și vor face schimbări, pentru că altfel…rămân doar cu circuri ieftine ..iar Șeitinenii s-au scârbit.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.