Îngerii Antoniei! Pompierii din Șagu au sărit pentru salvarea bebelușei de doar nouă luni, grav bolnavă (Foto)

  Ei sunt eroii noștri de zi cu zi, ei sunt cei care ne salvează viețile sau bunurile, ei ne scot din foc sau din apă, iar noi prea puțin îi băgăm în seamă. Sunt pompierii, cei care sar de fiecare dată, necondiționat, pentru a ne ajuta pe noi, pe ai noștrii, bunurile sau animalele noastre.

  Scriam zilele trecute despre pompierii din Arad care au scos acea fetiță de 12 ani de sub tramvai, o acțiune pe cât de dificilă, pe atât de riscantă. Fetița a fost scoasă în viață și în stare relativ bună, suferind, ce-i drept, câteva fracturi.

  Astăzi este despre pompierii voluntari din Șagu. Da, voluntari. Așa cum scriam mai sus, pompierii ne salvează necondiționat. Nu doresc nici atenții, nici mită, nici cadouri. Ei o fac pentru că așa simt ei că este bine, că este frumos, că este civic. Băieții de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șagu, 30 la număr, sar de câte ori este nevoie pentru a salva ceea ce este de salvat. Și o fac cu toțiiîn afara programului lor de serviciu, fiecare dintre ei având și alte ocupații.

  Azi dimineață, pompierii din Șagu, conduși de Flavius Dregan, au venit în grup la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad pentru a ajuta la salvarea bebelușei Antonia Popa, o fetiță de numai nouă luni, din satul Cruceni, comuna Șagu, bolnavă de leucemie și internată actualmente la Spitalul „Luis Țurcanu” din Timișoara.

  „Nu a fost nimic organizat din timp. Ieri am auzit despre acest caz, iar astăzi am fost prezenți aici. Noi așa facem mereu, sărim imediat, nu stăm pe gânduri. Sperăm ca acțiunea noastră să o ajute pe Antonia și sperăm ca mai multe persoane să vină să doneze”, spune Cătălin Mihai, cunoscut printre prieteni ca „Bijbi”.

  Când am intrat în clădirea Centrului de Transfuzie Sanguină, o doamnă în halat alb, probabil doctor, s-a luminat. „Sunteți de la presă, de la Special Arad?”, a întrebat ea. După răspunsul afirmativ, doamna a continuat:

  „Ne bucurăm că promovați astfel de cazuri, astfel de acțiuni. Din păcate oamenii din Arad se sesizează doar la cazuri care sunt mediatizate în presă sau pe rețelele de socializare. Până nu au ajuns acești băieți, am avut doar patru donatori. Tot din păcate trebuie să spun că România ocupă ultimul loc în Europa în ceea ce privește donarea de sânge. Să donezi sânge este benefic de două ori: pentru cei care beneficiază de acest ajutor, dar și pentru fiecare donator în parte. Dacă donezi, celulele se refac, este ca un refresh pentru corpul fiecărui donator. Avem donatori care fac acest lucru de 25 de ani și se simt foarte bine și din această cauză”.

  Flavius Dregan, Cătălin Mihai „Bijbi”, Dani Drăgan și ceilalți colegi de la SVSU Șagu își așteptau cuminți rândul. Aveau o mulțumire interioară pentru că o făceau pentru o cauză nobilă, pentru Antonia.  Evident, glumele nu au lipsit, fac parte din spiritul de echipă, acel spirit fără de care nu ar putea funcționa. Sunt ca o familie.

  Înăuntru era și Cosmina, o tânără din Cruceni, satul în care locuiește și micuța Antonia. „Eu nu sunt cu pompierii, dar tot pentru acea fetiță am venit. Antonia e de la noi din sat și am venit să donez pentru ea”, spunea Cosmina.

  Astăzi au fost 12 pompieri, dar ieri au mai fost alți opt colegi ai lor pentru aceeași cauză. După ce au donat erau așteptați la casierie. Au primit fiecare câte șapte bonuri de masă în valoare de 9 lei fiecare. Și aceste bonuri au fost adunate pentru a fi donate familiei Antoniei care în aceste momente are nevoie de orice fel de ajutor, în orice formă ar fi acesta.

  Este impresionant să vezi grupuri de oameni care doresc și chiar pot să ajute.

  În salon au mai intrat în tot acest timp și alți trei bărbați. Au venit pur și simplu să doneze. Nu pentru cineva anume, ci pentru cine are nevoie. Și mulți dintre semenii noștri chiar au nevoie…

  „Inca o interventie pentru un scop caritabil a pompierilor voluntari SAGU! Speram ca Popa Antonia Maria sa se faca bine! Speram ca gestul nostru sa incurajeze cat mai multe persoane! DONEAZA si SALVEAZA!”, scrie pe contul de Facebook al SVSU Șagu.

  Misiune îndeplinită!

  VEZI CELELALTE FOTOGRAFII ÎN GALERIA FOTO

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.