Antonia, Cătălin îți e acum înger păzitor… Acum ai nevoie de noi pentru a nu pleca și tu la îngeri (Foto)

  de Lucian Dănilă | 12 februarie 2019, 6:35 PM | Povești despre oameni | Știri Arad

  0

  Am aflat despre cazul Antoniei în urmă cu un an. Acum, acea aminitire mă întristează de două ori. O dată pentru starea Antoniei, o fetiță de doar doi ani care suferă de o formă gravă de leucemie, dar și pentru că cel care mi-a povestit despre cazul Antoniei nu mai este acum printre noi…

  În urmă cu un an, „Bijbi”, Cătălin Doru Mihai, un om extraordinar care era pompier voluntar la Șagu, m-a chemat la o acțiune a pompierilor. Cătălin, Flavius Dregan și camarazii lor de la Șagu donau sânge pentru Antonia. Acum, când scriu aceste rânduri, au trecut șase luni și câteva zile de când „Bijbi”, așa cum îi spuneau prietenii lui Cătălin, a plecat la îngeri după un tragic accident rutier… Trist, mult prea trist destinul lui Cătălin, așa cum foarte trist este și ceea ce i se întâmplă micuței Antonia Popa din satul Cruceni, județul Arad.

  Acolo unde este acum, Cătălin este un înger al Antoniei, așa cum de fapt a și fost intitulat articolul scris în 17 ianuarie anul trecut: Îngerii Antoniei! Pompierii din Șagu au sărit pentru salvarea bebelușei de doar nouă luni, grav bolnavă.

  Antonia Popa are acum nevoie de noi, de arădeni, de toți românii sau toți oamenii care o pot ajuta să aibă o viață normală, să se bucure de copilărie, să-și îmbrățișeze părinții, să meargă la grădiniță, apoi la școală și apoi să ajute și ea, la rândul ei, această societate…

  Așa cum am scris mai sus, Antonia suferă de o formă gravă de leucemie. În acest moment este internată la clinica San Matteo din Pavia, în Italia, și toate costurile tratamentului au fost preluate de Statul Italian, fetița fiind asigurată, în timp ce, așa cum ne-am obișnuit, Statul Român nu face nimic, sau face prea puțin pentru viața acestui copil și a altor copii ca și Antonia.

  FOTO: Cătălin dona acum un an sânge pentru Antonia. Acum, din lumea cealaltă, „Bijbi” este un înger al ei. Să ai odihnă veșnică, prieten drag…

  Părinții sunt din satul Cruceni, comuna Șagu, din județul Arad. Starea lor materială este precară, nu au niciun venit, iar cheltuielile cu Antonia sunt enorme. Nu cele care țin de tratament ci cheltuielile de viață din Italia, acolo unde este acum și mama Antoniei. Tatăl a rămas la Cruceni pentru a avea grijă de celălalt copil al familiei, în timp ce mama este nevoită să locuiască la Pavia, iar chiria lunară este de 850 de euro, la care se adaugă și cheltuielile… Greu, foarte greu…

  Povestea Antoniei

  „La 7 luni și jumatate micuța a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică M7, o formă agresivă de leucemie. După 5 luni de chimioterapie la spitalul Luis Țurcanu din Timișoara nu s-a produs remisia completă a bolii iar șansa de vindecare a bebelușei scădea spre zero.  Părintii au decis să plece cu copila la clinica SAN MATTEO din Pavia.

  Doctorul Zecca, șeful clinicii de hematooncologie din Pavia, a dat speranțe părintilor. Antonia a început o noua cură de chimioterapie, cu totul alta decât cea aplicată la Timișoara, iar acum este în programul de transplant („minitransplant“) pentru a obține remisie și în MRD (boala minimă reziduală ). Donatorul va fi chiar mama ei, Adina Popa. Antonia a devenit păpușa secției de oncohematologie pediatrică din San Matteo.

  Mama și fiica, Adina și Antonia Popa, vor rămâne minim un an în Italia”

  Pe facebook se desfasoara o campanie de donatii: Pentru Popa Antonia Maria (click pe nume).

  Conturi deschise la BCR pt cei care vor sa o ajute direct pe Antonia sunt Marian Adina Popa

  Cont Ro : RO63RNCB0551134718310001

  Cont Eur: RO36RNCB551134718310002

  Cod Swift : RNCBROBUXXX

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.