INFOGRAFIC. Profesorul care predă matematică folosind senzorul Kinect de la Microsoft

  de Special Arad | 18 iunie 2014, 12:58 PM | Educaţie

  0

  Tiberiu Lukacs, profesor de matematica din orasul Aninoasa, judetul Hunedoara, a dezvoltat o aplicatie care le permite elevilor sa raspunda la diferite probleme matematice prin miscarea corpului, ca si cum ar juca un joc pe consola Xbox. Proiectul a fost prezentat in cadrul simpozionului Microsoft in Education Global Forum.

  Microsoft in Education Global Forum este un simpozion care reuneste profesori inovatori din toata lumea si care isi propune modernizarea procesului de invatare. 

  La cea de-a zecea editie din 2014 au participat 1.100 de profesori care si-au prezentat experientele de folosire a tehnologiei in scoala, printre care trei profesori, reprezentanti ai doua scoli inovatoare si trei evaluatori cu o expertiza solida in educatie din Romania. 

  Alaturi de domnul Tiberiu Lukacs, din partea Romaniei au fost prezente doamnele profesor Rodica Matei si Alina Sauciuc. 

  Eco-matematica 
  Doamna Rodica Matei, profesor de matematica al Scolii Gimnaziale nr. 25 din Brasov, a reusit sa elimine aproape complet folosirea caietelor si a hartiei de catre elevi in timpul orelor de matematica prin folosirea calculatorului. Prin intermediul serviciului cloud Office 365 oferit de Microsoft in educatie, elevii au acces de oriunde si in orice moment la propriile lectii de matematica. Programa nationala a fost imbunatatita cu ajutorul unor aplicatii precum GeoGebra, Math Generator si Math 3.0 care le-au permis elevilor sa aprofundeze cunostintele si sa obtina o perspectiva mult mai dinamica asupra matematicii. 

  FLORA – Finding Love of Nature Again 
  Doamna profesor de geografie Alina Sauciuc a Colegiului National de Informatica Piatra Neamt a reusit sa duca experienta de invatare dincolo de peretii scolii si sa permita acumularea de informatii intr-un context real de viata. Pornind de la o lectie de biologie, profesoara de la Colegiul National de Informatica a folosit tablete cu Windows 8 pentru catalogarea si etichetarea plantelor din zona Piatra Neamt. Elevii au fotografiat cu ajutorul acestor tablete plantele necunoscute si le-au incarcat intr-un folder dedicat pe platforma cloud OneDrive a Microsoft. Plantele identificate au fost etichetate si introduse intr-o baza de date Microsoft Excel in functie de caracteristicile lor. Ulterior, rezultatele studiului au fost prezentate autoritatilor de mediu printr-o prezentare Microsoft PowerPoint, iar raportul de cercetare a fost redactat in Microsoft Word si trimis pe e-mail partenerilor interesati. 

  Microsoft sustine educatia 

  In ultimii 12 ani, compania Microsoft a contribuit la crearea si dezvoltarea competentelor digitale in scoli si a instruit peste 50.000 de profesori din sistemul educational romanesc prin programul Partners in Learning. Puteti obtine mai multe informatii despre participarea profesorilor romani in cadrul Education Global Forum aici.

  Sursa: HotNews

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.