INFOGRAFIC INTERACTIV: Efectele și evoluția muzicii clasice

  de [email protected] | 1 iulie 2014, 2:00 PM | Educaţie | Music

  0

  Compusă de genii, interpretată de virtuozi, muzica clasică e unul dintre cele mai complexe lucruri pe care le poate percepe urechea umană. Dar există vreun beneficiu ascuns al audiției dincolo de frumusețea compozițiilor?

  Știința spune că da!

  O scurtă istorie a emoției umane – evoluția muzicii clasice

  De la sunetul simplu al muzicii cântate de coruri de călugări în timpul Evului Mediu la diversitatea emoțiilor descrise de simfoniile lui Mozart, evoluția muzicii coincide cu însăși dezvoltarea umană. Orchestrele grandioase și concertele emoționante nu sunt o întâmplare a sorții, ci rezultatul găsirii echilibrului între două energii: instinctul și inteligența umană.

  Plimbă cursorul mouse-ului peste ilustrații și dă click pe simbolul „play“ pentru a asculta câteva dintre cele mai importante compoziții din istoria muzicii clasice.


  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.