miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Inevitabilul s-a produs… Germania și-a închis frontierele cu Austria

  de Special Arad | 14 septembrie 2015, 7:06 AM | Internaţional

  0

  Confruntată  cu un aflux fără  precedent de refugiaţi, Germania a decis să închidă frontiera cu Austria. Compania naţională a căilor ferate austriece, O-BB, a anunţat duminică suspendarea traficului feroviar cu Germania, ţară în care mii de imigranţi ajung cu trenul după ce trec prin Austria, informează AFP.

  Traficul feroviar între Austria şi Germania a fost suspendat începând cu orele 15:00 GMT (18:00, ora României), la cererea părţii germane, au declarat reprezentanţi ai companiei pentru agenţia austriacă de presă APA. Circulaţia trenurilor în ambele sensuri între Austria şi Germania a fost suspendată duminică la iniţiativa Germaniei, începând cu orele locale 17:00 (18:00, ora României) până luni la orele locale 06:00 (07:00, ora României). Această decizie coincide cu anunţul făcut de mass media germane cu privire la reintroducerea de către Germania a controalelor la frontiera austriacă. Şeful companiei naţionale a căilor ferate germane l-a informat pe omologul său austriac că Germania suspendă traficul feroviar dinspre Austria, a declarat o purtătoare de cuvânt a O-BB. Situaţia în cealaltă direcţie, dinspre Germania către Austria, nu este clară, a adăugat aceasta. Guvernul german a decis să reintroducă provizoriu controalele la frontiera cu Austria, de unde vin zeci de mii de refugiaţi, suspendând astfel acordurile Schengen privind libera circulaţie în Europa, au scris duminică ziarele germane Bild şi Der Spiegel, preluate de EFE, Reuters şi AFP, citate de agerpres.ro. Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a anunţat duminică Germania va introduce temporar controale la frontiera cu Austria din cauza afluxului masiv de refugiaţi care vin dinspre această ţară. Toţi poliţiştii federali au fost plasaţi în stare de alertă, scrie Der Spiegel pe site-ul său şi „toţi poliţiştii disponibili vor fi trimişi în landul Bavaria pentru a închide frontierele”. Potrivit Der Spiegel, cancelarul german Angela Merkel l-a informat deja telefonic pe omologul austriac Werner Faymann despre noile măsuri.

  „Germania îşi închide frontierele cu Austria”, scrie la rândul său pe pagina online cotidianul Bild. AFP aminteşte că, în numai două săptămâni, 63.000 de refugiaţi au ajuns la Munchen, din care 13.000 au sosit doar sâmbătă, oraşul din sudul Germaniei ajungând la punctul de saturaţie. În noaptea de sâmbătă spre duminică, unii refugiaţi, care au venit cu trenul din Austria după ce au traversat Balcanii, s-au văzut nevoiţi să doarmă sub cerul liber şi chiar pe jos.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.