Industria energo-intensivă, scutită de plata certificatelor verzi

  de Special Arad | 11 November 2014, 12:38 PM | Eco

  0

  Guvernul Romaniei a adoptat legea care prevede ca industria energo-intensiva sa fie exceptata de la plata unei anumite cantitati de certificate verzi, ce merge de la 40 pana la 85%. Schema se aplica pe o durata de 10 ani, incepand de la 1 decembrie 2014.

  Exceptarea de la plata certificatelor verzi variaza intre 85 si 40% si se realizeaza diferentiat, in functie de ponderea costurilor cu energia ale respectivelor companii din totalul costurilor. Ajutorul de stat este in valoare de 750 de milioane de euro si presupune ca certificatele verzi pe care industria nu le plateste sa fie achitata de restul consumatorilor de energie, inclusiv populatia. Numarul estimat al beneficiarilor de ajutor de stat acordat in temeiul prezentei hotarari este 30. Companiile trebuie sa depuna o cerere de eligibilitate, ce va fi analizata la nivelul departamentelor de specialitate din Ministerul Economiei si ANRE.

  Sursa: Puterea.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.