Incredibil! La fiecare două zile, o româncă moare din cauza bătăilor primite acasă!

  de Special Arad | 27 mai 2014, 9:00 AM | Naţional

  1

  În România, o femeie este lovită la fiecare 30 de secunde, iar la fiecare două zile o femeie moare în urma bătăilor suferite. Acestea sunt cifrele alarmante ascunse în statistici, care arată de fapt dramele cu care se confruntă româncele, indiferent de pătura socială, de mediul în care trăiesc sau de situația financiară.

  „Ce faci când mâna care ar trebui să te mângâie te lovește, când sufletul tău pereche devine altcineva, când acasă nu mai înseamnă acasă?”, acestea sunt întrebările pe care reprezentanții unei firme de pază le adresează femeilor care se confruntă zilnic cu abuzul venit din partea partenerului de viață. În sprijinul lor a fost lansată o amplă campanie, care se desfășoară în opt orașe din România, campanie numită „Alege viața fără violență!”, scrie pressalert.ro.

  O firmă de pază s-a oferit să sară în ajutorul acestor femei, victime ale violenței domestice, cărora le va oferi servicii de monitorizare și intervenție în mod gratuit. Campania are ca scop susținerea femeilor abuzate care aleg „viața fără violență” și vor să înceapă o nouă etapă, continuă pressalert.ro.

  „Alege viața fără violență” se adresează femeilor din orașele București, Ploiești, Câmpina, Deva, Timișoara, Galați, Brăila și Bistrița. Potrivit statisticilor, o treime din femeile din Uniunea Europeană au fost victime ale violenței domestice și/sau sexuale după împlinirea vârstei de 15 ani, arată un raport realizat în anul 2014 de Agenția pentru Drepturi Fundamentale ale Uniunii Europene. România este clasată la mijlocul acestui clasament, 29 % dintre femeile românce s-au confruntat cel puțin o dată în viață cu această problemă. De cele mai multe ori, aceste femei au povești ascunse între patru pereți, știute de prietena cea mai bună și simțite de copii, martorii neputinței mamei.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acuma și frumoasă, și lăptoasă și deșteaptă și devreme acasă?!… Asta e pătura (groasă)a acelor femei care nu înțeleg nimic din viață, sprijinite orbește de bărbat. Nu-i bai că-i prost, urât, bețiv, violent și nelucrător. Rabdă în virtutea prostiei, a neprivirii spre un orizont pe care ți-l faci singur(ă). Nimeni nu-ți construiește vreo zi din viața ta. Poți alege. Dar pt asta trebuie să înveți, să muncești, să-ți clădești viața solid cu puterile tale. Partenerul e ultimul lucru la care să te grăbești. Prima dezamăgire, prima palmă trebuie să fie și ultima. Despre înțelepciunea româncelor în privința unui parteneriat matrimonial prosper și fericit am rezerve de ordin ancestral.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.