duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Incredibil! Carne veche de 40 de ani, pusă la vânzare în două magazine! Patronul a fost arestat

  de Special Arad | 16 februarie 2016, 8:22 AM | Naţional

  2

  Caz șocant la Constanța: în două magazine din piața centrală a orașului a fost găsită carne congelată, cel mai probabil veche de 40 de ani, gata să fie pusă la vânzare.

  Din fericire, nimeni nu a apucat să cumpere. Autoritățile încearcă să afle cum au ajuns în magazine cinci tone de carne ambalată la începutul anilor ’80, apoi decongelată în urmă cu șase ani, pusă iar în congelatoare și pregătită acum pentru comercializare. Patronul magazinelor a fost arestat.

  Carmangeriile unde urma să fie comercializată carnea sunt două dintre cele mai vechi din Constanța și sunt situate în cea mai mare piață a orașului. Procurorii spun că ștampilele de la autoritatea sanitar veterinară erau false.

  Anchetatorii au aflat ca singurele depozite care pot păstra carne bună de consum timp de zeci de ani sunt cele deținute de stat.

  Dr. Petru Alexe, Facultatea de Inginerie Alimentară Galați: „În stare de război se folsește această carne. Ea este deținută la temperaturi speciale la minus 40 grade. Cu mult peste temperaturile din magazine”

  Existau informații despre o evaziune fiscală masivă precum și despre periclitarea siguranței populației. La percheziții nu au fost găsite documente de proveniență pentru cele peste trei tone de carne stricată, așa că inspectorii de la direcția de sănătate publică au făcut mai multe analize de laborator. S-a dovedit că cinci tone de carne aveau termenul de valabilitate expirat.

  Mai multe AICI.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • … deoarece aceste stocuri strategice de rezerva pentru armata sau pentru razboi trebuiesc distruse la o anumita perioada de timp.Toate tarile au asemenea stocuri.Distrugerea lor costa multi bani, iar la noi nemernicia si lipsa oricaror reguli de conduita face ca de multi ani persoane responsabile cu aceste stocuri sa vanda carnea congelata unor retele de mafioti care le redistribuie in piata, in special procesatorilor de carne si mezeluri.Sa fie sanatosi romanii cata carne congelata din stocurile armatei, atat de la noi cat si din alte tari, au mancat.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.