miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Închisoare pe viață pentru arădeanul Dorin Muntean!

  de - | 21 ianuarie 2020, 3:31 PM | Recomandările editorilor | Regional | Știri Arad

  1

  Dorin Muntean, domiciliat în satul Monoroștia, comuna Bârzava, din județul Arad, a ucis un om decapitându-l cu drujba după un scandal pornit de la o mașină. Acesta i-a terorizat și familia victimei sale.

  Acum a fost condamnat la închisoare pe viață de magistrații de la Curtea de Apel Timișoara.

  În data de 31 ianuarie 2019, în jurul orei 4.30, agresorul a început să taie cu drujba ușa unei case din localitatea Sânandrei, în care se afla un bărbat împreună cu fiii săi în vârstă de 14 ani si 18 ani si prietena unuia dintre băieți. Copiii au fugit, iar proprietarul a fost lovit de atacator care apoi l-a decapitat cu drujba. Tribunalul Timiș l-a găsit vinovat pentru omor calificat, cu premeditare și cruzimi, violare de domiciliu și lovire sau alte violențe, sentința finală fiind de 25 de ani și șase luni de închisoare.

  Curtea de Apel Timișoara a considerat, însă, că pedeapsa inițială a fost prea blândă.

  „În baza art.421 pct.1 lit.b C.p.p respinge apelul declarat de inculpatul Muntean Dorin-Sebastian împotriva s.p.nr.612/PI/04.11.2019 a Tribunalului Timiş, pronunţată în dosarul nr.1523/30/2019, ca nefondat. În baza art.421 pct.2 lit.a C.p.p. admite apelurile declarate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi părţile civile Laiu Hortenzia Hajnalka, Laiu Casian Mihai şi Laiu Fabian Adrian împotriva s.p.nr. s.p.nr.612/PI/04.11.2019 a Tribunalului Timiş, pronunţată în dosarul nr.1523/30/2019. Desfiinţează, în parte, sentinţa apelată, şi rejudecând, dispune În baza art.188 alin. 1, 189 alin.1 lit.a şi h C.p. condamnă inculpatul Muntean Dorin-Sebastian la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat”, se arată în sentința Curții de Apel Timișoara.

  Citește mai multe detalii cu click pe presalert.ro

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.