sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  23 de ani de închisoare pentru bărbatul din Neudorf care și-a omorât fratele pentru avere

  de Ioana Costaș | 14 iulie 2023, 4:23 PM | Știri Arad

  0

  foto: Moștenirea foto: Arhivă

  Tribunalul Arad l-a condamnat astăzi, 14 iulie, pe bărbatul care la începutul lunii martie a acestui an și-a omorât fratele în vârstă de 39 de ani, lovindu-l cu un par și cu un borcan, pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri generate de moștenirea pe care trebuiau să o împartă. Crima a avut loc în localitatea Neudorf, în casa în care cei doi frați locuiau împreună. Criminalul a tăbărât pe fratele său cu pumnii și picioarele, iar mai apoi a folosit un par și un borcan pentru a-l lovi până când acesta și-a dat ultima ultima suflare.

  Gavril Gavriș, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat – fără acord de recunoaștere a vinovăției – la 23 de ani de închisoare în detenție pentru comiterea infracțiunii de violență în familie în modalitatea omor. Sentința Tribunalului Arad nu este definitivă.

  Instanța a mai dispus „confiscarea de la inculpat, în vederea distrugerii, următoarele obiecte folosite la comiterea infracţiunii: un borcan spart cu muchie tăioasă, cât şi diferite fragmente de sticlă (cioburi); o bâtă din lemn descoperită pe salteaua patului de lângă victimă; un ciocan descoperit între pardoseala betonată, descoperit între victimă şi pat; fragmente (cioburi) de sticlă descoperite atât în regiunea anterioară a gâtului, cât şi pe articolele de îmbrăcăminte; două bucăţi de lemn pentru foc descoperite pe pardoseala betonată de lângă soba metalică”. Totodată, Tribunalul Arad obligă inculpatul la „plata sumei de 3.800 lei, reprezentând cheltuieli judiciare efectuate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

  Bărbatul și-a recunoscut fapta și a declarat că nu o regretă. Omorul a fost sesizat la 112 de către un vecin, care a reclamat faptul că între cei doi frați are loc o ceartă. Criminalul a fost arestat preventiv imediat după comiterea faptei.

  Cei doi frați nu aveau locuri de muncă, se certau des și erau cunoscuți de vecini ca fiind consumatori de alcool.

   

  Citește și: Crimă în familie, la Neudorf. Și-a omorât fratele de 39 de ani cu o ploaie de lovituri date cu pumnii, picioarele și cu parul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.