luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Închisoare cu executare pentru cei doi bărbați care au snopit în bătaie un bărbat, la Fântânele, cu un topor pe care erau bătute cuie

  de Ioana Costaș | 25 martie 2024, 9:37 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Tribunalul Arad

  Cei doi bărbați care, la sfârșitul lunii octombrie 2022, au intrat în casa unui bărbat, la Fântânele, snopindu-l în bătaie cu un topor pe care erau înfipte cuie, și-au aflat pedepsele luni, 25 martie, Tribunalul Arad condamnându-i la închisoare cu executare. Victima a fost bătută în propria casă – în care agresorii au pătruns după ce au spart ușile de acces – primind lovituri în zona capului, a membrelor superioare și membrelor inferioare. Bătaia a avut loc pe fondul unor conflicte mai vechi care existau între victimă și agresori, totul alimentat de faptul că cel care a fost bătut i-ar fi înjurat de mamă pe cei doi bărbați, cu puțin timp înainte de a avea loc agresiunea.

  Agresorii nu au fost aduși în fața justiției imediat după comiterea faptei, cei doi fugind din țară.

  A doua zi după bătaie, anchetatorii nu au dat de urma bătăușilor, astfel că au efectuat verificări prin punctele de trecere a frontierei, descoperind că aceștia au ieșit din țară pe la frontiera Cenad, cu un autoturism marca VW, îndreptându-se într-o direcție necunoscută. Din informațiile polițiștilor, agresorii ar fi plecat în Austria. Cei doi au fost dați în consemn la frontieră, iar pe numele lor au fost emise mandate de arestare – în lipsă – pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, violare de domiciliu și distrugere.

  La începutul lunii decembrie 2022, unul dintre cei doi bărbați a fost depistat și încarcerat, iar la începutul lunii ianuarie 2023 a fost depistat și încarcerat și cel de-al doilea. În cadrul audierilor efectuate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, cei doi au recunoscut săvârșirea faptelor, precizând că au folosit o coadă de topor pe care au bătut mai multe cuie, încercând să justifice în acest fel leziunile produse victimei la nivelul capului. Victima a avut nevoie de 25-35 de zile de îngrijiri medicale în urma bătăii.

  Cei doi bătăuși au fost trimiși în judecată pentru tentativă la infracțiunea de omor, violare de domiciliu și distrugere. Tribunalul Arad i-a condamnat pe cei doi bărbați, luni, 25 martie, la câte 6 ani și 8 luni de închisoare. Hotărârea instanței nu este definitivă.

  „Condamnă pe inculpatul Gyurca Mircea Marian, în prezent în stare de arest preventiv în Penitenciarul Arad, la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracțiunea de omor. Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu. Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, în pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare, la care adaugă sporul de o treime din celelalte pedepse aplicate, respectiv sporul de 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală rezultantă de 6 ani și 8 luni închisoare, în regim de detenție”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Arad.

  În ceea ce-l privește pe ce de-al doilea inculpat, instanța a hotărât la fel: „Condamnă pe inculpatul Bodrog Cosmin, în prezent în stare de arest preventiv în Penitenciarul Arad, la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracțiunea de omor. Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu. Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare, la care adaugă sporul de o treime din celelalte pedepse aplicate, respectiv sporul de 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală rezultantă de 6 ani și 8 luni închisoare, în regim de detenție”.

  De asemenea, Tribunalul Arad i-a obligat pe cei doi în solidar „la plata sumei de 25.000 euro/curs BNR la data plăţii efective, reprezentând daune morale către partea civilă Dumitru Ion şi respinge în rest, pretenţiile civile ca neîntemeiate” și a admis „acţiunea civilă exercitată de partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Obligă pe inculpaţii Gyurca Mircea Marian şi Bodrog Cosmin în solidar la plata către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a sumei de 3.828,32 lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor ocazionate de spitalizarea persoanei vătămate”.

  Citește și: Snopit în bătaie în propria casă, la Fântânele, cu un topor pe care erau bătute cuie. Agresorii, judecați pentru tentativă de omor

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.