marþi, 14 ianuarie, 2025

Special Arad Logo

    Încetinitorul de sâmbăta – Ce bănuim și ce nu știm despre ceea ce știm legat de anularea alegerii președintelui?

    de E. Nola | 7 decembrie 2024, 9:50 AM | Încetinitorul de particule | Recomandările editorilor

    6

    Voi fi scurt, este sâmbăta, sărbătorile de iarnă au debutat umbrite de scandalul din jurul alegerilor prezidențiale. Chiar dacă Bibi a aprins luminile aici la Arad.

    Voi fi scurt și pentru că cei care l-ar fi votat pe Georgescu, omul nostru de se știe unde, nu mă vor citi oricum, apucați de nervi și de alte cele. Ceilalți sunt deja plictisiți de toată această tevatură care părea că nu se va termina nici sub bradul de Crăciun.

    Ei, s-a terminat, vom alege un președinte cândva în primăvară, până atunci, place, nu place, trebuie să ne mulțumim cu Klausi.

    Și nu voi vorbi prea mult nici despre candidați și reacțiile lor la anunțul care ne-a bulversat week-endul – păi, da, trebuie să ne facem alt program de duminică -, în fond fiecare a spus ce a gândit pe moment fără să meargă până la capăt. Amintesc doar faptul că au apărut deja câteva cereri de anulare și a parlamentarelor, din moment ce prezența și mai ales rezultatul omului nostru de la Viena a influențat evident și aceste alegeri. Simplu de tot: fără Georgescu POT acum nu avea cum să fie în Parlament. Dar nici Șoșoacă și nici AUR nu câștiga la Arad.

    l intro 1704559079

    Nu exclud ca după alegerea președintelui din primăvară să avem și alegeri parlamentare anticipate.

    Dar ceea ce vreau să vă spun e să vă liniștiți, e bine. Nu foarte bine, dar binișor. Spun asta pentru cei care în afară de scandal, strigăte și jigniri n-au fost atenți și la alte fenomene. Economice, înainte de toate.

    În săptămânile care au trecut cu alegerile, în timp ce Călin, file de TikToK creștea într-o zi cât alții într-o viață, economia românească scârțâia din ce în ce mai tare, Banca Națională trebuind să intervină cu miliarde în euro ca să păstreze cursul leului și cu toate acestea economiștii se uitau unul la altul speriați de ce va urma. Cursurile la bursă scădeau sau se mișcau ca bete, era evident că banii se vor termina și atunci guvernul va trebui să se bage și mai adânc în rezerve pentru plata salariilor și a pensiilor.

    Ei, la o oră după anunțul anulării cursei contra cronometru și contra UE și NATO al Mântuitorului Secret numit Călin Georgescu, minune, bursa s-a scuturat și a început să crească, iar economiștii au început să zâmbească ușurați: am scăpat, fraților!

    Ce să-i faci, așa funcționează societatea modernă, e fain și este și ciocolată de Dubai, dar totul depinde de cât de bine se simt afacerile. Boala lor este numită criză, iar dacă o criză dintr-asta te lovește poți să tot te duci la vot. Că până ajungi la urne, banii din buzunarul tău sau de pe conturi nu mai valorează nici cât urna.

    arnold

    Ș-apoi mai este ceva: uite așa se învață democrația. Pentru câteva ore am fost prima știre în presa mondială și da, cei care ne țineau pumnii au zis: uite că au reușit. Mai greu, mai românește așa, dar ies din rahat fără să murdărească totul.

    Iar pentru cei care nici acum nu înțeleg, o ultimă vorbă: nu, Georgescu nu este omul providențial, nu este deșteptul care vorbește de zici că își înghite mereu saliva, nu este nici măcar politician: el, săracul, a scăpat dintr-un film prost cu spioni sau agenți secreți, cum se spune mai nou.

    Subtitrat în rusește…

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Și totuși, Special Arad nu a prezentat alegătorilor cine a fost în spatele Elenei Lăsconi în toată această campanie electorală.
      Ori nu știu (dar știu că Rusia a fost în spatele lui Georgescu, deși în nici un document oficial nu se specifică negru pe alb numele statului implicat), ori știu și nu se dorește publicarea.
      Dar e bine totuși că în 2024 mai vorbim (că faptic nu se întâmplă) despre democrație, alegeri libere, imparțialitatea presei etc.

      +5 voturi
      +1
      -1
    2. Încep cu speranța ca inca Special Arad nu a ajuns subordonat Servicilor! Aceasta afirmație o fac dupa modul cum ati comentat in ultima saptamana.Numai o intrebare : cum apreciați decizia ccr( intenționat cu litera mica) dupa ce cu cateva zile in urma au decis renumărarea voturilor ,iar in urma renumărării TOTUSI nu au ieșit pe primele doua locuri cine trebuia. Apoi au VALIDAT primul tur !! Iar dupa “desecretizarea “ NEMAIÎNTÂLNITĂ dupa 89 sa își anuleze propria decizie ?!!! Oare nu este un mare semn de intrebare??! Chiriașul de la Cotroceni își freacă mâinile! Mai sta cateva luni acolo! Cu puterea de a propune noul prim ministru !!! Chiar suntem toti idioți si nu vedem ce se întâmpla ! Nici Ilici Iliescu nu si-a permis sa facă asa lovituri împotriva democrației! Chiar nu contează votul celor aproape zece milioane de romani ! Cei noua indivizi de la ccr pot hotărî in locul lor ? Vedeti cine a fost enache inainte de 89 , cand la Fsn s- a adresat : tovarășul Iliescu …este un “jurist”facut la apelul de seara ca si marea majoritate a celor din aceasta asa numita Curte Constituțională . Ca sa va liniștiti si sa nu credeți ca sunt de partea unuia din cei doi, va spun ca din cei doi candidați Nu poti vota cu nici unul asa de slabi sunt. De fapt TOTI candidații au fost SUB ORICE LIMITA. Sper ca totusi mai avem o mica speranța ca democrația , aia adevarata , sa poata sa castige in aceasta țara! O seara buna tuturor!

      +7 voturi
      +1
      -1
      • Răspunsul este foarte simplu și la îndemână, cel puțin în ceea ce mă privește: când un candidat apare din nimic, făcând o campanie pe TikTOk care costă milioane și el declară că a cheltuit zero lei, asta înseamnă minciună. Această minciună, ambalată în fraudă, este doar un element al războiului hibrid al cărui pion sau mascotă a fost acest candidat. CCR, cu litere mari, este instituția care veghează asupra respectării Constituției, iar acum exact asta a făcut, având în vedere evenimentele și faptele. Iar faptul că Dumneavoastră sunteți prins în mirajul propagandei mincinoase astfel orchestrate, este trist, dar nu este problema noastră. În ceea ce privește subordonarea noastră serviciilor vă bălăciți în acest miraj: nu noi, candidatul despre care vorbim este subordonat. Și nu doar serviciilor românești…

        --5 voturi
        +1
        -1
    3. Dragul meu coleg Lajos, hai sa nu ne etichetam unul pe altul . Eu am vrut sa subliniez ca nu suntem – nu noi doi- ci CCR si Toate instituțiile statului consecvenți in a interpreta cu aceeași măsura cazurile care s-au derulat cu aceste alegeri ! Chiar trebuie sa sa vedem de principii nu de cazuri singulare. Democrația este buna doar cand ne convine ?! Adevarul este unul singur , dar depinde din ce poziție ne raportam la el, daca imi convine este ok , daca nu imi convine înseamnă ca nu mai este adevăr?! Ca profesor care ai predat filozofie poti raspunde mai ușor la aceasta dilema , in sensul ca totusi si adevarul este relativ , sau nu? Hai sa fim realiști si sa recunoaștem ca pe lângă nebunia cu acest candidat Georgescu sunt si foarte multe semne de întrebare privind modul cum s-au derulat evenimentele si pozitionarea instituțiilor statului : BEC, CCR, CSAT. Sa nu mai vorbesc de TOATE serviciile secrete ! Iti doresc o seara buna si multă sanatate , ca de acesta avem nevoie la vârsta noastră . Sa vizionam meciul de la Ploiești din bazinul de înot !

      +2 voturi
      +1
      -1
      • Asta este cu totul altceva. Îmi pare bine să discutăm, pentru că, într-adevăr, cazul este grav. Da, sunt de acord, politica românească suferă din toate încheieturile, situația este foarte complexă, în mod sigur ea trebuia prevăzută și oprită la timp. S-au făcut greșeli peste greșeli, instituțiile sunt în paragină, corupția este parte din sistem, dar. Este un mare dar. Nu știu care era cea mai bună măsură, dar decizia CCR a tras un semnal de alarmă. Am înțeles că mâine Georgescu merge să voteze, iar partidele care îl susțin vor să scoată lumea de la biserică în stradă. Nu se știe unde se ajunge. Un lucru însă este cert: Georgescu este o marionetă care a fost folosită de aceste servicii despre care discutăm, iar acum cele românești nu știu cum să îl oprească, în timp ce cele rusești îi dau noi mecanisme de acțiune. Eu cred că de aceea conștiința civică a națiunii va fi decisivă. Dacă nu ne trezim la timp, o luăm rău de tot. Iar ție îți doresc și eu toate cele bune!

        0 voturi
        +1
        -1

    Scrie un comentariu

    4 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.