duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule: Omagiu conducătorului iubit al regenerării urbane multilateral dezvoltate!

  de E. Nola | 28 ianuarie 2019, 8:35 AM | Încetinitorul de particule | Recomandările editorilor

  0

  Iată, se termină azi-mâine prima lună din an, dar în afara zăpezii necurățate de pe drumuri nu ne putem lăuda cu mai nimic.

  Nu știu și nici nu mă interesează ce se întâmplă prin oraș – strada pe unde stau eu este curățată din cele mai vechi timpuri de locatarii săi – când mai trece pe acolo vreun utilaj cu plug e doar pentru că s-a rătăcit – în județ însă e jale și încă e bine că nu e polei.

  Pe unde e polei, pe undeva prin sud – așa le trebuie dacă îl susțin pe Dragnea! – e dezastru, sute de mașini ajungând în șanț sau în pom și pomul în aer.

  La noi e mai puțin grav, chiar dacă aflăm de la Domnul Palcu, un liberal de profil social-democrat si el, care administrează 24 de utilaje în loc de 30 sau și mai multe, cum vom vedea, de vină este Domnul Cionca, mai precis cel care îl dirijează pe acesta, fiindcă, la indicațiile sale, nu poate ieși pe drumuri decât cu 24 de utilaje în loc de 30. Asta înseamnă că nu prididesc cu deszăpezirea, fiindcă utilajele, în loc să se ocupe de 11 km dus-întors, trebuie să facă 70.

  Dus-întors, normal.

  Sunt județe, ne spune Domnul Palcu de la Inteco Holding, liberal de formație social-democrată, unde de deszăpezirea drumurilor se ocupă 50-60 de utilaje, ce să ne mai amăgim cu revolta comandată de sus a Domnului Cionca: nu ai ce să faci cu 24 de utilaje într-un județ ca Aradul.

  Iar dacă îl întrebați pe Domnul Palcu de la Inteco Holding, desigur liberal mai de stânga așa, e vorba aici de bani, adică, cum să vă spunem așa mai pe șleau, chiar ne apucă nițel jena, nu putem spune nici furt, nici comision, nici economii, e vorba că județul nu dă banii pentru deszăpezire, așa cum ar avea datoria prin contract.

  Cel puțin asta ne spune Domnul Palcu, încă oarecum liberal, dar care are acum o problemă cu zăpezile de astăzi, nu de altă dată, precum Francois Villon, fiindcă altă dată, nu de mult adică, iarna era aproape ca vara, nu ningea în veci, așa că rămâneai cu banii de contract chiar dacă se mai ciupeau de acolo câte un pic sau chiar două-trei plicuri, pardon, picuri.

  50231531 2128964950475125 593231856564961280 n

  Trebuie însă stabilit de la început că în această afacere primul om al partidului care conduce orașul și județul de pe timpurile lui Francois Villon, adică de pe vremurile când iarna era ca vara, nu are niciun rol.

  Abia întors de nu se știe de unde, el se antrenează zi de zi pe Gloria pentru provocările care vor veni, respectiv pentru a sărbători cum se cuvine aniversările din ianuarie, o lună, cum se știe, a adevăratelor cadouri.

  Mulți cred că luna cadourilor este Decembrie, cât se poate de fals, în ultima lună a anului se pregătesc adevăratele cadouri pentru anul care vine, nu este o întâmplare că majoritatea oamenilor mari s-au născut în Ianuarie.

  Nu intrăm în amănunte, cert este că Ceaușescu s-a născut în Ianuarie, iar pe vremea lui, în mod greșit, vom vedea, 26 Ianuarie era cea mai mare sărbătoare a României, trecând în umbră 23 August, 30 Decembrie, fără să mai vorbim de 1 Decembrie, care nici nu exista pe atunci.

  50522243 1964321750542570 9176128736628572160 n

  Dacă nu era împușcat, împreună cu soția, precum mai nou mistreții din pădurile arădene, iubitul conducător avea acum 101 de ani, adică exact cât România Mare, chiar dacă el nu era preocupat de asta pe atunci si nici la moartea sa, survenită tot în Decembrie, chiar de Crăciun.

  El, acest Ceaușescu din Scornicești, Olt, care mai avea un frate cu același nume, erau frați multi, ce să-i faci, părinții se mai încurcau la socoteală, precum Domnul Cionca în numărarea utilajelor de deszăpezire, avea un fix cu înaintarea pe noi culmi, respectiv construirea societății socialiste multilateral dezvoltate, acest viitor luminos al omenirii.

  Ceva asemănător se întâmplă, observăm noi – altfel nu ne încumetam să facem această paralelă – cu liderul nostru, deocamdată local, născut tot în Ianuarie, ne gândim, desigur, la cel care l-a pus pe Domnul Cionca să numere bine utilajele Domnului Palcu.

  Prima lui intervenție publică în noul an se referă la mărețele planuri ale Regenerării Urbane Arădene, un fel de marș local neabătut spre viitorul luminos al omenirii multilateral dezvoltate.

  Intervenția a fost ilustrată cu un buldozer și o groapă, respectiv viceprimarul Levente Bognár, cel care, credem noi, a intrat în cadru absolut întâmplător, doar în virtutea faptului ca era și el pe acolo.

  Și uite așa mai facem o descoperire epocală, cei doi lideri, la o diferență de câteva decenii, se aseamănă din ce în ce mai mult, nu doar prin proiecte și discurs, ci chiar prin ziua lor de naștere, la o diferență doar de câteva ore.

  Da, stimați tovarăși și prieteni, liderul local, născut în 22 Ianuarie, cel care va conduce PNL-ul arădean la noi victorii, așa cum citim din postarea omagială a partidului, s-a născut cu câteva ore înaintea lui Nicolae, Geniul Carpaților, acesta, o alta delăsare a lui Andruță, tatăl, fiind născut în 23 Ianuarie, nu în 26, așa cum crede lumea până astăzi, datorită sărbătorilor de ieri.

  Adică, a zăpezilor de altădată…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.