marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule – Meciuri aranjate, rezultate trucate. Nu, nu la Euro… în Arad!

  de E. Nola | 21 iunie 2021, 9:34 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  0

  Dolce far niente…
  Nu că până acum am fi făcut câte ceva, dar de acum încolo avem și motiv. E Euro – nu bani, campionat -, chiar dacă naționala nu este acolo, însă la Stadionul Național se organizează meciuri, iar specialiștii în fotbal se produc mai abitir ca Bibarț la Strada TV.

  La Arad avem trotinete electrice la șapte bani minutul, ieftin ca braga, problema e doar cu ruta. Dacă e să te iei după recomandări și reguli – nu că ar fi chiar așa de importante – cu trotineta te duci pe pista de biciclete, nu pe trotuar sau carosabil. Pe trotuar deranjezi pietonii, e drept, din ce în ce mai puțini acum cu depopularea asta cronică a centrului, pe carosabil șoferii, ceea ce e deja o problemă, având în vedere vocabularul românului care se îmbogățește masiv după ce se urcă la volan.

  185668669 1757756034421987 5070753598548954474 n

  Atâta bai să fie, vine vara, arădeanul se duce numai să nu fie pe aici, te poți duce cu trotineta unde vezi cu ochii. Te poți duce chiar până la Subcetate să vezi ce e acolo de nu a ieșit PUZ-u sau PUG-u așa cum a vrut PNL-u din Arad. E ceva mai puțin obișnuit aici, neremarcat de presa arădeană foarte acidulată dacă trebe, dar limonadă așa la început de sezon estival. Cert este că acolo se preconiza construirea unor blocuri de locuințe de patru nivele, iar pentru asta era nevoie de un vot potrivit în CLM. Că așa e regula, chiar dacă este mimată, respectată doar formal așa, de dragul bizonului care votează din patru în patru ani.

  Și să vezi și să nu crezi: nu s-a votat așa cum au vrut oamenii lui Falcă. Dar nu așa, la limită, cu UDMR sau PMP neatenți, nu, a fost un vot împotriva masiv, toți votând împotriva inițiativei peneliste. Da, cu PSD, USR-PLUS, UDMR și PMP împotriva lui Bibi aflat încă în umbra masivă dar din ce în ce mai palidă a lui Ghiță.

  Oare ce s-a întâmplat? Cum se explică această solidaritate împotriva PNL în situația când, iacă, se face aproape un an fără să-l avem pe cel de al doilea viceprimar. Chiar m-am întâlnit în zilele trecute cu Domnul Bognár, cel care a eliberat biroul pentru cel care să vină și nimic. Nu are, zice Levente, cui să predea documentele strânse de-a lungul anilor, documente, proiecte care ar veni bine la o adică. Să nu faci treaba de două ori, cum ar veni.

  198750548 4009169449136568 1518910634860483704 n

  Revenind la proiectul de construcții din Subcetate, nu știm care au fost motivele votului solidar împotriva. Se spune că proiectul nu se potrivește cu zona, e totuși mai tradițional așa și oarecum turistic, dar asta e așa o vorbă pentru proști. Motivul trebuie să fie ceva mult mai serios, interese divergente, o atribuire cui n-ar fi trebuit, oricum e vorba de bani aici și de interese de grup, chiar de casă, ca să ne exprimăm mai deschis. Vom afla dacă vom trăi, oricum nu ne va folosi la nimic, nu suntem de azi, de ieri, am înțeles de mult că toate astea sunt jucate în culise, aranjate din timp, atribuite cui trebuie și care promite mai mult. Nimic nu este la întâmplare, nu e ca la Euro unde Ungaria a obținut un egal cu campioana mondială și sărbătorea de parcă ar fi câștigat.

  Nu mai departe, Syl Cons Trans a mai câștigat o licitație pentru refacerea unui segment de linie de tramvai. Asta este, am mai scris, ce poți face, Ioan Faur e de când e lumea, de când a fost ICIM-u și Ioțcu și alții care știau cum merge șpilu. Tehnodomus lucrează de nu mai poate la teatru și cine știe mai unde, la o adică ar fi putut și în Subcetate că are de unde.

  Asta este, n-ai cum să dai în vileag toate firele și ițele care duc la rezultatul din final, un rezultat care pentru noi este deja banal: pierde orașul și arădenii. Nu poți juca nici măcar la egal, tot ei câștigă la diferență de goluri. De goluri date în bugetul orașului, of course…

  Cum explici altfel bulevardul pustiu, absența unor facilități caracteristice orașelor care se respectă, nu doar ceva de scos ochii, cum e și treaba cu trotinetele. O treabă tot la diferență de goluri, în fond, a nu se uita, este vorba la trotinete de o firmă, un startup fondat de nici zece ani, care se află într-o expansiune nebună, o concurentă la Uber, de taximetre și transport, în general de servicii de mobilitate urbană care trăiește efectiv din bunăvoința primăriilor orașelor mari, orașe care își permit metode noi și moderne de transport și alte servicii. După ce a pătruns în București, Constanța, Cluj, Iași, Timișoara, urmează Aradul. N-ar fi nicio problemă, dacă ar fi pe bune și nu pe rezultate dinainte aranjate.

  190435820 3951833874870126 5381919517350955878 n

  Chiar dacă firma la bază este estoniană, cei care o reprezintă pe aici tot de ai noștri sunt, deci știu cum se aranjează o șustă. A nu se uita că trotinetele sunt de fapt un fel de nadă, miza este la taxiuri, nu degeaba s-au neliniștit taximetriștii arădeni văzându-l pe Bibi călare pe o trotinetă Bolt.

  Păi nu e mai ușor să te dai cu trotineta sau cu mașina proprie la rondul de seară decât să te apuci de făcut ordine în oraș.
  Adică să joci deschis și la victorie, nu la diferență de goluri…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.