Încetinitorul de particule: În timp ce nația se pregătește de referendumul despre sexul îngerilor, Fifor și Falcă se întrec în mirosit ciorapi…

  de E. Nola | 1 octombrie 2018, 7:53 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  8

  Este evident, Gheorghe Falcă, chiar dacă n-a ajuns încă ministru, este un politician mult mai abil decât Mihai Fifor.

  Afirmația poate părea deplasată – îi și văd pe prăpăstioșii de serviciu strigând în gura mare pe FB că gata, a căzut și Specialul – dar, având în vedere noile evoluții politice, poate fi ușor susținută.

  Mihai Fifor a făcut o greșeală pe care Falcă nu o face nici trezit din somn: a semnat pe ceva care îl împlica direct și nominal, ceva pentru care putea fi tras la răspundere la o adică.

  Și acel adică a și sosit repede de tot, din câte se pare, Dragnea ieșind victorios și din ultima confruntare din măruntaiele PSD, iar, zic gurile rele și răuvoitoare, semnătura lui Fifor era pe partea aialaltă.

  Și pentru că remanierea se apropie – nu, Viorica Dăncilă nu va fi remaniată, n-are cum, nici nu va fi acolo, având în vedere că ea știe doar de remaierea ochiurilor rupte ale ciorapilor de nylon –, Domnul Fifor se pregătește să redevină senator activ de Arad, așteptând timpuri mai bune în umbra înghețată a marelui om de pe ambele maluri ale Mureșului.

  Dovada că ziarele cu gura stricată nu vorbesc prostii este evidentă: schimburile de foc dintre PNL și  PSD s-au întețit la Arad, interesul lui Fifor pentru fieful său ales a crescut, chiar dacă în cazul vestitelor pasarele de pe centură numai Dumnezeu mai știe cine e de vină: guvernul din care Domnul Fifor s-ar putea să iasă pe ușa din spate sau oamenii primarului care lucrează pe centură precum meșterul Manole, minus nevestele pe care le zidesc în pasarelă.

  Nici cu străzile din municipiu nu sunt lucrurile clare: al cui e meritul că mai sunt destule străzi cu bălării la mijloc și cu veceul în fundul curții?

  Fifor zice că banii sunt de la guvern, ai lui Falcă nu se lasă, atrăgând atenția că fără ca ei să ceară bani de la guvern, treaba rămânea fără obiect. Sarcini grele, ce să mai spui!

  Cu alte cuvinte, aflăm din aceste gesticulații pentru imagine și impresie că noi rămânem fără paserele și stăm ore întregi la barieră, după care ne hurducăm pe străduța noastră desfundată, fugind disperați spre buda din fundul curții doar pentru că Fifor nu se înțelege cu Falcă, mai precis pentru că interesele lor private sunt mai importante decât tranzitul intestinal al alegătorului în privata proprie.

  Noi bănuim însă că, fiind vorba de doi bărbați în floarea vârstei, gesticulația lor vizează dincolo de alegători propriile lor imagini în oglindă așa cum speră ei că îi văd și altii, nu în ultimul rând persoanele de sex opus, atât de multe și doritoare din jurul alambicului în care gâlgâie loțiunea numită putere, despre care aceștia cred că are puteri chiar miraculoase, făcându-te frumos, deștept, cuceritor, într-un cuvânt un macho adevărat la vederea căruia damele pică precum muștele toamna, după primul ger.

  Ajunge să îi observați mai atent pe cei doi, să le admirați ținuta și ținutele (vezi foto), să vă dați seama că amândoi fac parte din categoria acelor bărbați care nu dau doi bani pe bătrâneasca înțelepciune după care dacă nu ești, nu te face bărbat nici banul, nici puterea și cu atât mai puțin partidul.

  Iar acum, în aceasta epocă în care afonii cântă, analfabeții scriu versuri, daltonistii pictează iar hoții dau lecții de morală și bună purtare, oare ce-ți mai trebuie în afară de nesimțire să te simți împlinit?

  În țara din care un sfert din populație a plecat, votând efectiv cu picioarele, grija cea mare a acestor fanfaroni, care nu știu și nici nu-i interesează care e diferența dintre protestatari și protestanți, este să-i pună pe oameni să voteze sexul îngerilor, nu de alta dar așa vor vota în viitor orice, inclusiv propria lor execuție sumară și nedureroasă.

  În această țară, în care un kilometru de autostradă se construiește într-un deceniu, iar dacă un primar renovează o clădire istorică are pretenții de salvator al nației, politicienii de ambe sexe și din toate partidele au devenit peste noapte mai creștini decât patriarhul și Gigi Becali la un loc, susținând cu rânjetul pe buze prostia și prostimea, de altfel pe bună dreptate, în fond cam acolo se află baza lor electorală.

  Poate greșesc, dar nu știu doar de doi politicieni mai cunoscuți care s-au pronunțat ferm împotriva referendumului din week-endul care vine. Este vorba de Dacian Cioloș, fost prim-ministru și de Peter Eckstein-Kovács, fost consilier a lui Băsescu pe probleme de minorități.

  Și cum era de așteptat, amândoi sunt demonizați de foștii lor colegi – Eckstein-Kovács a demisionat din UDMR, iar Dacian Cioloș n-a făcut parte niciodată dintr-o grupare politică și de interese -, considerați niște terchea-berchea pe care nu poți să pui bază, adevărat din punctul lor de vedere de altfel, fiindcă nici Cioloș, nici Eckstein-Kovács nu fac parte din categoria lor de maneliști ai politicii care parazitează lipsa de gust și de civilizație a celor care îi aleg.

  De altfel, singurul fost președinte care și-a declarat public opțiunea sa a fost Traian Băsescu, cel părăsit de Eckstein-Kovács, cel care a spus sus și tare că va vota cu Da pentru familia formată dintr-un bărbat și o femeie.

  Măcar, spre deosebire de altii, a avut curajul sau obtuzitatea, depinde de unde privești lucrurile, să nu se ascundă după sloganele unei fundații susținute de cele mai primitive forțe, atât din vest cât mai ales din est, o fundație care se crede creștină, fără să-și dea seama că n-are nicio treabă cu creștinismul, fiind mai intolerantă decât partidele unice din regimurile totalitare.

  Îi provoc așadar aici, atât cât se poate, cel puțin pe politicienii din Arad, în frunte cu primarul și cu senatorul Fifor, să nu se ascundă precum porcul în cucuruz sau rahatul în iarbă, să-și declare limpede și public poziția lor față de referendumul de sâmbăta-duminica.

  Deocamdată se joacă doar de-a „în ciorapi să ne mirosim”, hai să-i vedem măcar dacă sunt pe jumătate atât de macho pe cât le-ar plăcea să-i vedem…

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Of, of, Laci bacs, cum îți dai – din când în când – arama pe față! Mereu ai grijă de imaginea matale, prodemocratică, proeuropeană, procivilizație, procultură, șamd. Poate că, în anumite aspecte, chiar ești așa cum vrei să pari a fi. Dar, pentru un observator atent, apar uneori ușoare irizări ale adevăratei fețe (abil mascată în cuvinte menite să aburească fraierii): antiromân cât cuprinde, antiortodox idem, elitist și plin de sine. Tipic grofilor secolului XIX. Și-acum, punctual la articol: n-am treabă cu Falcă sau Fifor, poate o fi așa cum spui mata. Dar să zici că Cioloș nu face parte din nicio grupare de interese, asta e culmea sfidării inteligenței cititorilor. Eckstein-Kovacs, prin toată activitatea lui politică și publică, e clar apărător al intereselor Ungariei, lucru vizibil în multe situații, inclusiv poziția sa din afacerea Roșia Montana. Însă prin exagerările sale și prin decredibilizarea evidentă – ca și în cazul Tokes – aduce prejudicii politicii maleabile a UDMR. Cât despre Băsescu, acesta e un lup bătrân în căutare de ciolane populiste, iar referendumul este un prilej bun de a culege flori veștejite. Sunt părerile mele, subiective și poate prea puțin argumentate, dar cred că mai sunt mulți care să-mi dea dreptate.

   --5 voturi
   +1
   -1
   • Domnule Arâdeanu, cu privire la cum imi dau arama pe fata ca antiromân: sunt casatorit cu o românca iar fiică-mea care vorbeste de altfel vreo șapte limbi se consideră româncă și eu nu incerc să ii schimb convingerea.
    Antiortodox: sunt ortodox prin căsătorie, daca eram atat de anti, o lăsam naibii de botez.
    Elitist iarasi sunt tare de tot: am refuzat toate functiile si onorurile care mi s-au oferit, e adevarat daca e sa aleg intre gunoi si portocale pentru micul dejun, aleg portocalele.
    Ah, ma rog, sunt un pic infatuat, totusi nu-i de ici colo ca Arâdeanu sa te faca cum poate el mai cu rahat.
    Dar, hai sa va spun cum e cu mine, Domnule care nu aveti nici macar curajul sa iesiti de sub pseudonim, desi cam stie toata lumea care va cunoaste cine sunteti: da, sunt impotriva celor care prostesc natiile, indiferent ca sunt unguri sau romani, impotrifva tuturor, indiferent de natie, care folosesc religia in interesele lor meschine.
    Acum cu grofii, ce sa spun?
    Spre deosebire de Dumneavoastra, eu am cunoscut cativa adevarati, conti, printi, chiar si cativa baroni.
    Din pacate, trebuie sa va marturisesc, nu am nimic comun cu ei, eu sunt un baiat de la tara, mai destept asa nitel, care a invatat mult, nu s-a bagat in fata niciodata si dincolo de toate nu suporta lasitatea si ipocrizia.
    DE altfel, mersi pentru faptul ca ati recunoscut totusi ca in marea majoritate a timpului par pt Dumneavoastra prodemocratic, proeuropean, procultura si civilizatie.
    Noroc, ca Dumneavoastra sunteti mai destept decat altii si va dati seama imediat ca asta este o masca: sunt de fapt un lup in lana de oaie.
    Ma rog, accept! Decat sa fiu o oaie in blana de lup…

    +8 voturi
    +1
    -1
    • Apreciez faptul că ați publicat comment-ul meu, aspect despre care aveam unele îndoieli. Apreciez și franchețea răspunsului, fapt care-mi întărește însă convingerile (poate subiective, am specificat) despre dvs. Identitatea mea – știută sau bănuită – nu are nicio importanță, nu sunt un nume sonor, dimpotrivă. Considerați-mă A. Rădeanul de pe stradă sau din fața computerului, pentru care scrieți și de la care nu obțineți întotdeauna feed-back-ul dorit. S-auzim de bine!

     --1 voturi
     +1
     -1
     • Sa stiti ca incepe sa devina fain: la Dumneavoastra cu cat apreciati mai mult un om cu atat vi se intareste convingerea ca este un tip dubios si condamnabil.
      Asta este, incerc sa nu mai fac nimic ce ar putea fi apreciat de Dumneavoastra, ca sigur ajung in Iad.
      Mai ales acum cu referendumul acesta.
      Si fiind catalogat antiroman, antiortodox si elitist, cred ca pedeapsa va fi ca va trebui sa ascult cantece bisericesti interpretate de Florin Salam…

      +2 voturi
      +1
      -1
   • @A.Rădeanu: mataluta spui ca “aduce prejudicii politicii maleabile a UDMR”
    …banuiesc ca ai uitat ghilimelele cand vorbesti de politica UDMR nu? Iti spun asta pt ca vad ca te pricepi(sau doar pari) sa faci diferenta intre Eckstein-Kovacs si UDMRisti! Eu sunt maghiar prin nastere…vorbesc limba maghiara la perfectie dar sunt roman inainte de toate si tot inainte de toate iti spun ca, politica UDMR sau politica oamenilor politici maghiari din Romania este una singura: AUTONOMIE! Atat! Nu e nimic maleabil in asta si in orice stat de drept erau declarati persona non grata in cel mai bun caz nu asezati la carma tarii!

    +3 voturi
    +1
    -1
  2. ... sau in tramvaie sa ne-nghesuim!

   Un articol excelent.Partea cu: “Iar acum, în aceasta epocă în care afonii cântă, analfabeții scriu versuri, daltonistii pictează iar hoții dau lecții de morală și bună purtare, oare ce-ți mai trebuie în afară de nesimțire să te simți împlinit?” este un adevar spus intr-un mod mai mult decat potrivit.O zi frumoasa.

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.