duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule – Cum devine visul coșmar sau cum ajunge „liberalul” Gheorghiof la AUR

  de E. Nola | 6 februarie 2024, 8:28 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  19

  Începem cu sfârșitul. Mai precis cu începutul campaniei electorale.

  Creșterea fulminantă a partidului lui Simion și Târziu dovedește, așa cum am pomenit pe aici de mai multe ori, nemulțumirea generală a populației față de actuala clasă politică. Nu ne mirăm, fixăm doar cadrele discuției.

  Aici, la Arad, fenomenul e și mai ciudat ca în zonele de baștină din estul și nord-estul țării, având în vedere lipsa totală de „cadre” și personalități. Chiar dacă diferențele ideologice dintre partide sunt mai mult de formă – de fapt, nemulțumirea oamenilor se naște tocmai datorită sentimentului că toți sunt o apă și un pământ – cele deja consacrate, în frunte cu PNL și PSD, au lideri nu neapărat recunoscuți, dar cunoscuți, că doară cine nu a auzit la Arad de Falcă, Fifor, Cionca și Bibi. Asta doar să pomenim de cei din vârfuri.

  AUR însă, cel puțin aici la Arad, nu are deocamdată nicio personalitate cât de cât cunoscută. Asta dacă facem abstracție de Teo Parasca, ofițer în retragere, singurul arădean mai cunoscut care și-a exprimat deschis intrarea în AUR. Iar de atunci, în stilul său personal și câteodată chiar haios, face propagandă formațiunii alese. Asta este, în acest caz măcar să punctăm caracterul franc și deschis al Domnului Parasca, o trăsătură deloc caracteristică formațiunii în care s-a înregimentat, ca să folosim un termen apropiat de experiența Domniei Sale.

  AUR, ca mai toate partidele de pe extremele paletei politice democratice, se ascunde după vorbe și lozinci, transparența fiind efectiv dușmanul ireconciliabil al acestor grupuri și partide. Având în vedere originile, legăturile pro sau contra cu serviciile secrete, atitudinea este aproape firească și totalmente opusă partidelor care se revendică democratice și deschise. Ajunge pentru asta doar să ne aducem aminte de problema Domnului Simion cu serviciile secrete moldovene, ucrainene (de cele rusești nu pomenim aici) și românești, până la urmă.

  Numai așa putem explica apariția Domnului Titu Gheorghiof la AUR Arad, fără ca această prezență să fie adusă deschis și simplu la cunoștința publicului. A fost o întâmplare că la o întrunire de săptămâna trecută a conducerii AUR din Arad, publicată sub formă de poze pe contul FB al filialei, l-am remarcat întâmplător pe politicianul arădean pe care, având în vedere și vârsta – spre optzeci –, l-am crezut retras și bucurându-se de multiplele pensii câștigate într-o viață de avocat și politician.

  Titu Gheorghiof la AUR Arad

  Pentru cei mai tineri sau mai puțin atenți: Domnul Gheorghiof a fost până și primar al Aradului pentru scurt timp, la începutul anilor ’90, și a fost liberalul Nr.1 al orașului în acele vremuri, șef județean al partidului, adunând trei mandate de deputat, membru liberal în comitete și comisii, inclusiv în cea care supraveghează activitatea SRI. Pe vremea când „liberalul” de acum Falcă era doar „democrat” și devenea primar, Gheorghiof încă era șef județean al liberalilor în opoziție cu actualul liberal, o carieră politică care a ținut până acum un deceniu și mai puțin, terminată în postul de consul al României la Gyula. Păi, da, așa începem să înțelegem interesul AUR…

  Cert este că ultima dată am auzit de Domnul Gheorghiof acum câțiva ani, prin 2021, atunci când era pomenit în presa națională printre cei șapte foști deputați care protestau împotriva retragerii pensiilor de deputați. Pe undeva de înțeles, chiar dacă, avocat la bază, nu ne punem problema condițiilor sale materiale la bătrânețe.

  Dimpotrivă, am zice, având în vedere că ajunge să răsfoiești presa de atunci ca să realizezi că fostul liberal Gheorghiof are ceva comun cu noul liberal Falcă. E vorba de bani, de interesul pentru bani, indiferent de unde și cum vin. Mă rog, asta este, știm bine, liberalii acordă importanță mare întreprinderilor și afacerilor profitabile. Și nu numai ei, așa cum reiese din scandalul din ce în ce mai zgomotos dintre partidele care intră pe nesimțite în campania electorală, AUR fiind vârful de lance, așa cum ne și așteptam.

  campanie electorala AUR Arad

  Remarcând, la sfârșit, că Domnul Gheorghiof arată bine și în rândurile AUR, îi urăm sănătate și putere de muncă, acum când, încet-încet, liberalii și social-democrații (de PNL și PSD am zis, dacă nu v-ați prins) realizează, cam târziu și aiurea, pericolul AUR. Și, vă dați seama, cei din Arad încă habar n-au de Domnul Gheorghiof.

  Încheiem cu ce am vrut să începem: cazul nesemnificativ al blocului care se dorește a se construi lângă pasajul din Grădiște. Nu depozit, nu supermarket, nu ceva obiectiv industrial, ci o casă de locuințe. Păi, nu?, ce bucuroși vor fi copiii locatarilor când se vor putea uita și la trei noaptea la trenurile care intră în gara Arad. Dacă nu ne lua ochii Domnul Gheorghiof de la AUR, intram în amănuntele afacerii „liberale”, inclusiv în tenebrele consultării locuitorilor privind proiectul. Consultare pe care am prezentat-o pe larg aici în „Special”, observând, oarecum fără să fim surprinși, că la această consultare nu a fost nimeni din vârful administrației orașului, măcar un viceprimar acolo. Dar asta este, Domnul Cheșa este ocupat cu frământările din propriul partid, iar Domnul Faur are casă în Livada, fiind interesat de racordarea cât mai urgentă la canalizarea încă neterminată în Grădiște.

  locatie bloc 6 etaje strada ardealului grădiște

  Îi putem înțelege, nu-i așa?, că e PSD, că e PNL, că e AUR, așa cum am văzut și în cazul Domnului Gheorghiof, până la urmă tot banul vorbește…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Au mama, atat de mare e disperarea celor de la pnl-psd ?! Io credeam ca sunt in control. N-am stiut ca daca ai fost penelist esti ceva ciumat, dar asa se prezinta treaba. E clar ca azi d-nul Ghirghiof este aurist si mai este penelist. Inseamna ca batalia e pe bune si frica penelistopesdista e justificata, pot sa piarda contra aradeni.
   Mai inseamna ca falca nu a reusit sa cumpere pe cei din aur arad. Se pare ca oameni cu experienta politica relevanta sprijina aur. Asta e foarte bine. Eu vad oameni cunoscuti in Ara in poza asta, alaturi de oameni mai putin cunoscuti, care se bat cu partide mari de tot, cu resurse imense, pline de jmecheri notorii. Si arata bine poza asta! In poza asta vad aradeni contra psd-pnl. Le urez succes! #
   PS. Pana si liberalii s-au saturat de falca, sa nu mai vorbim de aradeni.

   +13 voturi
   +1
   -1
  2. Este greu de urmarit slalomul de idei din articol, cred ca multe dintre ideile de aici merita sa fie tratate separat, daca respectam cititorul.
   Oricum, este de remarcat faptul ca orice se intampla in Arad este prilej de atac din partea celorlalte partide, prin lacheii lor platiti din ingineriile financiare de spoliere a Aradeanului.
   Pana una-alta PSD-PNL si-a dat examenul si aradenii sunt satui de dictatura lor paguboasa.
   Eu personal o sa dau credit celor care vor sa schimbe ceva, id est celor din AUR, pentru ca la cateste de rau schimbarea poate fi doar inspre mai bine.

   +10 voturi
   +1
   -1
   • Nu este slalom, este publicistică. Adică articol de idei. Dacă doriți să le aprofundați sau să le vedeți separat, nicio problemă: urmăriți textele înapoi în rubrici de peste opti ani. Și urmăriți rubricile în continuare cu regularitate. Exercițiul face bine și la citit, nu doar la scris…

    +6 voturi
    +1
    -1
  3. Jenant! Ăștia de la AUR l-au atras pe Ghiorghiof (Piticul Porno). Ce urât. La PNL/PDL, la PSD și USR totu-i minunat. Ei, nu, ei sunt fete mari, virgine proletare.
   Ipocrizie mmaximă.
   Eu nu-i vreau pe ăștia de la AUR că nu am reținut nimic despre nimic. Nu ne propun nicio soluție, la nicio problemă. Nu vor nimic altceva decât vor toți: să sară câteva etape în parvenirea personală. Niște jeguri.
   De acord că-s doar niște jeguri. Poate. Nu este așa sigur că-s jeguri, că-s toți jeguri sau că-s așa de jeguri ca jegurile cu certificat de jeg. PNL, PSD, USR ne-au demonstrat deja, de 30 de ani, de fiecare dată, cu fiecare ocazie că nu-s altceva decât niște jeguri. Cu AUR putem doar presupune că ar fi toți niște jeguri așa ca jegurile liberale, pesediste și useriste fiindcă nu știm cu siguranță. Nu. AUR încă n-are certificat de jeg.
   Pe de altă parte, la alegeri vom avea de ales între listele făcute de Falcă pentru PNL, între cele făcute de Fifor pentru PSD și cele făcute de Botoș pentru USR. Problema este că nu mai vreau PNL și PSD sau USR. Nu-i mai vreau că m-am săturat de ei. Nimeni nu mai poate fi păcălit că povești, că ăștia ar fi cei buni. NU. Ei, cum am mai spus, eu ai dovedit, cu consecvență, că nu le pasă de nimeni decât de ei.
   Și așa ajung oameni rezonabili să susțină AUR. Nu că ar fi auriști, putiniști și alte clișee de rahat imbecil. NU. Pentru că AUR este votul negativ împotriva jegurilor din PNL/PSD/USR și UDMR.
   Cine vrea să participe la defectarea jucăriei politice hoațe, îngâmfate, proaste cu care ne bucură șleahta infectă (Falcă, Fifor, Cheșa, Pistru, Bălcea și alți patrioțin de patrioți ) se vede pus în situație destul de chinuită de a vota AUR.

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Da, în mare cam ce am susținut și eu la începutul articolului. Exprimat nițel mai neaoș. Ca să fiu elegant. Este însă o mare diferență între ce susțin eu și ce susțineți DVS în continuare: nu e foarte greu, nici măcar pentru cele mai chinuite minți, să realizezi că AUR nu reprezintă o alternativă. Ci o capcană întinsă pradei care fuge din fața dușmanului pe care îl crede în spate. Numai că acolo nu este nimic în afara propriei sale neputințe…

    +2 voturi
    +1
    -1
  4. @E. Nola
   Dacă spune cineva că altcineva, oricine, ar trebui să voteze actuala clasă politică, indiferent că vorbim de PDL-PNL, de PSD, USR sau UDMR atcunci spiuneți că:
   – ei sunt de fapt buni dar nu au fost lăsați de …… demență radicală imensă …. ei au fost la butoane;
   – ei nu nși-au dorit binele Aradului până acuma, dar de azi sunt, cu siguranță, cei mai mari supoorteri dezinteresați ai dezvoltării Aradului ….. tot din sfera problemelor de sănătate mintală ….. ei s-au căcat pe Arad și arădeni și ieri și azi și mâine se vor căca, cu siguranță;
   – ei ar trebui să fie realeși fiindcă ei sunt mai buni decât ceilalți. Problemă de inteligență, de logică, de bun-simț, de echilibru mintal …. Nu, ei au dovedit că-s infecți pe când ceilalți încă nu au dovedit (există elementre care ne fac să vedem că și ceilalți sunt tot niște jeguri).
   – ei trebuie realeși fiindcă ceilalți ar fi mai răi. Chiar dacă ar fi așa, deși e greu de crezut, rămâne aspectul foarte important al alternanței la guvernare. Nu se poate ca după un mandat catastrofal, penibil, jenant, jalnic să fie premiată clasa politică cu încă un mandat. Nu, asta înseamnă perpetuarea mizeriei.
   – ei trebiuie să mai stea o tură fiindcă ei …, bla, bla Brătianu, bla, bla Iliescu sau Lenin, Stalin …. Clișee pentru proști!
   – ei trebuiie să fie realeși fiindcă altfel riscăm să le striucăm afacerile, curvele, manevrele, licitațiile, proptele, securismele paralele, impostorii din tot felul de sinecuri de partid, finanțările prin firmele prietene, sifonările etc.
   Concluzie: AUR ca să borâm jegul ăsta local!

   +3 voturi
   +1
   -1
   • Nu, nu am spus nimic din toate astea, am susținut doar o evidență, aceea că AUR nu este o alternativă la clasa politică coruptă de acum. Și știți de ce, printre multe altele: pentru că fac și ei parte din ea. Iar articolul subliniază tocmai acest fapt prin prezentarea ușurinței cu care un membru marcant din trecut al acestei clase, în principiu membru al unui partid care se află sau ar trebui să se afle în opoziție cu AUR, este dorit și integrat de acest partid. Să nu mă întrebați și atunci ce-i de făcut? Chiar dacă asta este întrebarea corectă…

    +3 voturi
    +1
    -1
  5. Domnule E Nola va invit personal la sediul nostru la urmatoarea conferinta de presa. As dori sa ii cunoașteți pe Colegele si Colegii mei din AUR, pe care eu ii consider excepționali. Abia atunci veți înțelege de ce m-am alăturat acestei echipe. Daca acceptați, va garantez integritatea fizica și dau o cafea buna!

   +9 voturi
   +1
   -1
   • Mulțam de invitație, nu o refuz deși nu mai umblu de mult la conferințe, am și eu o vârstă, dar ne vom înțelege. Poate voi face un efort. Și nu, nu am nicio problemă, sunt absolut convins de seriozitatea și decența colegilor DVS de la Arad. Eu, ca de obicei, am o problemă cu șefii cei mari, cei care uită de unde au pornit…

    +5 voturi
    +1
    -1
  6. Apropos, calitatea de membru AUR nu implică automat candidatura pentru o funcție. Așa cum președintele George Simion a precizat, în AUR vii să muncești și să dai pentru Țară, nu să iei pentru tine. Domnul Coarnă din Călărași e cel mai bun exemplu în acest sens: chiar dacă AUR i-a oferit o șansă pentru pocăință, dânsul a preferat să aplice vechile sale metehne, fapt pentru care s-a trezit în afara partidului. Sita cerne, deci nu e nevoie să ne alarmăm. Succes tuturor!

   0 voturi
   +1
   -1
  7. @Democracy Watch. Nu oferi legitimitate unor candidați care nu te reprezintă, în caz că nu simpatizezi cu cei puși listă. Un vot de blam e mai bun decat neprezentarea…și sunt mulți alegători în situația asta. „Nu sunt turmentat, dar eu… cu cine votez?” Fără y și fără w

   0 voturi
   +1
   -1
  8. Văd că foarte mulți dintre dumneavoastră cunoașteți structura și membrii partidelor, probabil și programul lor. Vă rog să-mi spuneți (scrieți) care dintre partide dorește să se implice cu curaj pentru pacea, înțelegerea, și respectul reciproc dintre țări și popoare?

   +1 voturi
   +1
   -1
  9. Manfred Weber, președintele Grupului Partidului Popular European, a lăudat de curând drumul făcut de România de când face parte din UE, fiind un stâlp de nădejde al NATO, una dintre țările cele mai dezvoltate din zonă. Cele declarate de dânsul stau puțin în contradicție cu cele afirmate în articol, sau…?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.