sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule: Ese tío está loco: Bulumac, Adela, Silviu.., toți cam fiforoși

  de E. Nola | 11 aprilie 2016, 8:07 AM | Încetinitorul de particule | Recomandările editorilor

  37

  Din câte mi-am dat seama – n-am fost, am avut însă mai multe surse pentru obiectivitate –, lansarea candidatului independent al PSD-ului pentru postul de primar al Aradului a fost o afacere loco. Chiar dacă în spaniolă asta înseamnă nebun – crazy, mad, în engleză, őrült, bolond, în maghiară, Ich bin total blöde, în germană -, noi rămânem la înțelesul nostru neaoș de local, altfel spus: s-ar putea ca băiatul acesta să nu fie chiar atât de crazy cum pare, să fie, așadar, doar un tinerel simpatic local care se aruncă cam loco – nebun, adică – într-o cursă în care nu pare să aibă nicio șansă.

  Asta cu atât mai mult cu cât inițiativa superdemocratică a primarului încă în funcție ia avânt: cei trei pentru Arad sunt deja vreo șase de care n-a auzit până acum nimeni, un bărbat și cinci femei gata să devină consilieri pe listele PNL cu proiecte de stă mâța-n coadă. Acum, așa mai primăvara, fiind sezonul împerecherilor buimace, nici nu-i foarte greu, pisica mea, Liselotte, înconjurată de cinci motani loviți în cap de amor, poa’să stea cum vrea că ăia n-o scapă nici o secundă din vedere.
  Cam așa e mai nou și în politica loco: liniște înaintea furtunii, o tensiune nebună, pe care nimeni n-o recunoaște, gata să izbucnească la primul semn din coadă al electoratului, cel care joacă acum rolul pisicuței înconjurate de motanii bu…imăciți ai politicii locale.
  Ei, iată, așadar candidatul mult așteptat, forjat în culisele unei opoziții fără vlagă, manciurianul pomenit într-un text recent al subsemnatului, a apărut. Nu este din Checheci, și chiar dacă ar fi, important este că-i de al nostru, e tânăr, nici n-arată rău, iar privirea îl poartă spre cele mai înalte culmi de progres și civilizație.
  Că are cam atâtea șanse cât are Botiș să câștige Balonul de Aur înaintea lui Messi, e altă treabă. Mai grav e că trebuie să-l acceptăm susținut de PSD, un partid care la Arad n-a avut trecere niciodată chiar dacă socialiștii arădeni par mult mai curați și uscați decât șefii lor de la sud de Carpați.

  *

  Reprezentați de Domnul Fifor, olteanul care se pricepe mai mult la Arad decât toți oltenii arădeni la un loc, liderii stângii românești din București trebuie să fi avut un spasm de plăcere văzându-i pe cei care și-au pus obrazul la bătaie pentru Sebastian.
  Seba pentru cunoscuți și pentru toți arădenii dacă ajunge să-l înlocuiască pe Ghiță în biroul mișcător – fiecare primar nou ales la Arad se mută în alt birou ca nu cumva să-l bântuie duhurile benefice ale predecesorului – de la etajul întâi al Palatului Adminstrativ zis și Primărie.
  Înainte de toate a fost Adela. Cristea, pentru necunoscători. Un fel de gazdă a evenimentului de duminică din clădirea teatrului, Adela urmărea cu un ochi cursa lui Mâneran din Cluj, bucuria ei la aflarea veștii că maratonistul nostru a terminat pe trei, devansat fiind doar de doi din Kenya, părea mai mare și mai sinceră decât prezentarea lui Seba pentru arădeni.
  Și asta în ciuda faptului că sportul arădean a fost reprezentat la vârf la lansare. Zsolt Török, cel mai mare alpinist arădean, și unul dintre cei mai mari ai țării, plictisit de faptul că pentru fiecare expediție adună banii necesari făcând antecameră ore întregi pe la oameni care au rău de înălțime și când se ridică în picioare, l-a părăsit pe Ghiță, ocupând un loc liniștit, înaintea următoarei sale expediții himalayene, lângă mai tânărul Seba. De altfel, și-a exprimat imediat regretul că la alegeri nu va fi aici, chemarea muntelui fiind totuși mai puternică decât chemarea urnei.

  d87f5d91-5508-4286-87e0-809dc7f9705f

  *

  Surpriza cea mare a constituit-o însă Silviu Rațiu. Domnul Rațiu a fost primul primar, doar pentru câteva luni, al Aradului postrevoluționar. Așa cum recunoaște, o vreme a fost și procuror, mai nou este avocat și scrie niște comentarii cam acruțe pe actualități-arad, un site destul de ascuns în stufărișul presei locale. Domnul Rațiu a fost cam răcit în ultima vreme, a venit totuși la lansarea lui Seba, opinând că cel care nu ajută atunci când poate comite un mare păcat. Nu-mi dau seama în ce calitate se afla acolo, cele enumărate până acum nu sunt de natură să contribuie prea mult la succesul tânărului independent susținut de PSD și de Adela Cristea. De Zsolt Török putem uita de tot, el fiind , așa cum am pomenit, pe Himalaya în timpul alegerilor. Trebuie să existe ceva pentru care prezența Domnului Rațiu era importantă, numele, chiar dacă te duce cu gândul la mari înaintași, din nou, nu ajunge. Chiar dacă ne trece ceva prin cap acum, așa precum glontele acela din poanta cu Bulă, ceva la care nici nu mai dorim să gândim: Domnul Rațiu, chiar  fără să facă din asta un capăt de țară, este și el, la urma urmei, un reprezentant ales al comunității arădene neoprotestante multicolore.

  68de75c9-f591-440a-96fb-872b5f5a9aaa

  *

  Așadar, lista e completă: lupta cea mare se va da între Ghiță, Sami și Seba. Cel puțin până când cei doi din urmă nu vor renunța unul de dragul celuilalt. Sami pentru Seba sau Seba pentru Sami.
  Pentru un altfel de oraș sau pentru un oraș în care să te simți bine. Asta cu bine-simțitul a fost ideea Domnului Rațiu, ceea ce nu poate uimi pe nimeni din moment ce ne aducem aminte de faptul că Domnul avocat s-a sculat din pat să vină la lansarea tânărului Seba Bulumac.
  Ese tío Bulumac, nițel cam loco sau chiar de tot, trebuie din câte se vede să treacă peste o serie de handicapuri cu care s-a blagoslovit de la început la această lansare întârziată.
  Dacă îi iese, zic și io ce o zis țiganu’ în drum spre spânzurătoare: noa, că fain începe și zăua asta!

  4385dc22-8fb1-44b2-bec7-4748be72088c

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Domnule Notaros, sunteti poate un pic cam aspru cu Seba insa va respect obiectivitatea pentru ca sunt convins ca nu exista nicio urma de rea intentie in textul dumneavoastra.
   Poate sunt eu la randu-mi un pic cam entuziast fiindu-i si prieten insa daca privim retrospectiv in urma cu 12 ani, Falca in afara de obraznicie (daca o fi si asta o calitate) nu avea nimic care sa il recomande pentru postul de primar si totusi l-a invins pe Dorel Popa intr-o perioada cand PSD-ul parea de neinvins si-n plus Dorel Popa (fie iertat), avea si comunitatea neoprotestanta in spate.
   Daca imi amintesc bine tot dumneavoastra ati fost cel care ati spus ca in urbea noastra doua comunitati pot schimba primarul: „pocaitii” si utistii. Pana acum neoprotestantii si-au impus candidatul de fiecare data, poate ca a venit si randul nostru al utistilor.
   Stiu, problemele Aradului nu se rezuma doar la problemele UTA-ei insa Seba este un baiat educat cu o experienta manageriala de peste 11 ani intr-o companie privata, Valvetek a carui obiect de activitate il reprezinta producerea supapelor auto. CV-ul lui este cat se poate de real, educatia lui la fel, a absolvit Moise Nicoara si cursurile Facultati de Matematica din cadrul Universitatii de Vest Timisoara. Sunt niste referinte zic eu, palpabile, concrete.

   Falca la randul sau se lauda in stanga si in dreapta ca este „inginer de drumuri si poduri” desi singura tangenta pe care a avut-o cu ingineria a fost acea vesta galbena de la inaugurarea garii Arad cand a imbracat-o sa para si el „mai inginer”.

   Eu am incredere in Seba pentru ca il cunosc personal de vreo 15 ani de zile, il stiu un om integru, capabil si nu il ultimul rand un om care isi iubeste foarte mult urbea si valorile acesteia. Poate n-o fi suficient pentru marea masa a aradenilor insa speranta moare ultima.

   Va salut,
   Kidu

   +5 voturi
   +1
   -1
   • Ați sesizat corect. Departe de mine intențiile rele.
    În fond, sunt sigur că ați înțeles: tonul săltăreț și oarecum ironic se-ndreaptă spre condițiile în care acest tânăr care, cel puțin din datele de până acum, pare absolut respectabil, trebuie să se implice într-o luptă care pare dinainte pierdută, el fiind împins înainte parcă la sacrificiu.
    Să sperăm că voi fi contrazis de evoluția viitoare a lucrurilor, tocmai pentru că Bulumac pare absolut onorabil.

    +2 voturi
    +1
    -1
  2. Pentru Seba pot să-mi revendic și eu dreptul la vot.
   Cam schimbător și lipsit de consecvență. Dar în rest este promițător. Depinde pe cine își ia consilieri.
   Este un posibil candidat al tinerei generații intelectuale a Aradului. Dacă nu se lasă cumpărat are șanse să facă diferența.

   O alternativă ce merită să fie luată în considerare de către cei ce nu au mai ieșit la vot nici o dată, cei ce vor o schimbare reală în administrația orașului, sau cei ce au refuzat să iasă la vot pe motivația că „toți sânt la fel”.

   Sebastian este fără doar și poate bine intenționat!
   Trendul de 26 de ani de minciuni ca discurs politic trebuie întrerupt. Eu sânt convins că Sebastian nu aruncă cu vorbe si mai ales nu are tupeu sa Minta cu Nerușinare, că atunci pe lângă părinții lui și eu mă voi alătura la trasul de urechi.

   Ei lunea asta a început bine!
   Succes Sebastian! Eu cred în tine. Rămâne să-mi dovedești că nu mă înșel. 🙂

   +3 voturi
   +1
   -1
    • Ca matematician sper ca știe să-și calculeze mutările în avans si de asemenea știe să facă o analiză a probabilităților. 🙂

     Și ce cred eu că este în avantajul lui este că știe exact la ce să se aștepte din partea adversarilor. Mai ales ca îl „dezbracă” pe Falcă dintr-o privire, de fațada mincinoasă cu care încearcă din nou să inducă în eroare alegătorii.

     +3 voturi
     +1
     -1
  3. „Că are cam atâtea șanse cât are Botiș să câștige Balonul de Aur înaintea lui Messi, e altă treabă. Mai grav e că trebuie să-l acceptăm susținut de PSD, un partid care la Arad n-a avut trecere niciodată chiar dacă socialiștii arădeni par mult mai curați și uscați decât șefii lor de la sud de Carpați.”

   Trist si adevarat!

   Genial articol, ca intotdeauna!

   ps. Chiar nu il ajuta numele pe baiatul asta

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Nu sunteți singurul care gândește așa, dar, cred eu, raționamentul e defect.
    La ora actuală nu există niciun partid în Arad care să poată impune prin forțe proprii un candidat. Până și PNL are nevoie de ajutorul unui grup de neoprotestanți care nu sunt neapărat peneliști, ci votează candidatul care aparține de cultul lor.
    PSD în cel mai bun caz poate aduce 15-20 la sută candidatului pe care îl susține, până la treizeci, procent critic de la care în sus se poate căștiga într-un singur tur, mai este loc și pentru nepesediști care votează pentru candidat.
    Pe de altă parte, la consilieri puteți vota pe cine doriți, astfel asigurând candidatului posibilitatea să nu fie la cheremul unei singure grupări politice.
    Chiar ar fi interesant și benefic să intre cât mai multe astfel de grupări în consiliu, reducându-se astfel posbilitatea ca un partid să facă ”ce vor mușchii săi”.
    Un consiliu care nu este unitar sau majoritar politic nu trebuie să asculte de conducerea de partid, ci de glasul străzii, adică să fie mult mai atent la opinia publică.

    +2 voturi
    +1
    -1
    • Perfect de acord cu logica dumneavoastra. PSD-ul in momentul de fata poate strange undeva intre 20-25% maxim in Arad. PNL-ul cred ca e undeva la 35-40%. Toate astea coroborate cu un singur tur de scrutin ne arata cat de dificil ii este unui candidat sa se bata cu Falca.

     Ne place sau nu ne place, Sebastian are nevoie daca nu de o sustinere a PSD-ului (sa nu va inchipuiti ca se vor speti prea mult in afara de declaratii de fatada) atunci macar de un armistitiu.
     In plus de asta ar mai avea nevoie de o intelegere si cu alti contracandidati sa il sustina (vezi Caba si/sau Ciupe).

     Degeaba asteapta aradenii sa se coboare Christos de pe cruce si sa candideze la primarie ca si atunci se vor gasi unii sa ii bage de vina. Daca nici acum, atunci cand? Daca nu un om curat, integru cu un CV in spate, atunci cine?

     +3 voturi
     +1
     -1
     • Eu zic că singur PNL nu ajunge la patruzeci. Nici PSD la treizeci. Caba cu Seculici și cu Traian în spate vor lua nesperat de mult, în jur de 20 zic eu, și ALDE ia în jur de zece, UDMR la fel, așa că nu le rămâne celor doi ”mari” mai mult de 60-65 la sută.
      Este de altfel singurul scenariu cătigător: ca în preajma alegerilor să se unească în jurul unuia dintre cei doi din față, din păcate, cred eu, aici e punctul nevralgic: dacă Caba renunță pentru Bulumac? Deocamdată pare puțin probabil.

      0 voturi
      +1
      -1
  4. Ah ce bine ar fi ca toata lumea sa gandeasca asa asta vis-a-vis de consilieri, insa majoritatea habar nu au ce face un consilier pe care pune stampila la nimereala sau pe principiul ca e de la partidul „x”.

   Oricum ramanem la citez ” lansarea candidatului independent al PSD-ului „

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Acesta ar putea fi un obiectiv de bază al unei campanii electorale adevărate, cinstite: să explice, clarifice regulile de joc ale sistemului electoral, să asigure un minim de cunoștințe cetățenești fără de care democrația e o vorbă în vânt.
    În loc de sarmale, mici, promisiuni și vorbe de ocară la adresa adversarilor.
    Vă mărturisesc că unul din criteriile mele de judecare a actorilor politici este și asta: câtă demagogie folosesc în discursul lor electoral, cât efort fac să atragă oamenii prin mijloace oneste și nu să-i manipuleze.

    +1 voturi
    +1
    -1
  5. Si acuma se asteapta cineva ca ailalti (Caba, Luca, Ciupe,Cancel,etc) sa renunte la candidaturi pentru a avea un singur candidat cu sanse ?

   Si daca da , cine spune care dintre ei are mai mari sanse la castigarea primariei ?

   Si este Bulumac dispus sa renunte oare la randul sau pentru acest deziderat in fata altui candidat mai bine plasat ?

   Oare e doar naivitatea la mijloc sa promiti asa ceva sau si alte interese care ne sunt ascunse ?

   Doar cateva dintre intrebarile care imi vin in minte citind printre randurile de mai sus.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Întrebări firești, încerc câteva posibile răspunsuri, normal, la toate nu pot răspunde, și cred că deocamdată nimeni n-ar putea.
    Luca, Cancel, până și Ciupe renunță fără probleme, neavând șanse reale, în schimbul unor poziții avantajoase.
    Ați uitat de UDMR! E vorba de zece procente sigure. Ei vor merge, așa cum fac de obicei, pe câștigător. Dacă înaintea alegerilor vor fi siguri pe el – poate să fie oricare, în fond e vorba de trei la modul real-, îl vor susține.
    Așa încât miza reală este între Caba și Bulumac, așa cum am încercat de fapt să arăt și în text. Asta este întrebarea: renunță Caba pentru Bulumac sau invers? Logic și practic, aici ar putea fi o soluție simplă: pe baza unor sondaje profesioniste – nu-i atât de greu și sunt destule instituții care știu să facă – se stabilește cine stă mai bine cu puțin înainte de alegeri, ceilalți renunțând în favoarea respectivului.
    Sigur, mai sunt și alte imponderabile, dar, simplu spus,despre asta ar fi vorba.

    +1 voturi
    +1
    -1
  6. Supoziții și speculații. 🙂

   Interesant este „Câți din arădeni sânt determinați să susțină o schimbare în primărie?”

   Fiindcă deja am auzit printre „oamenii de rând” și concluzii de genul „Tot pe el votez fiindcă totuși a făcut ceva.”
   Stiu este iritant pentru unii această poziție de „comoditate”. Dar ea există și este destul de dominantă mai ales în rândul noninterniștilor. Oameni care citesc eternul ziar pe hartie de zeci de ani și privesc la aceleași canale de TV.

   Mi se pare că ați început cam devreme cu calcularea procentelor. Dar vă înțeleg perfect de ce o faceți. 🙂

   Hai sa discutăm cum s-ar putea scoate la urne cei ce au renunțat să mai iasă din casă în ziua alegerilor. Sau cum vor putea fi atrași votanții pentru prima oară.
   Sau cum ar putea Sebastian să convingă și să entuziasmeze alegătorii ce gândesc ” toți sânt la fel”.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Este și asta o întrebare.
    Și un criteriu de judecare a capacității candidatului și al staffului său. O campanie care să vizeze tocmai asta: ajungerea la partea pasivă a electoratului, găsirea acelor metode prin care reușesc mobilizarea măcar unei părți semnificative a acestor pasivi. Și nu prin pomeni și promisiuni aiurea.
    Nu e ușor!

    0 voturi
    +1
    -1
  7. Buna seara

   Am asistat astazi fara sa vreau la o discutie de genul:” Si Dorel Popa si Branc(fie iertati) au fost primari si nu au facut nimic doar au furat”.O fi asa ,n-o fi asa ,nu eu judec.”Falca macar a asfaltat strazile si a creat locuri de munca” .Bun-la prima vedere asa o fi .Observ usurinta cu care electoratul aradean-electorat de oi bete (parerea mea)preia si nu mai trece prin-un filtru al propriei ratiuni tot ceea ce Faraon le povesteste la fiecare intalnire cu cetatenii orasului prin cartiere.Oare stiu oamenii cam care ar fi costurile reale ale borduriadei sau ale canalizarilor facute? ale unui pod care arata cat de cat dar care nu era o urgenta nationala pt noi?ale unui stadion care se cazneste sa isi arate dupa 2 ani doar pilonii de sustinere?
   Nu inteleg de ce ne este frica de schimbare-daca Seba-cu care am fost coleg la Slavici-este doar impins varf de lance de niste „papagali” fara grai,care la prima ridicare de voce a lui Faraon ,lasa capul plecat si spun „saru-mana sefu”,mi-ar parea rau sa isi franga gatul intr-o lume a asa-zisilor politicieni(vedeti si voi ce valori am avut ca si ministrii-si secretari de stat-valori ce mai)sau are ambitiile unui tanar dornic sa schimbe ceva in mentalitatea colectiva.Desigur la niste calcule sumare ,daca acei candidati de branza si-ar retrage candidaturile iar electoratul nu ar fi atat de divizat poate ar avea o sansa.
   Ramane de vazut cum va fi „lupta”electorala pe sticla si in afara ei
   Sa auzim numai de bine

   +1 voturi
   +1
   -1
  8. … ca si mine, lunga lista a candidatilor la primaria Arad, nu poate decat sa-i creeze un oarecare discomfort vis-a-vis de intelegerea scopului pe care il urmaresc toate aceste formatiuni politice care-si prezinta sau sustin diversi candidati.Pana acum nu am observant decat o dorinta din partea tuturor de a opune actualului primar un contracandidat, fara a observa ca vreunul din partidele implicate sa-si doreasca altceva.Avem de a face aici cu un fel de nesubstantialitate in ceea ce priveste scopul lor.Par a fi niste dusmani intimi, exista la ei un fel de ambiguitate, ceva care te face sa nu mai pricepi aproape nimic.Poate la ei aceasta ambiguitate e o stare naturala.Nu vad in niciuna din actiunile lor o dorinta de a zamisli, adica de a continua in alt fel si la o alta scara ceea ce ar trebui si ceea ce asteapta alegatorii de la ei.De cele mai multe ori sfarsesc prin maimutareli lamentabile.In aceste zile premergatoare alegerilor locale i-am perceput pe toti ca pe niste natarai care abia asteapta sa se perpetueze, sa se multiplice, in dorinta lor de a nu-si pierde ‘’spita’’.Tot ce este mai adanc inradacinat in ei, politicienii astia, e frica de un esec esential, frica de a nu mai fi politician.Pentru ei e foarte usor sa treaca de la credinta la necredinta, sau invers.Ceea ce au reusit cu success in 26 de ani este instalarea unei stari de ambiguitate din care nici macar ei insisi nu mai pot iesi.Au faurit o societate bolnava in care oamenii se urasc mai mult decat oricand, dar au tupeul sa stea aliniati in fata alegatorilor si sa astepte cu mana intinsa ‘’pomana votului’’.Nu exista nimic mai infam decat tonul pe care isi scuipa mincinile electorale,minciuni care sustin o cauza demult compromisa, si aproape ca nu-si pot stapani satisfactia la gandul: ‘’chiar eu pot fi castigator’’!Ei sunt cei care defileaza in fata noastra, cu ei defilam!Bietul alegator nu mai poate sa-si traga sufletul decat la umbra unor ,,personalitati politice’’ obosite.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Un punct de vedere greu. Nu prea am contraargumente.
    Poate unul singur și firav:buruienile sunt întotdeauna mai multe decât plantele de cultură. Până când sunt extirpate. Prin munca celui care se ocupă de cultivarea lor.
    Dacă nu e cine să se ocupe, buruienile vor sugruma cultura.

    +1 voturi
    +1
    -1
  9. Acum ca sa mai asternut putin praful de la anuntarea candidaturii, as fi curios sa stiu de cand s-a hotarat exact cine va fi acest „candidat manchurian” de care ati vorbit dumneavoastra intr-un text anterior. Mi se pare putin prea bine calculata lansarea lui tarzie. Vazand numarul de comentarii de la articolul dumneavoastra, impreuna cu numarul de comentarii de pe celelalte site-uri de stiri din Arad, plus ce se vede pe facebook, ma face sa cred ca momentul a fost ales in asa fel incat impactul in mass-media/social-media sa fie maxim. Ceea ce nu este rau, deoarece un candidat independent are nevoie de cat mai multa expunere posibila.

   Faptul care ma face sa cred numele acestuia se stie de ceva vreme este o postare facuta la inceputul lunii martie pe blog-ul personal al unui fost consilier municipal. Daca intradevar numele acestuia se stie din perioada respectiva, atunci tot ce a urmat este demn de un fir narativ de basm. Of, doamne! Falca-imparat! Despoticul! Megalomianacul! Cine il poate opri? Cine se poate ridica sa-l infrunte? Nimeni!? Dar vai, uite cum din popor apare Sebastian cel viteaz, curat ca lacrima, care indeplineste toate conditiile pe care le-am expus pana acum pe diverse platforme ca sa vedem ce feedback primim ca sa stim cum sa-l prezentam in momentul in care-l lansam in batalia crancena care va urma. Cam prea sare in ochi.

   Revenind la realitate, ma bucur foarte mult ca exista un candidat care reuseste sa indeplineasca majoritatea conditiilor expuse cu alte ocazie. In naivitatea mea, chiar sper sa reuseasca sa primeasca sprijinul de care are nevoie si lumea sa fie receptiva la mesajul pe care vrea sa-l transmita. Dar, cum am mentionat si dl. apolitic intr-un comentariu anterior, trebuie sa-si construiasca drumul spre victorie nu printr-o campanie anti-Falca (si in niciun caz nu prin folosirea de stereotipuri narative), ci printr-un program bine gandit, realist si credibil. In momentul de fata orasul este intr-o stare atat de deplorabila incat si un program pragmatic, dar bine gandit, ar putea avea un succes foarte mare la alegatori. Mai ales daca si el crede in ceea ce spune. La urma urmei el ar trebui sa iasa in fata, nu masinaria de PR din spatele lui.

   Daca reuseste sa ajunga pe scaunul pe care si-l doreste, sa speram ca nu va afla ceva secret prea bine ascuns care sa-l puna in pericolul de a-i fi taiat capul la ordinele sotiei celui care la sustinut dintotdeauna, dar care a murit intre timp la un accident de vanatoare de mistreti (asta ca tot veni vorba de basme; respectiv, nu uitati, sezonul nou incepe pe 24 aprilie, in caz ca sunteti fan).

   Mult succes, Seba!

   0 voturi
   +1
   -1
   • Ca în tot ce fac oamenii, există riscuri. În cazul da față, dacă sântem pregătiți să acceptăm că Seba este un om normal, nu unul perfect, atunci el ar putea să fie alternativa la care mulți din noi ne-am gândit. Dar atenție! Cu certitudine nici el nu va reușii să-i mulțumească pe toți.

    Speranța mea este, fără să lansez un slogan deja folosit, că Seba se va concentra să păstorească lucruri de calitate mult mai ridicată decât cele cu care ne-au obișnuit predecesorii lui. Așa după cum îl cunosc, este prea inteligent să creadă că el le știe pe toate.

    Și încă ceva ce știu! Seba are bun simț și compasiune față de oameni.
    Dar dacă plecăm de la premiza că ce avem si avut, nu mai vrem, atunci lista alternativelor este scurtă.

    0 voturi
    +1
    -1
   • Din informațiile mele n-a fost nimic premeditat.
    PSD nu și-a găsit un candidat pe măsură, pe Lupaș nu-l vroiau, să nu cumva să crească peste ei,vezi rezultatul: candidează independent, încercând să obțină o parte a voturilor sau o poziție de negociere.
    Bulumac este avantajos pentru ei din mai multe motive: nu este din partid, deci e posibil să depășească scorul lamentabil al PSD în Arad, eșecul poate fi aruncat pe umerii săi, este tânăr și neinițiat, speră ei: poate fi, așadar, manipulat.
    Premoniția mea a fost posibilă având datele problemei, nu soluția, respectiv numele candidatului.
    Iar rolul Adelei Cristea în impunerea lui a fost decisiv, după toate aparențele.

    0 voturi
    +1
    -1
  10. Felicitări pentru implicare. Las deoparte faptul ciudat ca „din prima” a acceptat sa fie susținut de PSD (cred ca, indiferent daca imi place sau nu PSD, putea sa „lege” alianța asta puțin mai târziu) si ii urez bafta! Intr-o vreme, ii urmăream pe Facebook intervențiile si păreau bune, obiective. Sper sa confirme cu un procent bun si, de ce nu, sa câștige!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.