joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Încetinitorul de particule. Ei toți ar paște fericiți: Falcă, Bulumac, Caba și… Wiener

    Voturi, dacă ar fi posibil, cât mai multe.

    Zilele acestea impregnate de fumuri de fripturi și afirmații la care se răspunde tot cu afirmații au definitivat portofoliul electoral al Aradului atât de mult încât trebuie musai să afirmăm și noi: Adevărat A Definitivat!
    Situația a devenit evidentă, semnalul dat de Domnul Cancel în Săptămâna Patimilor poate fi urmat și de alții în cea Luminată, astfel încât cei trei care contează, completați de unul care ar trebui dar nu contează – ne gândim la filozoficul Domn Wiener – să-și evidențieze din ce în ce mai limpede strategia electorală. Sau, mă rog, strategiile, în situația în care sinteza nu este posibilă, candidatul fiind atât de populist încât rămâne la nivelul gândirii răsfirate și oarecum dezlânate ale meselor populare.

    De mese vorbeam, nu de mase, ca să fie cât se poate de clar! Paștele suprapunându-se peste 1 Mai, sacrul și profanul se luptă în sufletele noastre mai tare decât incertitudinea din hăul lăuntric al primarului în termen, micii și berea concurând mielul și vinul atât de tare încât nici nu mai știm ce să mâncăm, să bem și să zicem.

    409f2c3d-9563-4e34-b660-371cf06f4ab4

    Pe această idee se bazează strategia lui Ghiță, el considerând că nu e cazul să câștige, ajunge doar să nu piardă. Perfect adevărat, n-avem ce comenta aici, iar pentru asta strategia primarului este simplă și cât se poate de bine țintită. Se bazează pe întâlniri cu alegătorii și pe postări strategice pe facebook. Deocamdată. Spre deosebire de Bulumac, dar mai ales de redundantul Domn Luca, primarul încă nu a ieșit nici cu videoclip, nici cu bannere, nu știm, chiar dacă bănuim, sloganul.
    Oricum, chestia cu iarba verde din stadionul UTA pe care o poți cumpăra la caserolă ca să păstrezi o bucată de trecut în grădina ta de flori, pare cam trasă de fir, iar acțiunea cu cei trei din societatea civilă care devin consilieri ai partidului, este chiar jenantă.
    Cei trei au fost aleși, marcând o importantă etapă a campaniei primarului în exercițiu, pe baza ideii că unul care este în ecserciț, dacă este deștept, este permanent în campanie electorală. Nu voi vorbi aici de ei, în afară de simpaticul actor Bulbuc, nu-i cunosc, n-aș vrea să-i jignesc spunându-le că au devenit toți trei marionete și/sau actori în campania electorală a lui Ghiță Falcă.

    Amintim în trecere videoclipul electoral al mult prea prezentului Domn Luca, o producție cam lungă, repetitivă, fără sare și piper. Domnul Luca ne asigură de la început că Învierea va avea loc și anul acesta chiar dacă a întârziat cam mult față de cea catolică, după care ne mai arată cât de arădean este Domnia sa prin apucături și obiceiuri.
    Joacă fotbal – mingea îi scapă regulat la a treia atingere –, merge cu bicicleta chiar și într-o roată –, distanța parcursă a fost de un metru jumătate dacă am aproximat bine – și se joacă la calculator. Nu mă pricep, nu știu cum se numește jocul, oricum este unul de bază în care trebuie să împuști, să arunci în aer, să tai în bucăți dușmanul virtual.
    Cu asemenea videoclip Domnul Luca nu va reuși să taie în bucăți nici roșia de seră spaniolă – cam tare de coajă de felul ei -, iar împotriva lui Ghiță are cam atâta șansă cât are și Tom să-l prindă și să-l consume de viu pe Jerry șoricelul nemuritor.

    Revenind la Seba Bulumac, e clar că deocamdată joacă tare moale, el fiind, la urma urmei, candidatul pentru care a renunțat Domn Cancel.

    19d55c29-23bb-4682-9665-ca699b082419

    Imaginea care ni se înfățișează până acum este al unui tânăr familist la locul lui, un găian pur-sânge, mare utist, un arădean normal în toate cele. Nu i-am văzut încă clipul electoral, însă este clar de pe acum, stafful din spatele său, în frunte cu Adela Cristea, merge pe ideea înlocuirii unui aiurit și umflat în pene, venit pe aici din nu știm ce fund de lume, cu un arădean get-beget, cât se poate de normal și cu picioarele pe pământ.
    Nu-mi dau seama cât impact va avea un astfel de mesaj la arădeanul mediu, plictisit, comod și cam scârbit de politicile locale, nu cred însă că va reacționa visceral la ideea că Ghiță e nițel cam ciudat. Și ce dacă, va zice el, important e că a mai făcut câte ceva, la început toți sunt ca îngerii Domnului, ca după ce ajung în fotoliu să se descopere că dincolo de cuvinte e aceeași dorință de neînfrânt a parvenirii.

    Altfel spus, n-ar strica niște formulări mai directe, oareșce atacuri mai violente, ceva în genul celor practicate de Sami Caba. Cel care, pastor fiind, nu se lasă constrâns de cerința creștină de a-ți iubi dușmanul și cu atât mai puțin de cea care îți cere să-i întorci și celălalt obraz.

    970596a3-8436-4744-831e-630804e60c68

    Mult mai contondent decât Seba Bulumac, poate și pentru că dorește să se uite ideea din străfunduri după care Domnia sa ar fi doar un iepuraș de Paște pentru Falcă, încearcă de la început să se impună în fața lui Seba dacă e să se aleagă între ei doi pentru cel care va fi, dacă va fi, unicul care va da fața cu Ghiță.

    Numai că atacurile lui Sami sunt ca briza mării, mângăietoare și fără miză, în fond pe lângă zecile de km de asfalt ce vor fi întinse în Arad până în 5 Iunie câteva gropi acolo contează prea puțin. La fel cu Seba Bulumac, fără convingere în propria șansă, nici Sami Caba nu atacă frontal sau sub centură: acolo unde se află explicațiile îmbogățirii colosale peste noapte a primarului aflat în pragul eternizării.

    4c0dc5d3-968b-4546-9fac-eaf451571626

    Am pomenit și de Domnul Wiener. Da, așa oficios, fără diminutive de vecini peste gard! Mai pomenim odată. Conștiința ne este vinovată și mai avem și așa o presimțire că este candidatul cu cele mai multe și evidente calități. Și care nu-i vor folosi la mare lucru, omul nu este nici popular, nici populist, este iubitor de filozofie și alte cele, pe urmă reprezintă partidul Doamnei Macovei, o Doamnă diabolizată destul la București ca să fie privită ca Moștohoaia ce Rea în provincie, ce să mai spunem, ne pare sincer rău că vom trece din nou en fanfare pe lângă o șansă de care nici nu ne-am dat seama.

    4c607ca2-93d3-454f-b882-07dc986ad709

    Poz(iți)a săptămânii este una mai personală, reprezentând-o pe Liselotte, pisica noastră de șapte ani, bucurându-se în gazonul din curte de prima zi de Paști. Și spre deosebire de cei mulți care doar spun și nu realizează ce, ea chiar paște fericită.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

      • Voteaza numai cu Liselotte si apoi continua sa te lamentezi la adresa lui Falca doar in mediul virtual.

        Nu stiu de ce il vede autorul moale pe Seba Bulumac. Omul nu joaca un rol, asa este el si in viata de zi cu zi.
        Personal il prefer asa cum e si in campanie.

        +10 voturi
        +1
        -1
          • Un răspuns sintetic, atât pentru Kidu cât și pentru Filimon: Îl văd tare moale, ca să folosim expresia originală, poate pentru că l-aș dori mai combativ. Desigur, suntem încă la început, campania oficial abia dacă a început.
            Nu am simpatii deosebite pentru Domnul Wiener, oricum nu mai mari ca pentru Domnul Bulumac. Am subliniat doar aspectul care mi se pare, în cazul Domniei Sale, cel mai pregnant: că datorită asocierii cu Partidul Monicăi Macovei nu vom afla de fapt niciodată, cel puțin în această campanie, cât este de capabil de fapt.
            Pe de altă parte, din informațiile mele, alesul PSD a fost inițial Domnul Wiener și nu Domnul Bulumac. Faptul că a refuzat PSD-ul, optând pentru un partid relativ nou și garantat de Monica Macovei nu mi-l face antipatic, dimpotrivă.
            În cazul Domnului Bulumac mișcarea a fost în sens invers: venind din partea societății civile, independent declarat, a sfârșit în brațele foarte primitoare dar foarte înșelătoare ale PSD.
            Poate greșesc, dar cred că Domnul Wiener a fost mai consecvent în demersul său decât Domnul Bulumac. Nu este un reproș neapărat, nu-i cunosc, nu am nici prejudecăți, îmi expun opiniile, eventual o micuță expertiză politologică.
            Atât cât mă pricep, evident.

            +6 voturi
            +1
            -1
            • Chiar nu inteleg ce garantie poate oferi un fost procuror communist, ideolog PDL, basist infocat, fan Bivolaru, prietena de pahar cu Reding, data afara si din PPE #cel putin dupa informatiile mele, poate gresesc, nu am simpatii, nici prejudecati#…ba am dle ENola si aveti si dvs, altfel cum se poate sa uitati sa amintiti in aceasta analiza obiectiva faptul ca dl Wiener(care de altfel nu-mi displace nici mie)a fost in curtea lui Iotcu, stiti? ala cu tufa de trandafiri…ce a stiut ce n-a stiut, dar a fost acolo , director la SCJUA cu oaresce putere de decizie.

              +1 voturi
              +1
              -1
            • Înțeleg unde bateți, fără să intru în amănunte spun doar atât: dacă cineva are o faimă atât de proastă ca Doamna Macovei, asta in timp ce la UE este considerată una dintre cele mai performante parlamentare, pe mine mă pune pe gânduri. Cu cine este prietenă de pahar contează mai puțin, fan Băsescu a fost doar până când putea să fie, fiind singura care i-a opus un partid, nu doar vorbe, că a fost procuror înainte de 89 nu este automat compromițător. Cei trecuți de cincizeci au fost câte ceva și înainte de 89 – să te ferească sfântul de cei care n-au fost, dar acum au devenit – asta nu înseamnă automat că sunt compromiși. De fapt judecata asta de-a valma, atât de caracteristică societății în care trăim și suferim, face imposibilă orice discuție la obiect de la execuția sumară a lui Ceaușescu încoace.
              Desigur am. Și simpatii și prejudecăți. Nu știu foarte multe despre Domnul Wiener, de fapt între Domnia sa și Domnul Bulumac nu găsesc foarte multe diferențe, doar aceasta care poate fi pe deasupra rezultatul unei conjuncturi, nu o alegere neapărat deliberată, a faptului că Wiener a ales M10 iar Bulumac PSD-ul. Așa că nici prejudecățile, nici simpatiile mele n-au jucat mare rol în judecata mea. Doar faptul, eventual, pe care îl puteți considera o prejudecată antipatică; nu am încredere în PSD. Nu am avut de la început, nu am, însă mi-ar plăcea să pot avea. Măcar atât cât în Doamna Macovei.

              +2 voturi
              +1
              -1
    1. Băi, noroc cu campania asta, că mai aflăm şi noi despre oameni care nu spun nimic. De Falcă ştiam că nu face nimic, ori că face tâmpenii, dar de ăştia nu auziserăm. E bine, înseamnă că lumea e mică şi aflăm repede şi totul în campanie. Dar până acum? Eh, lasă că trece şi campania asta şi ne arată ei nouă… Ceva sigur ne arată!

      +4 voturi
      +1
      -1
      • Cam asta e ideea: nimeni nu este convins că îl va putea învinge pe Falcă.
        Adică stau prost cu prima regulă: ca să învingi trebuie să fi convins de la început că vei învinge. E ușor să pierzi știind că vei pierde, șpilul e să învingi când nimeni nu-ți dă vreo șansă.
        Exemple sunt destule chiar și în politica noastră recentă.
        Problema mea e că nimeni nu-mi insuflă această idee a câștigătorului. Însă dacă e așa, indiferent dacă sunt conștienți sau nu de asta, toți, nu doar cei folosiți, devin complicii celui pe care nu au tăria să-l învingă.

        +3 voturi
        +1
        -1
    2. In primul rand felicitari pentru articol.
      Totusi, nu vad cine l-ar putea da jos pe fuie malca. Bulumac?! Pai nene, astia or umplut cutiile postale cu un ziar de „divertisment, sport si politica” care ii plin de psd’isti si bulumaci(independenti desigur) in semn de campanie electorala.Mai bine se inscria direct in partid, sa nu fim luati chiar de fraieri.
      Atatia ani de la revolutie si habar nu au sa faca politica.Sa prezinti un program, sa ti-l asumi, sa dai explicatii in caz ca ajungi primar si sa respecti punct cu punct programul cu care ai castigat.Nimic, zero..
      Trist, foarte trist.
      Iar cand neica-nimeni de la brad ii va spulbera la alegeri (pentru ca asta se va intampla), toti vor fi dezamagiti, suparati samd.
      Cum spunea cineva pe aici, ii voi vota pe toti, sa nu se supere vreunul.

      +5 voturi
      +1
      -1
    3. Liselotte, un nume rar …

      … dat pisicilor, poate chiar un nume conspirativ sau cu intelesuri, nu tocmai la-ndemana oricarui proprietar de pisici, mai ales ca Liselotte are sapte ani.Aerul impregnat de fumuri de fripturi, s-a contopit de asta data cu cel al ‘’fumurilor’’ ortodoxe si, totodata, cu o trecere in revista a ‘’caporalilor’’ de la ‘’popota soldatilor’’ – ca ofiterii mananca in alt ‘’corp de cladire’’.Suprapunerile sunt doar chestiuni izvorate din anumite calcule si nu merita amintite.Cel care-i in ,,frunte,, va castiga, dar va castiga rusinos, tocmai ca si pisica Liselotte, ce sade-n iarba verde si miroase locul unde au stat ‘’obrajorii lui din dos’’!

      0 voturi
      +1
      -1
      • Într-adevăr un nume mai puțin obișnuit, și mai are încă două, asta pentru că se știe, o pisică cu un singur nume nu există, cu două nume e jalnică, trei este numărul de la care o pisică este o pisică.
        Cu toate acestea, recunosc spășit, îi spunem de obicei simplu Liz sau Lizi, iar după această efuziune de sinceritate trebuie să vă spun că Liz n-ar face niciodată ceva asemănător cu cele descrise de Dumneavoastră.
        Nu-și confundă niciodată deschiderile de la extreme, este de o curățenie și igienă exemplare, nu face caca acolo unde mănâncă și nici invers, iar acolo în poză chiar face exact ce se vede: paște!
        Și da, fericită, afirm eu cu hotărâre, chiar dacă pentru un simplu muritor izvoarele fericirii pisicești sunt nebănuite.

        +4 voturi
        +1
        -1
        • liselotte pare draguta, pisicile sunt fiinte putin fitoase dar destul de modeste, semiautonome, ele manca iarba(pasc) deobicei cand si-au stricat stomacul cu ceva greu de digerat, dar cred ca in general sunt fericite din motive simple: uneori de un soricel, alteori de un fluturas sau cine stie poate chiar de prietenia neobisnuita cu un catel.
          i-ati dat un nume frumos, nu stiu de ce ar suna conspirationist, o pisica nu prea se ocupa de din astea, poate gazda lor

          0 voturi
          +1
          -1
          • Mersi de punctul de vedere favorabil felin.
            Așa este, ele pasc să-și dreagă stomacul, nu folosesc pastile, ci remedii naturiste, iar asta fără trainer propriu și alte asemenea chestii de înlocuit instinctul și rațiunea.
            Mai vreau să vă asigur că nici gazda nu este conspiraționistă. A nu se confunda textul mai elaborat, îmbârligat în conformitate cu un anumit stil propriu și personal, cu intenții necurate și ascunse.
            Experiența mea îmi spune că, dimpotrivă, cei care conspiră nu sunt foarte preocupați de stil.

            +1 voturi
            +1
            -1
            • Rețin ideea cu cele două tururi, poimâne se pronunță CC, după aceea lucrurile vor fi și mai clare. Dacă vor fi două tururi, toate analizele de până acum trebuiesc reconsiderate.

              +1 voturi
              +1
              -1
    4. Iti dai seama unde are sediul,la My Place :))),asa ne putem da seama fiecare ce „caracter” are dupa cine misuna pe acolo si ce „bagabonti” ii sustine campania,mia bine avea sediu la „Relax” ca tot una era….Alegerea primarilor,este un nou capitol de-a alege alti hoti,care promit sustinatorilor votanti si campaniei ceva de genu „daca ies si ma ajuti sa ies primar,toate contractele le fac cu tine”…cam asa este….deci succes in borcanul cu miere.

      +2 voturi
      +1
      -1
      • Încerc să nu mă iau după chesti formale, exterioare, superficiale.
        Nu mă interesează unde este sediul, nici culoarea preferată a candidatului, vinul preferat, filmele urmărite, nici măcar comportamentul său în particular, între prieteni sau în familie.
        Pentru un administrator onest și competent astea sunt întâmplătoare, prea puțin decisive. Cu atât mai mult cu cât sunt manipulate în campania electorală pentru a lăsa o impresie favorabilă ființelor dotate cu mai puțină putere de pătrundere.
        Ceea ce mă interesează este ce spune și cum se raportează cele spuse la faptele sale.
        Aici am deocamdată probleme, Bulumac spune bine, dar faptele parcă îl cam contrazic, Wiener nu spune mare lucru, Luca doar vorbește, iar Caba este prea alunecos în ceea ce a spus și a făcut până acum.

        +2 voturi
        +1
        -1
          • Va dați seama ce disperare pe ăștia de la PSD Arad ca susțin drept candidat chiar pe ala care strigat în fata primăriei în urma tragediei de la Colectiv. Jos Ponta!Jos PSD! Mafia ucide! Criminalii!

            +3 voturi
            +1
            -1
          • Fără să fac din asta un capăt de țară – mai ales pentru că la Arad PSD nu are puterea pe care o are la nivel național și îndeosebi în Vechiul Regat – faptul că propulsat ca independent susținut de elemente ale societății civile, ajunge să fie susținut de PSD.
            Este, dacă vreți, păcatul originar al României postdecembriste: PSD și predecesorii, începând cu PCR, reprezintă tocmai opoziția la orice manifestare autentică a societății civile, alianța cu ei este întotdeauna un măr otrăvit, indiferent cât de puternic este cel care îi acceptă ca aliați( Nu se compară dar amintiți-vă: și Oprescu a fost un așa numit independent susținut de PSD pentru Primăria Bucureștilor iar la Arad singurul primar pesedist a fost independentul pastor Popa).
            Cum am mai spus-o aici într-un comentariu și Wiener a fost curtat de PSD, însă a ales M10 – cu care a cochetat la început, se pare, și Bulumac -, chiar dacă știa foarte bine că acest partid nu are nicio șansă la Arad.
            În concluzie: discursul lui Bulumac de înfierare a clasei politice corupte de până acum întră într-o contradicție tragică după ce acceptă susținerea partidului care este aproape un simbol al acestei corupții.

            +5 voturi
            +1
            -1
            • Realist vorbind cred ca constientizati si dumneavoastra ca un independent de capul sau nu are nicio sansa sa se lupte cu logistica si aparatul lui partid de talia PNL-ului.
              La primarie votez omul, la alegerile parlamentare votez partidul, la prezidentiale votez iarasi omul. Numai bine!

              0 voturi
              +1
              -1
            • Strict practic și perfect oportunist e corect ce spuneți, problema în sine însă e mult mai gravă: este sindromul cu dracul cu care treci puntea, un sindrom devenit pecetea politicii postdecembriste.
              Eu cred că până când nu suntem convinși că putem învinge răul opunându-i binele și nu răul mai mic, nu vom putea ieși din acest cerc vicios care ne prelungește agonia postcomunistă și care generează toate tarele de care suferim și ne plângem.

              +4 voturi
              +1
              -1
    5. Dle Enola, este o mare diferenta…dl Wiener a intrat in M10, pe cand dl Bulumac a ramas independent…dl Wiener a facut parte din sistem, pe cand dl Bulumac vine din mediul privat si nu din cel al asfaltatorilor transpartinici.
      Recunoasteti ca practic un canditat are sanse sa-l invinga pe Falca doar cu o larga sustinere …pai de unde daca nu de la partide? ne place nu ne place, asa functioneaza in toata lumea! restul e utopie cu binele si raul, alb si negru…am inteles, raul absolut e PSD…. care-i binele?
      Pastrand proportiile vreau sa va reamintesc ca a existat o coalitie antifascista SUA Anglia URSS…Aushwitzul a fost eliberat de armata rosie. Credeti ca pt bietii supravietuitori a contat ca n-au fost americanii?
      Vrem o alta administratie? o noua viziune pt orasul nostru? atunci trebuie sa fim pragmatici…daca nu, ne putem ruga sa plece Falca de bunavoie la toamna deputat si s-o luam de la capat cu alegerile locale…OMG!

      +3 voturi
      +1
      -1
      • Încep punctual de la capăt: nimic nu vă garantează că unul dintre cei 10 candidați, indiferent că vorbim de Bulumac, Caba sau Wiener, pe baza activității lor de până acum, vor reprezenta dacă înving aceea nouă viziune și administrație pentru oraș.
        Auschwitzul este un exemplu prost ales: la apropierea armatei sovietice toți cei care puteau umbla, inclusiv Domnul Wiesel, împreună cu tatăl său, au părăsit lagărul împreună cu garda SS de teama Armatei Roșii. Aceasta a găsit o tabără aproape goală cu câțiva supreviețuitori care nu mai erau în forță sau aveau alte așteptări de la sovietici.
        Binele public – despre asta vorbim aici, sper – este o comunitate conștientă de interesele sale superioare și gata să le realizeze prin controlul continuu activ asupra celor pe care i-a pus sau i-a ales să-i administreze.
        Susținerea vine din partea comunității, nu din cea a partidelor, ele vor puterea în interes de grup și nu se omoară cu interesul general.
        Diferența care, într-adevăr, a existat între Bulumac și Wiener, cel puțin formal, a fost desființată în momentul în care Domnul Bulumac s-a înțeles cu PSD-ul.
        Și în final, strict pentru Dumneavoastră: dacă considerați ca utopie diferența dintre bine și rău, credeți că aveți dreptul să vă considerați reprezentant al opiniei publice sau doar al unui singur candidat sau partid?
        Iar dacă răspunsul e cel din partea a doua, care-i baza morală de pe care vă arogați dreptul de a vorbi de o nouă viziune pentru oraș?

        +2 voturi
        +1
        -1
        • Fără doar și poate o analiză pertinentă. Dar în final nu este decât o părere pur personală.

          Este simplu sa amesteci des și viguros, în cocteilul multicolor al campaniei electorale. Poți analiza chiar și până la nivelul atomic, diversele scenarii „posibile”. Dar cu ce folos?

          Până la urmă avem ce avem și este timpul să investim încredere în cineva dacă vrem schimbare. Restul este joc de cuvinte și speculații mai mult sau mai puțin lipsite de substanță.

          Altfel rămânem cu analizele ca și până acum. Ce importanță are azi că o analiză de acum patru ani a fost corectă sau nu. Realitatea celor patru ani trecuți, a fost aceeași cu cea dinaintea lor. S-a continuat cu minciuna si hoția!

          O campanie electorală are nevoie nu doar de cuvinte lansate în lumea virtuală. Este nevoie de o susținere concretă în realitate. Ce oferă PSD-ul local lui Bulumac, este experiența practică din terenul de joc electoral. Fără ea șansele lui ar fi fost mult mai aproape de zero. A crede că ști, fără să fi făcut nici o dată, se numește amatorism, iar acesta nu produce decât în cel mai bun caz câteva procente. Și cred că știți că nu vorbesc vorbe. Căutați lista rezultatelor de la precedentele alegeri locale.

          În loc de concluzie.
          Eu merg pe intuiție personală. Pe feeling!
          Prefer să cred în cineva care a criticat pe toți ce au călcat în străchini, asumandu-si cuvintele in nume propriu, decât pe cineva care a fost inexistent în spațiul civic. Și mai prefer să cred că există un val de schimbare și în PSD.

          Cei de la M10 una spun și alta fac. Mi se pare că vor să-l înlocuiască pe Falcă cu un alt „Falcă”, doar să ajungă la butoane. Vorbesc despre doctrine politice de parcă ei au descoperit politica. Părerea mea? Abureală!

          +3 voturi
          +1
          -1
        • 1. Nu stiu de unde ati dedus ca m-as erija in opinia publica!? mi-am exprimat opinia personala
          2. Desi nu reprezint niciun partid politic- tocmai de aceea sustin un independent- va raspund si la a doua intrebare: baza morala a cetateanului cinstit, cu bun simt si cu taxele platite, care de 10 ani asista neputincios la degradarea progresiva si planificata a Aradului…care viseaza sa-si plimbe nepotii, nu sa-si parcheze SUVul in parcul Eminescu !

          0 voturi
          +1
          -1
          • ”…ne place nu ne place, asa functioneaza in toata lumea! restul e utopie cu binele si raul, alb si negru…”
            ”Vrem o alta administratie? o noua viziune pt orasul nostru? atunci trebuie sa fim pragmatici…”

            Acestea sunt citatele din intervenția Dumneavoastră pe baza cărora am dedus că încercați să exprimați mai mult decât o părere personală, respectiv ideea că relativizând diferența dintre bine și rău, considerând distincția o utopie, riscați să vă pierdeți baza morală.
            Nu am susținut și nu susțin sub nici o formă că nu aveți dreptul să vă expuneți opiniile, nici că nu sunteț moral, atrăgeam doar atenția că anumite formulări pripite pot schimba sensul și înțelesul textului.

            +1 voturi
            +1
            -1

    Scrie un comentariu

    8 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.