Încetinitorul de particule: De Zilele Aradului, fetele și băieții veseli ai primarului nostru neasemuit v-au urat un Heapy friday și un weak-end fericit

  de E. Nola | 27 august 2018, 8:28 AM | Încetinitorul de particule | Recomandările editorilor

  19

  Între timp s-a corectat, noi am salvat varianta originală a postării în care, radiind de fericire, un grup apropiat primarului nostru în haine de marcă, urează arădeanului generic un Heapy friday, restul cu sfârșitul slab fiind creația noastră în completare.

  Textul s-a corectat, zâmbetele mai puțin, așa cum postările din ultimele zile ale primarului în blugi și adidași de ceremonie zâmbesc fără încetare, descriind feeria arădeană de Zilele Aradului și pentru care, nu-i așa, se cuvine să-i mulțumim lui și echipei sale de zâmbăreți la comandă.

  Toate astea când se vorbeste din ce în ce mai mult despre analfabetismul funcțional care atacă societatea la vârf, o boală generală mai nou și care nu ține cont de apartenența de partid, cum tind să creadă unii.

  Și toate astea în mijlocul unei orgii festiviste menite să scoată în evidență performanțele administrației patronate de primarul în blugi, performanțe care ar trebui să aneantizeze impresia din ce în ce mai jalnică despre ultimii zece-douăzeci de ani ai orașului, perioadă în care Aradul a devenit dintr-un mare oraș cu tradiții și trecut, un orășel din ce în ce mai palid chiar si în comparația cu orașe mai mici -Alba Iulia, Sibiu, Deva – nu doar cu marile vecine, Timișoara și Oradea, cu care se afla în competiție din cele mai vechi timpuri.

  Analfabetismul funcțional nu se referă, așa cum se crede în general, la masele de oameni mai puțin școliți care au probleme cu înțelegerea unor texte mai complicate.

  Ei nu citesc Kant sau Proust, nici nu este treaba lor, problema e când ajungem la nivelul superior al oamenilor școliți, cu facultăți și doctorate, ajunși în poziții importante de unde iau decizii care afectează viața a sute de mii sau milioane de oameni.

  Și nici măcar nu este vorba de o greșeală de ortografie sau cuvânt prost înțeles – oricine o poate comite, chiar și un laureat al premiului Nobel –, ci de incapacitatea lor evidentă de a înțelege modul în care funcționează lucrurile, oamenii și societatea în general.

  Vorbim de fapt, la acest nivel crezut superior, de analfabetismul cultural-social și moral al elitei noastre politice și al profitorilor din jurul lor.

  Desigur, Viorica Dăncilă este exemplul absolut, din păcate – mi se pare o mare nedreptate ca prima româncă care ajunge prim-ministru să fie un exemplu de cum nu e voie să fie, aruncând astfel o umbră nemeritată peste mulțimea româncelor culte și deștepte care ar putea fi oricând prim-miniștrii de mare performanță –, cei mai de jos, cei locali sunt trecuți cu vederea, cu toate că într-o democrație autentică deciziile importante, cele care ating direct omul, se iau pe plan local.

  Vorbim de oameni care nu umblă la teatru, dar sunt entuziasmați că se joacă My Fair Lady la Arad în interpretarea timișorenilor, nici prin cap netrecându-le că se putea și cu arădenii, fiindcă avem și filarmonică și teatru, mai lipsea doar priceperea și nobilele intenții.

  În general, e vorba de oamenii aceia care zâmbesc „heapy” în prima fotografie și care sunt convinși că în Arad nu există cultură, ea trebuie importată de la Timișoara, București sau alte țări chiar, fiindcă artistii, performerii arădeni nu ating nivelul de interes al boborului local.

  Excepția este Zoli Lovas, este drept mai mult în calitate de maestru de ceremonii, nu în cea de artist în nume propriu, zilele noastre arădene fiind împăunate cu vedete aduse pe bani grei, în loc ca acești bani să ajungă să susțină cultura locală.

  Poate la început nu ar fi mare lucru, dar cu timpul, în mod cert, s-ar forma acea elită artistică, fie că e vorba de actori, muzicieni sau artiști plastici care să ofere ceva deosebit, dar local și să nu mai încerce să se gudure pe lângă administrație pentru a primi ceva fărămituri de la masa marilor „vedete”.

  De altfel, acest analfabetism cultural al administrației locale se vede cât se poate de bine și în calitatea investițiilor realizate pe parcursul anilor.

  Nu mai vorbim de pasarela peste Mureș spre nimic, nici de băncile de mii de euro, nici de pista de biciclete pentru sinucigași, venim acum cu stadionul Motorul, locul unde de câteva săptămâni joacă echipa de fotbal care poartă pe piept inscripția „Primăria Arad”.

  Dincolo de calitatea execrabilă a gazonului sintetic, fotoreporterii, locali de data aceasta, vin cu noi ilustrații despre calitatea absolut jenantă a edificiului modernizat ani la rând pentru a putea găzdui UTA până când se va termina într-un timp nedeterminat vestitul stadion construit de eternul Tehnodomus în piața care poartă, de altfel, numele echipei.

  Din câte se vede în fotografii, scaunele de plastic roșu sunt de fapt niste capcane care pot deveni arme letale în cazul în care fanul înfierbântat nu este destul de atent. Casante la maxim – cineva spunea că se sparg numai când mingea cade pe ele – odată rupte devin efectiv cuțite ascuțite așteptând victima inocentă.

  Desigur, e vorba aici și de niște bani, pentru că, să ne înțelegem, analfabetismul funcțional, cultural și moral nu înseamnă scăderea apetitului de înavuțire cu orice preț al omului.

  Dimpotrivă!

  Cu cât ești mai analfabet cu atât mai tare crezi că banii reprezintă totul….

   

  Videoul final ilustrează trashul (gunoi înseamnă, da) pe care dau banii analfabeții functionali în cultură

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Am o singură observație la comentariul dumneoavostră. Invitarea artiștilor Operei Naționale Române din Timișoara este un lucru onorant. Acum mulți de ani de zile operele și teatrele naționale din România aveau turnee în toată țara. Cred că acesta sau și acesta ar trebui să fie rolul unei instituții de cultură de rang național. Cred că este important că orașul nostru are, începând din acest an, Stagiunea lirică arădeană. Aradul nu are o operă, iar operă în concert nu este același lucru cu un spectacol de operă. E o diferență între Traviata în concert și un spectacol de operă. NU trebuie să se considere că artiștii Filarmonicii au fost lăsați deoparte, dimpotrivă publicului arădean i s-a oferit prilejul întâlnirii cu unele dintre cele mai reprezentative creaţii ale teatrului liric.

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Aveti perfecta dreptate, numai ca eu vizam ansamblul, poate nu trebuia sa dau neaparat exemplul acesta.
    Însa cunoscând sistemul din interior, vad minimalizarea arădenilor. De exemplu, mai multi artisti arădeni se gândesc de multa vreme ca teatrul in colaborare cu filarmonica sa realizeze spectacole muzicale, având in vedere interesul publicului pentru acest gen de teatru. Nemaivorbind ca astfel atat teatrul cat si filarmonica ar profita, avand in vedere interesul scazut al aradenilor atat pt teatru cat si pt concertele simfonice care nu sunt in aer liber. E vorba aici de o preocupare structurala care sa bage bani in fenomenul local, nu sa cheltuiasca bani multi pentru a aduce la Arad spectacole care doar atat fac – un spectacol – necontribuind la viata artistico-culturala locala.
    Bineinteles, asta nu inseamna ca renuntam la spectacole invitate, dar atunci am putea alege mai nuantat pe langa sustinerea vietii de spectacole arădene.
    Altfel spus, baiul nu e ca au venit timisorenii, ci ca aradenii nu sunt ajutati sa produca, sa performeze.
    Si ca in toate si aici e vorba inainte de toate de bani, administratia având responsabilitatea cheltuielii banilor arădeni astfel încât Aradul să profite cât mai mult din asta.

    +13 voturi
    +1
    -1
  2. Dl. Notaros are perfecta dreptate.

   Din pacate, viata cuturala locala se rezuma doar la echipa UTA care primeste din fonduri nerambursabile (DE FIECARE DATA cand solicita) BUGET DUBLU fata de toate fondurile alocate pentru CULTURA, culmea de la insttitutia numita CENTRUL MUNICIPAL DE CULTURA.

   Pai cum sa se dezvolte cultura in Arad? Cum sa castige artistii aradeni (chiar si experienta) daca ei nu au nici macar infrastructura minima necesara ?
   Cum sa profesionalizam cultura cand ea, la nivel institutional este condusa de oameni (platiti) care n-au habar de fenomenul cultural ?

   Sa nu mai vorbim despre bugetul proiectelor proprii ale CMCA, adica despre banii “aruncati” pe evenimente “asa zis culturale” care fac de fapt CONCURENTA NELOIALA ONG-urilor. Dar asta nu se vede din pacate.

   Asa ajungem sa ne dam seama ca artistul, performerul sau producatorul cultural autohton, trebuie sa se descurce cumva si nu sa stea cu mana intinsa la Primarie. Bine, dar din pacate, dupa conceptul autoritatilor si dupa regulile lor, deja consacrate, producatorul real de cultura TREBUIE SA FACA ASTA IN TIMPUL LIBER, in timp ce ei care SUNT PLATITI PENTRU ACEASTA pot sa faca INCULTURA din banii publici.

   Atunci vine automat pachetul de intrebari:
   Oare fondurile nerambursabile nu au scopul de a finanta proiecte culturale?
   Oare aceste fonduri nu ar trebui sa ajute la dezvoltarea infrastructurii ONG-urilor ?

   sau, poate ca asa e normal ca fondurile culturale sa se duca in cea mai mare parte la sport ?

   Fenomenul este foarte complex si ar trebui analizat serios intr-un dialog public cu toti cei interesati. Altfel continuam MANELIZAREA…

   +12 voturi
   +1
   -1
  3. Bine scris. Nu e la îndemâna oricui să scoată dintr-o greșeală de ortografie un material atât de amplu, în care să ajungă la calitatea scaunelor de pe un stadion și la My Fair Lady. Și invariabil la primarul Falcă, a cărui persoană în mod necesar are legătură cu zâmbetele și hainele, neaparat de firmă, ale celor din poză. Apropo! De unde Dumnezeu ați tras concluzia asta gratuită, în stil proletar revoltat, legată de marca hainelor? Nu de alta dar poza nu susține așa ceva. Cât despre My Fair Lady să știți că se juca și acum 30 de ani în Arad și tot de către artiștii din Timișoara. Și sper să nu fiți dezamăgit dar unii, chiar dintre cei din poză, mergeau și atunci la spectacole și merg și acum. Și, șocant, își plătesc biletul!
   Că o fi fost o greșeală… poate. Nu e de aplaudat. Dacă s-a corectat, e f bine. Ar fi excelent daca s-ar corecta așa de ușor și cele facute de doamna V.V. Dăncilă și circul comic-grotesc care este actualul guvern.
   Urât este că, din dorința dumneavoastră de a nu lăsa să vă scape nici o ocazie de a da cu pietre, sunteți dispus a generaliza, a picta oamenii la grămadă în aceleași culori, fără a vă păsa că unii, poate chiar din poza comentată, nici măcar nu sunt persoane publice, sau nu au implicare în administrația locală și contrar opiniilor dumneavoastră manifeste, nu au profitat nici cu 1 leu de pe urma ei.
   Asigurându-vă de o deplină considerație și în continuare cu zâmbetul pe buze…
   Al dvs. fidel cititor

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Mersi si pentru aprecieri si pentru comentariul foarte pertinent si nuanțat.
    Văd ca singurul lucru ce îmi reproșați – și vă înțeleg ca liberal – este că, discutând problemele noastre locale, ajung mereu la Domnul Falcă.
    Să știți ca treaba asta mă deranjează și pe mine, chiar mă deprimă, dar, din păcate, are o explicație simplă si cât se poate de reală: Domnul Facă fiind tartorele, omul politic nr1 al Aradului, omul care concentrează în mâinile sale tot ce mișcă în Arad, e firesc ca la capătul firului să dai mereu de el.
    Firesc în această logică, desigur, altfel este perfect anormal, în fond un primar, chiar dacă este șeful județean al partidului, nu ar trebui sa se comporte ca un Naș, numai că, vedeți Dumneavoastră, din acest punct de vedere nu prea mai sunt diferențe între PSD și PNL, singura diferență fiind că PNL-ul are înca mai puține județe unde taie și spânzură, respectiv, nefiind la guvernare, nu are pârghiile administrative centrale la dispoziție.
    Legat de haine cu brand, uitati-vă cu atenție la poza în care Zoli Lovas îi predă simbolic diploma si veți vedea exact despre ce vorbesc. Șî nu e vorba că aș avea ceva împotriva acestor haine, numai că pentru primarul unui oraș mare acest dandysm întârziat dă ca dracu, ca să-l citez pe primul șef de partid al Domnului Falcă.
    Se încadrează în ceea ce am numit analfabetism cultural (stilistic, mai precis) funcțional, deci se leagă, cum ar veni…
    E vorba aici chiar de analiză, de stabilirea faptului ca Domnul Falcă, prin comportament, vestimentație, discurs contrazice exact imaginea pe care o propagă prin toate celelalte canale – inclusiv postările subalternilor mai puțin atenți la ortografia englezească -, cea care il propune ca un om al poporului si al comunitatii, preocupat doar de binele comun.
    Cum să vă spun mai simplu: dacă era asa, nu venea in blugi si adidași, respectiv tricou sportiv la ceremonia respectivă.
    Mai bine se imbrăca, precum actorii, in ceva de epoca. Dar, Domnul Falca nefiind jucăuș, precum Moisescu și neavând simțul umorului, precum Branc, era și mai bine dacă venea intru-un costum elegant de vară, putea să fie și de brand, dar elegant si adecvat să fie…

    +6 voturi
    +1
    -1
    • Nu era chiar singurul meu reproș, dacă recitiți comentariul, dar înțeleg că este singurul la care aveți răspuns. 😊
     E firesc să dai de Falcă, așa cum spuneți, mai ales când ții cu tot dinadinsul la asta! Și arhiva site-ului dvs. oferă destule exemple, asupra cărora nu are sens să insist acum.
     Mi-aș permite totuși o observație! Cred că întreaga dezbatere publică arădeană are de suferit când reducem totul la o singură persoană. Fără a vă contrazice legat de importanța și influența acestei persoane, cu bune și cu rele, în viața publică arădeană, discuția despre ne place sau nu Gheorghe Falcă (care probabil ca va mai continua mult timp) ar merita asezonată cu teme noi și dezbateri proaspete. Fie ele în notă critică sau constructivă. Și aici rolul dumneavoastră, al presei, ar fi esențial dacă ar fi luat în serios. Vă asigur că sunt suficiente subiecte care ar merita atenția obiectivă și critică a presei, unele mult mai de substanță decât cele cu notă de cancan care reprezintă majoritatea covâșitoare a materialelor publicate. Doar că acelea necesită alt nivel de implicare, de muncă și de înțelegere decât comentarea unei poze sau redarea unor materiale primite de-a gata. Și vă rog să nu priviți aceste remarci ca o critică adusă editorialistului ci mai mult celorlalți jurnaliști, în a căror activitate este cu sigurnață loc de mai bine. (Iată! Nu sunt un bun strateg în a îmi câștiga simpatia jurnaliștilor…)

     --1 voturi
     +1
     -1
     • Nu este cazul să vă faceti probleme pentru jurnalisti.
      Cei care sunt adevărati, vă inteleg, cei care sunt vănduti, nu recunosc chiar dacă înțeleg…
      Celelalte observatii le-am subsumat ideii că generalizez nepermis și proletar, nu am vrut nici să vă atrag atentia asupra faptului că ati interpretat eronat câteva expresii.
      Nu am spus că cei din fotografia primă sunt in haine de marcă, nici nu am spus ca au castigat de pe urma amicitiei cu Falcă, am sustinut doar ca sunt pe post de tucălari. Si m-am gandit inainte de toate la doua personaje de acolo despre care se stie că au un rol bine definit in “organigrama” PNL Arad.
      Si care nu este de mult PNL-ul cel de dinaintea lui Falca.
      Trebuie sa va spun ca nu ati inteles nici ideea insistentei cu Falcă.
      Ce sa “tematizezi” despre chestii care nu au treabă cu el când mai nou -absolut nefiresc – totul are treabă cu el.
      Vorbesti de Zilele Aradului, dai de el, vorbesti de drumuri, acolo e, vorbesti de teatru si filarmonica, tot de el dai, vorbesti de UTA, el centreaza, el dă cu capul.
      Eu stiu ca este greu să recunosti, ca liberal adevarat ce esti, ca PNL-ul arădean nu este nici liberal, nici democrat și cu atât mai puțin național, ca prin Gheorghe Falcă promoveaza un sistem autoritar-clientelar care are tendinta sa controleze totul.
      A, sa vorbim despre productia de struguri de anul acesta sau despre pesta porcina?
      Ar fi o varianta, numai sa retineti, pe noi nu ne plateste nimeni sa vorbim pe lânga subiect, daca vrem sa ne mentinem intre publicatii cu “obligatii” trebuie sa insistam pe teme adevarate, grele si de care depinde viata noastra in orasul si judetul acesta.
      A, ca Dragnea, a ca Viorica Dancila….cercetati mai atent, am scris si scriem si despre ei, dar noi suntem un site aradean, nu national, temele nostre vizeaza Aradul înainte de toate și nu e vina noastra că în Arad Falca e in toate… și cum ziceti va fi incă mult timp.
      Eu nu sunt atât de pesimist…

      +4 voturi
      +1
      -1
   • Acuma observ, dacă tot vorbim de corectat.
    E mai rău decât am presupus: s-a corectat doar Happy (din Heapy), dar Friday a rămas cu literă mică.
    Faptul ca cel care s-a exteriorizat cu aceasta postare nu stie ca englezii scriu zilele si lunile cu litera mare este ilustrația cea mai bună la ceea ce vorbirăm noi aici: analfabetismul funcțional.

    +6 voturi
    +1
    -1
  4. Din păcate, analfabetismul funcțional este prezent în orice domeniu al vieții sociale arădene (dar putem extrapola fără risc de greșeală la întreaga Românie). De ce? Pentru că sunt puși în funcții de decizie și de execuție oameni nepricepuți, pe care-i recomandă doar pupincurismul politic sau nepotismul. Chestia nu-i doar la PNL, ci și la PSD (vezi nulitățile din Guvern sau, mai aproape de noi, din Prefectura Arad și din instituțiile descentralizate ce depind de Guvern). Și dacă în articol s-a focalizat (corect și de apreciat) pe cultură, vreau să mă refer acum doar la unul din aspectele culturale cele mai accesibile publicului, și anume televiziunea. În poză, pe lângă Giani, Ela și alți doi epigoni fălkiști, apare Lazăr Faur. Dacă mai erau Ando și Ghi(u)ea, întregeau bi(tri)nomul televiziunilor arădene (una defunctă, una în moarte clinică și una care-și târâie cu greu zilele apelând la imagini de arhivă). De câte ori butonez telecomanda și ajung la TV Arad, mă apucă dracii pe Lazăr Faur și pe Ghi(u)lea, care manageriază (prost!) singurul post TV din Arad. Ce să văd acolo? Emisiunile de știri sunt puține și execrabil redactate, imaginile nu concordă cu titrajul, abundă arhiva, cele mai multe filmări de actualitate sunt discursurile elucubrante ale lui Falcă. Emisiunile de cultură se învârt în jurul acelorași evenimente populiste dedicate Faraonului și ciracilor săi din CLM și CJA, ca și cele de reportaj, turism, urbanism sau voluntariat. Și cu asta am cam încheiat paleta arădeană de oferte TV. A, da, mai apare în show matahala în blugi de la emisiunea cu același nume și dive locale precum Diana sau Nico, cu emisiuni expirate (de mult) de fashion sau folclor. Plictiseală totală la TV Arad, lipsă de profesionalism și de preocupare față de cetățenii Aradului, care ar vrea să vadă lucruri adevărate și interesante la televiziunea plătită din banii lor.

   +8 voturi
   +1
   -1
  5. Risipa de energie sa așteptați schimbare de la stânga comunista sau cea europeana!Ce amfacut stanga de 100 de ani?Crime in masa si continua sa faca prin munca si votul nostru!Cat mai faceți jocul acestor criminali care au omorât strămoșii noștri,istoria,viitorul!In loc sa informați si sa formați corect va dați de ceasul morții ca nu se întâmpla nimic!Pai voi care faceți presa cum formați?cum informați?Dar ce vorbim ,de fapt pana de la vlădică la opinca nu se pune problema constituirii unei drepte creștine nu socialiste,pana nu se discuta de presa,nu se informează sa nu așteptam ceva de la stânga antihrista!Nimeni in istoria omenirii nu a făcut pentru umanitate cat a făcut Hristos si mulțumirea este ca toți nu mai vor sa audă de El.Închis cat mai adânc in cugetul nostru așteptam ajutorul de la extratereștri in loc sa ne apropiem de credință ortodoxa care ne-a ținut uniti si frumos sute de anii!Continuați in tonul acesta si peste 5 ani veți ajunge la nonsens!Nu vedeți ca lumea trebuie sa se prăbușească de la vârf ca sa poată venii antihristul sa aducă, ,,ordinea,,?Lumea luminata de Hristos trebuie distrusa ca sa vina cea iluminata de oculta si sa înrobească pe cei care nu au duhul lui Hristos!E așa de simplu.Deci fiecare pentru cine se pregătește de acela sa vorbească si sa muncească!Cine vrea sa se sfințească sa se sfințească împreună cu munca lui iar cine vrea sa păcătuiască la fel!Restul este manipulare pentru prostime sa se justifice bani furați de la noi!

   --1 voturi
   +1
   -1
   • Dincolo de faptul ca vorbiți pe lânga subiect, susțineți niste aberații chiar din punctul de vedere al creștinismului.
    Stânga si dreapta sunt determinații politice europene, nu religioase, stânga nu are rost fără dreapta si invers. Excese au fost de ambele parți, se numesc în politică extreme si se repudiază atât de dreapta cât si de stânga.
    Extrema dreapta înseamnă fascism sau nazism, extrema stânga comunism, însă societate moderna a primit câte ceva din ambele direcții: de la social-democratie (stânga) reglementarea muncii și a asitenței sociale (ziua de munca de opt ore, pensii, asistență, ajutoare sociale, drepturi pt femei egale cu barbații etc), de la crestin-democrație echilibru si tradiție.
    A amesteca acum, la începutul secolului XXI, religia cu politica este un anacronism caracteristic analfabetismului funcțional, nemaivorbind de faptul ca tunci când vine vorba de Islam, avem exemplul clasic pentru la ce se poate ajunge astfel.
    Ar fi cazul ca cei care exalta biserica proprie, defininind-o ca factor politic sa se decidă daca sunt de acord cu islamizarea – nu e vorba de migrație, ci de rolul acordat religiei în viața politică – Europei.

    +2 voturi
    +1
    -1
   • Eu nu știu ce ar trebui făcut. Nu am soluții! Dar văd că dumneavoastră știți exact ce trebuie făcut și atunci îmi permit să vă pun câteva întrebări.
    1. Cei dă dreapta nu au omorât meleoane „fără număr” de oameni în numele „dreptății LOR”? Nu au plecat pe drumul pribegiei milioane de oameni, doar fiindcă au avut curajul să „gândească altfel decât Puterea”?
    2. În numele „Lui” (indiferent ce nume i-a fost atribuit) nu au fost căsăpite alte zeci și zeci de milioane de vieți? Atrocități greu de prezentat în cuvinte sau imagini. Fiindcă … „ar putea să ne afecteze emoțional???”.

    Părerea mea?
    Atăta timp cât în numele unei ideologii ești gata să scoți mațele unui Om, nu poate fi nici mai bine și în orice caz nu poate fi corect. Ura, războiul, sau scindarea unei națiuni în „tabere Pro și Contra”, nu au rezolvat nimic în istoria omenirii. Au mutat doar Puterea Decizională din mâinile unora sau a altora. Iar sângele nevinovaților (proștilor) a curs pe toate câmpurile de luptă.

    0 voturi
    +1
    -1
  6. Hopa cineva ii închise gura cuiva ce avea de reproșat articolului.
   Oare domnu cu pricina se regăsește în comentariul respectiv?
   Mare dreptate aveți Domnule Raducanu.
   Nu știu când scăpăm tara asta de toți acești conducători pupincuriști, analfabeți, cu facultăți făcute la vârsta a doua pe bani.
   Deaia acești politicieni de carton nu vor a creaia oameni adevărați intelectuali, pricepuți sa iubească cultura și tot ce înseamnă neamul acesta deoarece cine dracu iar mai vota dacă tara asta sar deșteapta

   +3 voturi
   +1
   -1
  7. Se pare ca va ars ultimul comentariu!Ne-a trebuit 20de ani sa pricepem ca vechea stânga urla la noua stânga camuflata în ,,dreapta,,ca sa le facem galerie și să muncim pentru ei!Gata, nu mai vrem minciuna voastră!Nu sunteți în stare sa faceți nimic numai sa furați si sa înșelați poporul la fiecare alegere!Ori dreapta creștină este din mijlocul poporului!Când marginali vor ajunge centrali citiți tot la Eminescum ce se întâmpla!Cenzurați ca este incorect politic!

   --1 voturi
   +1
   -1
   • Cred ca ar fi bine să va organizați timpul astfel încât sa va puteți exersa în expunerea pe îndelete a ideilor.
    În felul în care va expuneti acuma, e greu sa va urmareasca cineva dincolo de conceptele neîngurgitate cu care operați alandala.
    Inclusiv ideea ca arde.
    Ce sa arda, Domnul meu, faptul ca nici Dumneavoastra nu prea stiti ce vreți sa spuneți?
    În ceea ce ma priveste, îmi cam dau seama, dar asta pentru ca am experiență multa în domeniu.

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.