vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule: 3B (Bibarț, Bîlcea, Bulbuc) la munte și la mare, Eroul Necunoscut și Marin Lupaș în goana după Primărie

  Eroul Necunoscut ar putea fi și unul foarte cunoscut dacă USR-ul arădean ajunge la concluzia că dintre toți necunoscuții, totuși mai cunoscutul doctor Wiener ar fi soluția ideală. Nu știm însă la ce concluzie va ajunge, având în vedere că sunt împrăștiați cu toții în cele patru zări, nemaivorbind de sezonul concediilor care între timp s-a declanșat pe nesimțite. Și nemaivorbind de faptul că doctorul face treabă și în parlament, o afirmație cel puțin riscantă despre toți ceilalți parlamentari arădeni.

  Marin Lupas

  Cu Marin Lupaș treaba e și mai încurcată. Este evident ca omul le are cu multe, este manierat și elegant, în opoziție eclatantă cu Umbra lui Falcă la Aradul Nou, sunt unii însă care îl consideră cam prea moale, prea elegant și conciliant pentru un Arad care, precum pasărea aceea care doar mălai visează, trebuie să renască din propria-i cenușă împrăștiată mai nou între București și Bruxelles. Pe urmă a plecat de la PSD, lăsându-l pe Căprar în tandrețuri cu Fifor, ajungând în cele din urmă, oarecum pe ocolite, la Pro România lui Ponta, o grupare acolo a celor care au plecat tot ca el, de voie, de nevoie, tot din PSD.

  Este drept, cu Fifor nu mai e nimic de făcut. Văzut până nu de mult ca barosul PSD de la Arad, cel care va sparge lunga domnie al celui alintat pe aici „faraonul”, omul e bine, mersi, la București, proaspăt uns secretar general al partidului, este cât se poate de clar că de acum încolo, scăpat ca prin urechile acului de vârtejul creat prin dispariția lui Dragnea, Domnul Fifor are alte ambiții și năzuințe, nu se demite el cu un post de primar undeva la Dracu-n praznic chiar dacă Dracul tocmai și-a mutat praznicul de acolo la Bruxelles.

  Poate că e și mai bine așa, în fond cu Fifor în frunte PSD-ul din Arad ar fi avut închise căile unor alianțe, respectiv posibilitatea ca în spiritul lor tradițional să mizeze pe un candidat din afara partidului, dar cu sufletul plin de iubirea de seamăn, mai ales dacă acela seamănă cu el. Doar așa reintră Domnul Lupaș în ecuație, prin ușa din dos a alianțelor inadmisibile, dar cu atât mai bănoase și eficiente pe termen scurt.

  Având toate acestea în minte și în inimă, revenim asupra celor trei B menționați în titlu, nu de alta, dar lupta nu s-a terminat nici acolo. Până în primăvara viitoare mai este timp, Bibarț se poate reinventa, având în vedere apropierea sa de cel care la un moment dat a fost considerat păpușarul numărul unu al politicii românești – de Coldea vorbim, desigur – Bîlcea se poate trezi cu o opoziție care nu mai poate fi anihilată de la Bruxelles sau București, chiar dacă sau cu atât mai mult cu cât Johannis va învinge en fanfare, câștigând prin asta o poziție de forță pe care niciun președinte nu o are în primul mandat. Semnele nu sunt prea bune pentru vicepreședintele județului, fosta sa soție, spre deosebire de cea a fostului primar, se manifestă plenar pe FB, Bîlcea fiind nevoit să contracareze atentatul ei la imaginea fostului soț printr-un articol de igienizare apărut contra cost în presa locală simțitoare și degrabă săritoare.

  ARADCU 00 PNL BIBART CIONCA BILCEA FALCA LU10IUN 29

  Având în vedere și situația Geaninei Pistru, cam multe probleme de familie în marea familie liberală de la Arad, probleme care ar putea influența poziția viitoare a comunităților neoprotestante locale față de cei pe care i-au susținut la ultimele alegeri locale.

  Cu alte cuvinte, chiar dacă sau poate tocmai pentru că mai este mult până departe, meciul de la Arad pentru postul lăsat liber de cel care a identificat rapid femeia cea mai atrăgătoare – prin poziție, desigur – din parlamentul european este departe de a fi jucat.

  Relația de la Arad dintre PNL și USR-PLUS diferă esențial de cea de pe plan național. Dacă pe acel plan cele două forțe politice au un dușman comun în PSD, la Arad USR trebuie să se alieze cu PSD-ul și cu celelalte partide aflate în minoritate pentru a putea sparge monopolul de 15 ani al grupării hibridoide în care de fapt domină tot spiritul stângist-mafiotic al PD-ului desprins din PSD, chiar dacă hainele și culorile peneliste în care s-au înțolit pe aici ascund acest fapt observatorului superficial.

  MONTAJ

  Prin urmare, ne putem aștepta în aceasta goană după Primăria lăsată nepăzită de Falcă la orice în anul care vine. În joc poate intra și ex-soțul Geaninei Pistru, în fond acesta a părăsit PNL-ul, înscriindu-se în ALDE mai mult de nevoie, realizând în cele din urmă că primarul de trei ori reales nu are nevoie de colaboratori și colegi, ci de subalterni care vin cu banul pentru acele posturi strict controlate care li se oferă contra cost.

  Și mai rămâne, desigur, Eroul Necunoscut, cel căutat de USR-ul arădean în pană de idei și de oameni, prezentat ca singura șansă pentru ca arădenii și Aradul să nu se mai plângă că rămân de căruță observând Oradea și Timișoara, numai că, așa cum ne demonstrează lunga istorie a circului politic de la noi, din aceste pălării, chiar dacă se numesc alegeri preliminare, se scot de obicei iepurași, niciodată tigri…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Prioritățile Aradului sunt destul de clare și greu de contestat:
   -Renovarea centrului istoric
   -Revitalizarea ștrandului Neptun
   -Repunerea cetății în circuitul civil și introducrea în circuitul turistic
   -Aeroportul Arad
   -Sistemul de sănătate

   Cine va veni cu soluții concrete la aceste probleme va câștiga alegerile locale, dacă poate demonstra prin activitatea de până acum interes față de problemele urbei (și bineînțeles dacă electoratul arădean s-a maturizat după ce s-a „ars” de trei-patru ori 🙂 )

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Nu cred ca poate sa ii vina mintea la cap electoratului arădean după acești 12 ani groaznici votand ca și chiori un om pe care și în momentul de fata îl vad ca și pe mesia.
   Chiar sunt stupefiat sa vad ca uni chiar cred ca tovarășul ce a plecat la Bruxelles este un mafalda.
   Nu pot sa înțeleg cum dar acum i-mi dau seama ca acești votaci sunt tot timpul legați la ochi și când votează și când merg pe strada și vad ca acest oraș arata ca un sătuc de munte unde nu se întâmplă nimic bun.
   Acum cred ca nici asa nu o sa mai avem fonduri europene ca tovarășu mafalda o sa le zică la aia de la Bruxelles ca nu e bine pe fonduri investițiile cele mai bune sunt pe BERD. Se poate sifona!!!!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.