duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Începe evaluarea elevilor de clasa a VI-a. Probele se susţin cu prezenţă fizică

  de Special Arad | 12 mai 2021, 8:06 AM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Evaluarea naţională a elevilor care au încheiat clasa a VI-a începe, miercuri, cu proba scrisă de Limbă şi comunicare.

  Proba la Matematică şi ştiinţele naturii este programată joi.

  Cele două teste vizează evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscrişi în clasa a VI-a la începutul anului şcolar, susține Ministerul Educaţiei.

  ”Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi”, a instituției.

  Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

  Durata alocată rezolvării acestora este de o oră.

  În perioada următoare, vor urma evaluările la clasele a IV-a și a II-a.

  sursa: Europa FM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.