Încep, în sfârșit, lucrările de reabilitare a celor două clădiri care găzduiesc secțiile ORL și Dermatologie

  După cum anunțam în iulie, după 3 ani de pregătiri, Primăria a predat amplasamentul pentru demararea reabilitării secțiilor ORL și Dermatologie, aflate în clădirile monument istoric din Piața Mihai Viteazu, respectiv str. T. Vladimirescu. Iată că în aceste zile firma care a fost desemnată cîștigătoare, Hantig Electricservice, a început să treacă la treabă și montează schelele, lucrările fiind estimate să dureze un an.

  Reamintim că cele două clădiri care găzduiesc secțiile Oftalmologie, Oncologie, respectiv Dermatologie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, au fost construite în anii 1905 şi 1913, după planurile arhitectului arădean, de etnie sârbă, Milan Tabaković (cunoscut și pentru realizarea Palatului Neumann, Biserica Catolică Anton de Padova, Templul Masonilor etc.). Acestea au fost realizate în stil secession, cu elemente decorative realizate din tencuială sau din ceramică glazurată colorată (albastru de Prusia), cărămidă aparentă la nivelul demisolului și la nivelul pervazelor ferestrelor și marmură de Moneasa la nivelul soclului.

  Lucrările de reabilitare se referă momentan doar la exterior, mai exact la nivelul acoperișului și a fațadei, iar termenul de finalizare este 26 iunie 2021. Investiția se ridică la 613.000 de euro (2.969.590 lei cu TVA), bani din bugetul Municipiului Arad.

  „Între lucrările necesare reparaţiilor capitale asupra faţadelor ambelor clădiri enumerăm: înlocuirea parţială a învelitorii din ţiglă ceramică arsă de tip solzi, la corpurile adosate clădirii ORL, înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor pentru toate învelitorile, lucrările de reparaţie /refacere a finisajelor exterioare (tencuieli pe bază de var-ciment, nisip, perlite; placaje soclu marmură de Moneasa; elemente decorative), reparaţii/ refaceri/ înlocuiri pentru tâmplăriile exterioare din lemn masiv (ferestre, uşi, porţi);, reparaţii/ recondiţionări ale tâmplăriilor exterioare metalice (uşi), ferestre şi uşi din lemn noi (reconstituire după elemente-martor existente), ferestre şi uşi metalice noi (asimilabile elementelor existente originare sau prin analogie cu alte exemple din apropiere, caracteristice perioadei sfârşitului de sec. XIX)”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

  Despre fima constructoare, Hantig Electricservice SRL, știm că este din Sânnicolau Mare și că activează din 2009, fiind cunoscută, de exemplu, pentru elaboarea documentației tehnico-economice și a lucrărilor pentru devierea rețelei electrice, în cadrul modernizării Drumului Județean 687 (Satuhalam-Hunedoara-Calan).

  Proiectantul general pentru reabilitarea secțiilor ORL/Dermatologie este Studio Art Construct SRL, o firmă cu sediul în București, fiind cunoscută pentru proiectarea și asistența tehnică a sediului Asociației de Dezvoltare Regională (ADR) Muntenia, întocmirea de documentații tehnice pentru Universitatea Oradea, sau pentru proiectarea unor locuințe modulare pentru Primăria Cernavodă.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Rahat electoral. Pe lângă faptul că investiția e semi inutilă, nu au ce sa caute 2 secții clinice din care una cu profil chirurgical (!) în clădirile alea depășite total. Pur și simplu oricâti bani ar băga în ele nu vor fi niciodată la un standard semi decent pentru că n-au fost concepute sa fie spitale. Jenant, ca totul din Arad

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Si totusi care este firma de constructii ?
   Hantig Electricservice SRL are Cod CAEN 4321 – Lucrari de instalatii electrice
   Această clasă include lucrările de instalații electrice în toate tipurile de clădiri și lucrarile de geniu civil:

   instalații (cablaje) electrice și de armături electrice
   instalații (cablaje) pentru telecomunicații
   instalații (cablaje) pentru rețele de calculatoare și televiziune prin cablu, inclusiv cu fibre optice
   antene satelit
   sisteme de iluminat
   alarme de semnalizare a incendiilor
   alarme antiefracție
   iluminat stradal și semnalizatoare electrice
   sisteme de iluminat al pistelor din aeroporturi
   Această clasă include de asemenea:

   conectarea (racordarea) aparatelor electrice și a echipamentului casnic, inclusiv sisteme de încălzire prin pardoseli
   Iar SC Studio Art Construct SRL are clasa Cod CAEN 7111 Activitati de arhitectura

   Aceasta clasa include:
   -consultanta pentru activitati de arhitectura:
   -planuri si proiecte pentru cladiri
   -planuri de urbanism si amenajarea teritoriului
   Si totusi cine va executa lucrarile de mai jos ?
   „Între lucrările necesare reparaţiilor capitale asupra faţadelor ambelor clădiri enumerăm: înlocuirea parţială a învelitorii din ţiglă ceramică arsă de tip solzi, la corpurile adosate clădirii ORL, înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor pentru toate învelitorile, lucrările de reparaţie /refacere a finisajelor exterioare (tencuieli pe bază de var-ciment, nisip, perlite; placaje soclu marmură de Moneasa; elemente decorative), reparaţii/ refaceri/ înlocuiri pentru tâmplăriile exterioare din lemn masiv (ferestre, uşi, porţi);, reparaţii/ recondiţionări ale tâmplăriilor exterioare metalice (uşi), ferestre şi uşi din lemn noi (reconstituire după elemente-martor existente), ferestre şi uşi metalice noi (asimilabile elementelor existente originare sau prin analogie cu alte exemple din apropiere, caracteristice perioadei sfârşitului de sec. XIX)”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Aveți dreptate! CARE ESTE FIRMA DE CONSTRUCȚII CARE ESTE ELIGIBILĂ SĂ EXCUTE LUCRĂRI DE RENOVARE LA CLĂDIRILE DE PATRIMONIU??? Pe documente și CV-urile angajaților. Adică meseriași având calificarea de restaurator monumente istorici și clădiri de patrimoniu.
    .
    Cum?! Oricine o poate face?! .. orice alcoolist, de nu se apucă de lucru până nu bagă un litru din „…berea oamenilor puternici”?
    .
    De aia la noi „renovările” din era „Regenerării Urbane” țin cel mult cinci ani … și la EI, doar garanția lucrărilor este pe 10-15 ani. Asta, doar așa, ca reacție la toate aceste abureli/minciuni cu care ne bombardează în presa locală, mafia falca, prin dăștepții de la Lexus, ce din necalificați au ajuns mare firmă-mare de PR.

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.