Update După trei ore, incendiul de pe Tarafului a fost lichidat. Pompierii au salvat astfel o fermă de animale, un bloc și casele din împrejurimi

  de Special Arad | 28 June 2022, 3:23 PM | Știri Arad

  0

  (foto: ISU Arad)

  La doar câteva minute după ce căutarea unei minore rătăcite în zona 3 Insule s-a încheiat, pompierii arădeni au fost chemați de urgență la un incendiu de vegetație uscată, cu posibilitate de extindere la o casă, pe strada Tarafului.

  Se deplasează Detașamentul din Arad cu autospecialele AT5003, A9000, descarcerarea ușoară și SVSU Fântânele. În sprijinul echipajelor de pompieri s-a deplasat ulterior încă o autospecială de stingere cu apă și spumă, cu patru subofițeri, precum și un echipaj SMURD.

  Acesta e al doilea incendiu de vegetație uscată în această săptămână. Ieri, pompierii au fost chemați în localitatea Sânmartin, unde un localnic a încercat să-și curețe terenul prin metoda „incendiul”, dar a reușit să-și dea foc la casă.

  UPDATE

  Incendiul a fost lichidat. Intervenția a durat aproximativ trei ore, fiind îngreunată din cauza vântului, anunță ISU Arad.

  Profesionalismul pompierilor arădeni a făcut ca incendiul să nu afecteze imobilele din vecinătate, salvând astfel o fermă de animale, un bloc și casele din împrejurimi. Au ars, aproximativ, 2 hectare de vegetație uscată și deșeuri.

  Cauza probabilă de producere a incendiului: folosirea sursei de aprindere în mod intenționat.

  În speță, mai multe persoane au aprins cabluri și alte materiale în scopul recuperării fierului, cauzând astfel un incendiu care se putea solda cu victime omenești și pagube materiale însemnate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.