Update Incendiu de vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 500 de mp, în Subcetate

  de Special Arad | 27 August 2022, 8:00 PM | Știri Arad

  0

  (foto: ISU Arad)

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad anunță că Detașamentul de pompieri Arad intervine la un incendiu de vegetație uscată în municipiul Arad, strada Cetății, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, 3 subofițeri și 2 soldați.

  Incendiul se manifestă la vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 500 de mp.

  „Din cauza terenului greu accesibil, pompieri militari arădeni sunt nevoiți să intervină cu pliciuri și automizoare pentru localizarea și lichidarea incendiului”, informează Klein Ruxandra, purtătorul de cuvânt ISU Arad.

  UPDATE

  Pompierii arădeni au reușit să stingă focul, dar au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată.

  De altfel, ISU Arad anunță că pompierii militari arădeni au intervenit în cursul acestei seri, în jurul orei 20:45, pentru lichidarea unui alt incendiu izbucnit la vegetație uscată, tot în municipiul Arad, în zona Micălaca (în spatele fostului magazin Billa). Și acel incendiu a fost lichidat prompt, în aproximativ 10 minute de la sosirea echipajului, însă au ars aproximativ 10 mp de vegetație uscată.

  Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost stabilită ca fiind: „foc deschis în spații deschise”, drept pentru care Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad reiterează: „Rugăm cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să înțeleagă că arderea miriștilor, a vegetației uscate și resturilor vegetale este INTERZISĂ, fiind un pericol major pentru viața acestora, iar în condițiile meteorologice actuale, perioade de caniculă și secetă prelungită, manifestarea incendiilor poate fi extrem de violentă, afectând: gospodării, construcții, rețele electrice, păduri și animale”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.