joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Incendiu de proporții la Oradea: O hală din Piața Cetate a ars complet

  de - | 18 iulie 2020, 6:11 PM | Regional

  0

  (foto: bihor.ro)

  Un incendiu uriaş a cuprins, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Piaţa Cetate din Oradea. Hala veche a fost mistuită de flăcări. Se pare că flăcările au început să cuprindă hala cu puțin timp înainte de ora 02.00. Conform unor martori, la început ar fi fost vizibil doar un fum, care, însă, s-a transformat repede în flăcări, alimentate din plin de vântul puternic de afară. Focul a cuprins imediat lemnăria veche din hală, iar în zonă s-a creat un fum dens care se vedea de la kilometri depărtare.

  De asemenea, la fața locului a fost prezent şi viceprimarul Mircea Mălan. Acesta a spus că, din fericire, s-a dovedit benefic faptul că municipalitatea a demolat acele construcții și anexe vechi care erau în jurul halei, fapt care, în situația dată, a ajutat la localizarea incendiului, altfel ar fi existat riscul, dat fiind vântul puternic, ca flăcările să se extindă către sediul Electrica din apropiere.

  După o oră în care mai multe echipaje de pompieri au acționat la stingerea incendiului, acesta părea a fi ținut sub control, însă a ars toată clădirea, cu tot cu tonete, modulele comerciale şi cu mărfurile negustorilor aflate înăuntru. Flăcările au fost stinse după ora 04.00 când la fața locului se aflau deja mai mulți comercianți care s-au arătat îngrijorați atât de soarta bunurilor pe care le aveau în modulele și tonetele închiriate de la ADP, dar și de soarta lor, pe viitor, în condițiile în care vechea hală a dispărut cu totul.

  Andrica Liviu, directorul ADP SA, administrator al piețelor din oraș spune că în hală aveau contracte în jur de 100 – 120 de comercianți de lactate, carne, flori, panificație sau obiecte de uz casnic. De asigurare a proprietăților nu poate fi vorba așa că, spune directorul, „paguba e a lor și a noastră. Ei au pierdut marfa și dotările magazinelor – cântare și ce mai aveau, iar noi am pierdut vitrinele frigorifice și chioșcurile”. La prima oră, o parte dintre comercianți încercau să vândă marfa din portbagaj, de-a lungul străzii Griviței, direct în ploaie, printre mașinile de pompieri. Conducerea pieței le-a oferit spațiu provizoriu în hala exterioară. „Pe la 8 si ceva erau pe stradă, i-am lasat la legume – fructe și în zona de bazar. După expertiza ISU și după ce primim aviz de la Cultură să dărâmăm zidurile, vrem să montăm un cort, scopul nostru este să asigurăm producărilor condiții să își continue activitatea”, mai zice Andrica Liviu.

  Sursă ebihoreanul.ro

  Sursă bihon.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.