duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Incendiu de proporții la Institutul „Matei Balș”! Patru persoane au murit și alți zeci de pacienți au fost evacuați!

  de Special Arad | 29 ianuarie 2021, 7:11 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  Un incendiu de proporții a izbucnit la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, în această dimineață, în jurul orei 5 dimineață. Aproximativ 80 de de pacienți cu Covid-19 au fost evacuați, iar la fața locului au intervenit de urgență echipajele de pompieri.

  Din informațiile de la fața locului, cel puțin trei oameni au murit, corpurile acestora fiind găsite carbonizate, iar un rănit este acum în stare de resuscitare.

  „Din păcate, au fost găsite primele victime. Trei persoane carbonizate şi o alta aflată în resuscitare″, se arată într-o informare a Ministerul Sănătății.

  Toți pacienții au fost deja evacuați, iar acum sunt evaluați într-o primă fază.

  Incendiul este sub control.

  Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este în drum spre spital.

  Se pare că incendiul ar fi început la parterul spitalului, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență București a declanșat imediat Planul Roșu de intervenție.

  Potrivit primelor informații, la spital se aflau la ora declanșării incendiului aproximativ 100 de oameni.

  ”Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de cladire cu regim de înălțime P+3, pe două laturi. Au fost constituite echipe de cautare și salvare a persoanelor și se realizeaza evacuarea lor. Potrivit informațiilor furnizate, în clădire se aflau aproximativ 100 de persoane.” – au transmis autoritățile de la ISU București.

   

  UPDATE – Din păcate și pacientul care era resuscitat de echipele medicale a murit, numărul morților ajungând la patru.

  UPDATE 2 – Informații de ultimă oră în cazul incendiului devastator de la Institutul Matei Balș din București. Datele preliminare ale anchetatorilor ar arăta că focul în urma căruia au murit cinci persoane nu ar fi pornit de la o aerotermă, așa cum s-a vorbit pe tot parcursul acestei zile. Potrivit unor surse Antena 3, sursa incendiului este o defecțiune la instalația electrică.

  Sursa: Protv

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.