marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Incendiu violent, provocat intenționat la un bloc ARED din Arad

  de Raluca Medeleanu | 12 februarie 2023, 9:10 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  ISU Arad informează că în aceasta dimineață, în jurul orei 04:30, Detașamentul Arad a intervenit pentru stingerea unui incendiu violent la un bloc de pe Banu Mărăcine, din zona Kaufland. Pompierii au concluzionat că incendiul ar fi fost provocat intenționat.

  ISU a intervenit cu două autospeciale de stingere, 1 autospecială de lucru și salvare la înălțime, 1 autospecială SMURD și o autospecială de descarcerare pentru a stinge incendiul ce se manifesta la un apartament situat la etajul 3 al blocului R21 din ansamblul rezidențial ARED, de lângă Kaufland.

  15 persoane au fost evacuate din blocul ARED

  În momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu propagare de fum, în interiorul apartamentului, în zona de bucătărie/living. În interiorul apartamentului nu se afla nici o persoană.

  Pompierii au evacuat preventiv 15 persoane de la nivele superioare ale blocului.

  incendiu ared 12 februarie arad foto 2

  Pompierii au reușit să stingă incendiul  în aproximativ 20 de minute fără ca focul să se propage la alte apartamente. Au ars mobilierul și aparatura electrocasnică din bucătărie și s-au degradat toate bunurile din living. De asemenea, în urma degajărilor de fum, au fost degradate și celelalte încăperi.

  În apartamentul de la ARED locuiește un tunisian

  După aproximativ 1 ora, la UPU s-a prezentat o persoană, cetățean tunisian, intoxicat cu fum care a susținut că el locuiește în apartament.
  În urma cercetărilor, s-a stabilit ca incendiul a fost produs din cauza „folosirii cu intenție a sursei de aprindere pentru generarea incendiului”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.