duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Incendiu din cauza unei țigări la o casă din Aradul Nou. O femeie de 72 ani a fost transportată la spital

  de Special Arad | 20 decembrie 2023, 7:55 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  imagine cu rol ilustrativ (arhivă)

  În această dimineață, în jurul orei 05:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din municipiul Arad, în cartierul Aradul Nou.

  Pentru misiune au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD Terapie Intensivă Mobilă.

  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul dormitorului casei, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați, cu degajări de fum în camerele locuinței.

  În interiorul încăperii a fost identificată o victimă, o femeie în vârstă de 72 de ani, care a fost evacuată de către pompieri și preluată de catre echipajul SMURD care i-a acordat îngrijiri medicale.

  În urma evaluării medicale, aceasta a fost transportată la spital, prezentând arsuri pe aproximativ 60% din suprafață corpului, fiind în stare de inconștiență.

  Pompierii au acționat pentru lichidarea incendiului și ventilarea încăperilor casei. După aproximativ 20 de minute incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jarul sau scânteile provenite de la o țigară nestinsă.

  În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori chiar cu pierderi de vieți omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiș” al judeţului Arad reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

  ✅Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;

  ✅Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;

  ✅Nu goliţi scrumierele în coșurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.